Tuesday, 24 July 2012

Testimoni Vitamin C

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Setiap pengguna Shaklee akan mempunyai favourite product.Jika saya suka banget dengan ESP, my biz partner, Ramyah sukakan Vitamin C. Bermula sebagai pengguna sahaja dan kini sudah menjadi pengedar di kawasan Shah Alam.

Mari baca kisah Ramyah dan Shaklee Vitamin C
Biasa kita dengar, vitamin C untuk selsema @ kulit cantik, dan senang kita beli di mana-mana. Saya pun begitu jugak, agak2 nak kena selsema tu, beli jelah mana yang ada. Tapi end resulttakdelah menarik pun, samada kurang berkesan @ sama je.

Sejak pertengahan tahun lepas, memang amalan pemakanan sihat saya lari. So, masalah kekurangan nutrisi menjadi-jadi. Bermula dengan gusi berdarah, sakit sendi lutut, demam sekali sekala dan selsema berpanjangan. Seperti biasa bila berjumpa doktor, ubat yang saya bawak balik adalah ubat selsema & antibiotik. Walaupun saya memang tak suka ubat apatah lagi antibiotik, namun pejam mata, telan jelah. Pada masa yang sama, saya tetap makan vitamin c yang ada. Memang berbulan2 tak ada perubahan, yang ada hanyalah selsema yang kronik & amat mengganggu aktiviti harian.

Bulan Mei adalah percubaan  saya bersama vitamin C shaklee. Ini kes try & error lah. Hampir sebulan, baru saya perasaan yang saya tak perlukan apa-apa helaian tisu ataupun paket tisu. Rupa-rupanya saya sendiri tak menyedari yang selsema saya dah pulih, kering betul !!! Alhamdulillah, wow it works...hanya dengan sebiji sehari je, 180 biji sebotol samada untuk 180 hari atau kurang apabila tambah dos menjadi 2 biji 



Apa yang superb dengan Shaklee Vitamin C ni???

Sebiji Shaklee Vitamin C membekalkan dos sebanyak 500mg bersamaan dengan pengambilan 7 ½ biji oren. Sehari mungkin anda mampu tapi setiap hari 7 ½ biji oren, takut jadi kes lain pulak.


Bila anda ingin mendapatkan Vitamin C, pastikan vitamin C anda mempunyai 2 ciri ini iaitu bersifat pelepasan masa ( sustained release) dan dilengkapi dengan bioflavonoid. Vitamin C adalah vitamin yang larut air di mana badan kita akan mengeluarkan lebihan vitamin C yang tidak digunakan oleh badan selepas 2-3 jam pengambilan.

Sustained release bermakna dos vitamin C tidak dilepaskan sekaligus. Shaklee Vitamin C bertindak membekalkan 100mg setiap sejam dan sebiji Vitamin C akan kekal selama 5 jam di dalam badan kita.

Oh, Vitamin C memerlukan bioflavonoid untuk penyerapan optima ke dalam badan kita.

Ini yang saya suka dengan supplement Shaklee..Setiap product akan digabungkan dengan unsur-unsur penting bagi memastikan vitamin itu dapat berfungsi pada tahap optima. Cuba check botol vitamin anda. Ada 2 ciri yang saya nyatakan di atas??

Sustained Release & Bioflovoniod.

Jom dapatkan Shaklee Vitamin C anda sekarang. Pastinya natural supplement untuk kesihatan anda. Kalau rasa hidung tu selalu berhingus atau bangun pagi je selsema, anda memang perlukan vitamin C untuk tingkatkan antibody badan.Harga istimewa sepanjang July 2012.


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.



Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


LIKE FB Fanpage Women,Pregnancy and Breasfeeding
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com

No comments :