Sunday, 3 July 2011

Tripple Gem

Tripple Gem adalah set yang terdiri daripada Energizing Soy Protin, Meal Shake dan Performance Drink. Set ini digalakkan ambil kepada golongan yang tak boleh nak telan vitamin langsung. Ianya juga sangat sesuai diambil oleh golongan ibu mengandung dan menyusukan anak. Ada ramai tetamu dari internet yang menanyakan kepada saya jika ada supplement yang bukan dalam bentuk pil maka inilah jawapannya....
TRIPPLE GEM.







 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BAGI MEREKA YG TAK BOLEH TELAN PIL LEH AMIK TRIPPLE GEM NI

INFO : KHAS Untuk anda yang sedang berusaha untuk ganti puasa, yang sedang membanyakkan amalan dengan puasa sunat di Bulan Rejab & Syaaban....Dan untuk sesiapa sahaja yang sedang bersiap sedia untuk 
menyambut Bulan Ramadhan termasuklah untuk ibu menyusu, ibu mengandung dan SESIAPA saja....

Energizing Soy Protein
*****************
♥ Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
♥ Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
♥ Membekalkan tenaga,
♥ Memberikan rasa kenyang
♥ Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
♥ Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
♥ Membanyakkan susu badan (milkbooster)
♥ Membantu mengekalkan kepejalan otot
♥ Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
♥ mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

Mealshakes
*********
♥ Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tapi dalam bentuk serbuk.
♥ Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
♥ Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
♥ Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
♥ Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
♥ Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik
♥ Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.


Performance Drink
****************
♥ Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
♥ Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
♥ Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
♥ Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
♥ Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
♥ Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.
sumber : vitaminsemulajadi.com & whiteymommy.com

TESTIMONI GASTRIK DGN SET TRIPPLE GEM

SufiahNoor Nordin
Nak Share Pengalaman saya sendiri mengenai GASTRIK yg dah wujud dlm badan saya sejak berusia 10 tahun..

Ingat lagi masa tu muntah teruk.Berlarutan selama 4 hari diikuti dgn demam.Hanya Allah sahaja yg tau sakit pedih lemah nya mcmana.

Sel...ama 20thn Gastrik on off on off...dan paling saya pasti, Ulu hati saya sentiasa pedih. oleh sbb dah selalu sgt sakit n pedih ulu hati jadi saya dah tak kisah dah pasal tu.mkn ubat kejab elok kejab pedih balik..

Itu dulu,
Tanggal 20hb July 2012.sehari sebelum puasa aritu.saya admit di KPJ Kajang utk buat ujian scop (masuk kamera dlm perut)..bunyi mcm gerun kan. tapi ok je.
Doktor sah kan perut saya ada tompok2 merah yang bnyk.Mcm melecet. Sekiranya di biarkan boleh jadi Ulser.

Tapi sekarang tidak lagi.saya amalkan minum esp+mealshake+PD setiap sahur dan sblm tido..alhamdulillah..pedih perut semakin beransur hilang..dan saya rasa puasa kali ini lebih bermakna.Saya rasa lebih bertenaga juga..Syukur kepada Allah yang telah menemukan saya dgn SHaklee.

Saya menjalani ibadah Puasa kali ini tanpa rasa sakit pun seperti puasa2 sblm ni. Alhamdulillah.

Saya akui Saya hanya Berikhtiar.. Selebih nya Saya serahkan pada Allah dan bertawakal kepada Nya..insyaAllah..See More

No comments :