Wednesday, 8 June 2011

SHAKLEE VITAMIN SUMBER TENAGA DI 3RD TRIMESTER PREGNANCY

Selamat pagi semua.. 
pagi nie nak share testimoni seorang bakal ibu.. melalui proses kehamilan 3rd trimester bersama Shaklee.. Jom kiter baca testimoni beliau..
*********************************************
Ok, jom ikuti pengalaman Tuty mengamalkan vitamin Shaklee sepanjang Trimester ke-3.



--------------------------

ok..sepanjang 3rd trimester ni bermula kandungan sy 7 /8 bulan, sy mula amik shaklee vitamins dan consume herbalife shake utk breakfast..Kenapa saya amik shaklee vitamins yea??? Semuanya bermula lepas saya pegi check up kat Klinik Desa Puncak Alam..Hemoglobin saya rendah daripada standard so dapat la 3-4 jenis vitamin..mula2 amik yg klinik kasi tp masih rendah juga..
Mula la sy check internet nak cari sumber vitamin lain kan..masa tgh bersiar2 kat laman sesawang di internet, sy terjumpa blog genkimomma..abih sy baca seme artikle dan lepas puas hati, sy kontek k.arni..yg wat lagi tertarik sbb ade set vitamin utk berpantang..1st time dgr ni..slalu org lain dok sibuk cakap guna jamu itu ini kan..btw, k.arni ni nihon sotsu juga rupanye...hahha
So k.arni recommend sy amik B-complex ngan Vita-lea utk tingkatkan hemoglobin sy..dari awal mengandung mmg teringin nak amik omega sbb elok utk pertumbuhan otak baby..lepas beremel2an, so sy decide utk beli 4 jenis vitamin seperti gambar di atas..Multivitamin a.k.a vita-lea , B-complex, Vitamin C n Omega Plus..
Masa kat jepun, mmg ari2 amik b-complex n multivitamin tp amalan tu tak berjaya diteruskan masa balik msia..alhamdulillah bila dah mengandung ni, mulakan balik amalan makan vitamin..
Alhamdulillah, berkat amik shaklee vitamin ngan herbalife shake, sy rasa lebih bertenaga dan tak penat sgt banding masa 1st n 2nd trimester..kalo sape tak tau, sy kena alahan sampai la 5 bulan kandungan..so agak penat la nak muntah je kan..sampai Mr. N pun bising sbb dah ujung2 mengandung ni bila weekend je berjalan je kejenya..kaki pun takde bengkak2<--tak tau ade kaitan ngan amik vitamin ke tak..Hemoglobin saya pun dah OK..takyah la kena check darah tiap kali pegi klinik desa tu..Bila bagitau dekat Mr. N, die cakap la nape tak amik dari awal2 mengandung..m..tu akan diusahakan bila ade rezeki anak kedua..
kalo vitamin kat dlm botol, kompem la slalu lupa makan kan..so sy telah menyalahgunakan herbalife F1 container ni sebagai vitamin carrier sy..letak siap2 utk seminggu..antara 3 vitamin tu yg paling susah nak telan adalah vita-lea (warna hijau) sbb saiznya agak besar, dah separuh botol air sy minum baru berjaya telan.. B-complex (warna kuning) - Vitamin C(Warna coklat2 gitu)
kesimpulannya : sy sgt suka 3rd trimester pregnancy daripada awal mengandung dulu..rasenye awal2 tu lagi teruk dgn alahan lagi pastu sakit2 pinggang la..skang ni wallau, takde lak sakit2 pinggang..pelik2...
TERIMA KASIH SAYA PADA SHAKLEE VITAMIN DAN HERBALIFE SHAKE ♪♪♪...plan untuk berpantang, kite citer entry lain..
******************************************
Menarikkan.. mmg saya akui.. sebagai seorang yg telah melalui proses kehamilan.. minggu² akhir trimester tue mmg memenatkan.. perut dah makin besar.. nak berjalan susah.. nak duduk lama sangat xselesa.. nak baring jek pun sakit badan.. InsyaAllah jika ader rezki untuk mengandung lagi, saya juga mahukan proses kehamilan seterusnya proses berpantang bersama² SHAKLEE.. hehehe

Set Trial Pack Untuk Wanita Mengandung 
Set Eu Four Pack (Trimester I/sesuai utk semua juga )

Vita-Lea
B Complex
Vitamin C
Ostematrix

SET J ( Trimester II dan III)

Vita-Lea
B Complex
Vitamin C
Ostematrix
 Omega Guard

Set Trial Pack Untuk Ibu dalam Berpantang

SET C (CONFINEMENT SET/AFTER SURGERY SET)

Vitalea/Mulivitamins
B Complex
Vitamin C
 Zinc




*Sumber asal dari blog Tuty.



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan

Ingin mencuba produk Shaklee? 
 HUBUNGI 

 ♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS 
 ♥ Shaklee ID 852419 
 ♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388 
 ♥ Free consultation for every purchase 
 ♥LIKE FB Fanpage Raihan Vita E-Shoppe 
♥Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE) 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Meru,Kapar dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang juga



No comments :