Wednesday, 14 March 2012

Testimoni: Kulit cantik dan halus dgn Set D

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




Suka dengar feedback positif dari customer setia saya Kak nora dari Muar nih..masa mula2 amik vitamin beliau hanya cuba Set b utk penyusuan..bulan seterusnya beliau terus order fullpack utk Set D utk kecantikan pulak plus lecithin utk turunkan berat badan...Kak Nora sangat berpuas hati dgn produk Shaklee ni malah mendapat pujian dari kwn2..huhu..syok kan degar..Meh kita baca testimoni beliau ttg 



Aslkm, nak share ckit.. Almost 2mths sy consume vit D(kecantikan) + lecithin, happy sgt sbb berat bdn sy dh kurang & rasa ringan sgt! Yg bestnya bila ada kwn sy yg dh lebih sebulan xjumpa dtg ckp 'amboi makin kurus & cantik ko ek, apa rahsia?' sy ckp sy pakai susuk buatan shaklee, dia kata betul ke. Mmg la kena rajin klu nak cantik apalagi nak kurus kan. Sy mmg xbrp cantik tp bila dh ada org puji kembang lak rasa, tp bg sy cantik tu xkisah sgt yg penting berat badan sy dah turun & kulit sy semakin halus smp ank2 suka pegang tangan ibu dia sambil kata lembutnya tangan ibu.. Yg bestnya, cikgu kat tmpt anak belajar siap suh sy orderkan set yg sy amik sbb katanya jealous nmpk sgt perubahan badan saya, yeayyy!!! ~Jgn biar kita kejar tua, biar tua yg kejar kita~ Tq Shaklee wit ♥


Ok ni detail serba sikit ttg vitamin dalam set D ye

Khasiat Vitamin C:
meningkatkan sistem pertahanan badan
stress meningkatkan keperluan vitamin C
perokok dan orang sekelilingnya memerlukan vitamin C
sejenis kolagen seperti glu yang melekatkan sel-sel
mencegah gusi berdarah
membantu menyembuhkan luka
memerangi kimia toksik
menyingkatkan selsema
bertindak sebagai antioksida

Khasiat B Complex
Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.
Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.

Khasiat Vitamin E 
Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
Meningkatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.
Anti oksidan.
Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
Menyelesaikan masalah kelesuan.
Mengurangkan risiko parut yang besar.
Merendahkan kadar kolesterol.
Membantu mencegah kanser.
Merendahkan risiko katarak.
Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri. Malah wanita hamil, menyusukan anak, mengambil sebarang pil hormon dan melalui fasa menopous memerlukan vitamin E.
Vitamin E boleh didapati dalam Set D (set wajah berseri) dan boleh add on dengan mana2 set trial pack, 


Untuk pertanyaan atau konsultansi percuma boleh hubungi saya melalui:
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com

No comments :