Saturday, 9 June 2012

Women Health Program

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Assalam....

Harini nak berkongsi supplement yg penting khusus wanita. Penjagaan kesihatan perlu bermula dari peringkat awal sehinggalah usia tua kerana kesihatan kita tak dapat dijual beli. Walaupun kita mampu biayai kos perubatan tapi sanggup ke kita terlentang sakit atau tak dapat nak bergerak bebas akibat dari tidak menjaga kesihatan dari awal kan...Tak syokla tengok orang lain sihat dan masih cantik walaupun usia kian meningkat..

Semuanya bermula dari penjagaan kesihatan dan gaya pemakanan kita sendiri...Kalau kita tak jaga atau kawal dari awal maka macam2 penyakit yg bertandang kat tubuh badan kita tanpa kita sendiri...Sebab tu pentingnya pemakanan supplement utk tampung atau cover mana2 nutrien yg dah hilang.

Maka khusus utk wanita yg pentingkan kesihatan dan kecantikan,saya ingin perkenalkan women health program kami dengan supplement Shaklee sbg alternatif mereka yg sukar nak amalkan pemakanan berkhasiat dan seimbang....

Kebaikkan keseluruhan program ini merangkumi

- melegakan simptom PMS termasuk SENGGUGUT
- melegakan tanda- tanda menapous
-kesihatan dan KECANTIKAN KULIT
-mengurangkan risiko penyakit JANTUNG
-menggalakkan perkembangan OTAK
-mengurangkan sakit SENDI
-menguatkan TULANG
-membantu keseimbangan HORMON

Set ini mengandungi
-GLA Complex
-Omega Guard
-Ostematrix




Kebaikkan GLA:


Dari sumber Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 

Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. *

Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 
Apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf


Kebaikkan Omega Guard:

Mengandungi Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) yang merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuardTM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA. 


Kebaikan Ostematrix:

Lebih daripada Sekadar Kalsium
OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia. Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas. Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh. 









Untuk pertanyaan atau konsultansi percuma boleh hubungi saya melalui:
FB:Raihan's Shaklee
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com 

No comments :