Saturday, 26 April 2014

Set Penyusuan Euphoria : Mana satu yang sesuai untuk saya?

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua....
Dah lama tak share cerita tentang set menyusukan...sebab sy sendiri dah putus susu dengan ank beberapa bulan lalu..ank dah msk umur 3 tahun...huhu..lama kan???Alhamdulillah actually die stat minum susu formula setahun lbh tp alhamdulillah dpt teruskan penyusuan hgga 3 thn sebab kt rmh die akn menyusu dgn sy..nak nak masa nak tidur...

Oklah back to the story. Ramai customer saya tertanya-tertanya set penyusuan mana yang sesuai utk mereka dan apa perbezaannya....So kat bawah ni serba sikit info mengenai perbezaan set2 tersebut...Set Penyusuan ini terdiri dari produk2 Shaklee yg berkualiti dan vitamin semulajadi.



Set B

Set B ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata. Apa yang ada dalam set B ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.

Set E (SetB+Ostematrix)

Set E lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix.
Siapa yang perlu set ini? Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.


Set Tripple M

Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu amik set ini?
Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,
si ibu yang nak mula menyimpan stok,
si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan
ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.
Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.



SET EU-FOUR PACK 

Mengandungi 4 Vitamin yang penting untuk tubuh :
Multivitamin
B kompleks
Vitamin C
Kalsium [Ostematrix]

Eu-Four Pack sesuai untuk :
ibu yang mengandung
ibu yang menyusukan anak mereka
ibu yang sering stress dan keletihan
suami yang sering keletihan dan sukar mendapat tidur yang berkualiti
sesuai ibu mak dan ayah kita.
mereka yang ada masalah sakit pinggang, tumit kaki pecah dan sukar bangun tidur.

\
Set Tripple M


Ok dah baca info kan set-set menyusu kami mengikut bajet kalian juga. Sebenarnya jangan lupa juga ye konsep penyusuan yg betul. Jangan asyik sibuk nak cari milk booster tapi sendiri pam susu ke laut, minum air masak dah la kurang dan tak konsisten malah kurang berdoa pada Allah. Rezki susu ni Allah yg bagikan..jadi kita minta pada DIA...

Semoga ibu-ibu menyusu semua dapat realisasikan impian kalian menyusu anak sehingga 2 tahun ye. Yang penting kena simpan niat dalam hati masa mengandung malah penuhi ilmu di dada tentang ilmu penyuan ye.

Nak tau lebih lanjut tentang set menyusu???



HUBUNGI


 SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
 
 Shaklee ID 852419
 ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
 Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop 
♥COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang



No comments :