Sunday, 19 February 2012

Shaklee product: Kelulusan KKM & Panduan baca tarikh luput~

Salam semua....harini berbesar hati nk kongsi panduan baca label kat botol Shaklee...dengar cam kelakar je tapi penting tau sebab label botol Shaklee ni berbeza coz ikut US standard...Maka disebabkan ada beberapa orang customer mengadu vitamin mereka hampir expired la dan yg dah expired pun ada jugak...Disebabkan Shaklee yg poskan saya pun jadi kelam kelibut sikit coz takut customer dapat barang dah expired...Tapi saya percaya kepada servis branch Shaklee..Dan harini nak kongsikan panduan baca label kepada semua dan Shaklee mendapat kelulusan KKM...so tengok gambar da detail kt bawah ye...




credit to Hadhatina

So bagi yang belum tahu ye..format membaca tarikh luput pada botol Shaklee mcm ni ye

EXP: month/day/year

Contoh mcm dalam gambar diatas JUN/20/2012 = 20 june 2012
Ada juga yang tulid di botol mcm ni 05/05/12 = 05 may 2012

Kenapa jadi gitu? Shaklee ni originated from US, so US style dia tulis month/day/year..even kalo borak2 dengan diorang pun diorang akan sebut..'june 26th' misalnya bukan '26th of june'. Jadi lepas ni dah tau dah macam mana nak baca exp date :)

Lagi satu ada juga yang bertanya Shaklee ni mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia ke? And the answer is YES.Macam mana nak tau? 

Kalau anda perhatikan di bahagian kanan depan botol Shaklee ade sticker kilat. Kat sticker tu ade serial number dan ade printed KKM.
ehsan from Fai

Lagi satu di setiap botol Shaklee ni ada printed "Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia" dan ade Serial number MAL xxxxxxxx


Memang stated di botol tuh diluluskan oleh KKM so dah terjawab lah 2 soalan hari ni..




credit





Untuk pertanyaan atau konsultansi percuma boleh hubungi saya melalui:
Sms/call:017-2549388
Email:ct_nusrat@yahoo.com

No comments :