Wednesday, 11 May 2011

Keberkesanan Set D menghilangkan parut



These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease



Salam semua.....harapnye semua nye sehat2 ye...Hari ni nak share mengenai seorang customer saya dari Sabah yang telah beli Set D lebih kurang sebulan yang lalu. Sebelum ni saya follow up dan tanye macammane kesan dan hasil bila makan Set D..Jawapanye die sendiri pun tak pasti. Dan harini kami sempat chat kat fb yang die nak repeat order Set D..So kat bawah ni apa yang die bagitau:
Fiza:skang tgh tggu kesan parut luka d kaki pulak..
kaler parut da kurang..
fza x pecahkan vit e pon..
just mkn je..
tp nampak kesan..
tu seronok makan vit tu..
:):)
buat ms ni x pnh skip lg..
bsemangat sungguh sy..
nus..fza xleh nak trnsfr ni..
xleh bukak cimb..
mlm nnt fza bank in..if sempat k..
da bayar fza bgtau..
Saya:alhamdulillah nmpk keberkesanannye..ok xpe...nti da bankin gtau k..benda baik kite share n sebar2kn..:)




:)
Sebenarnye saya sendiri merasai keberkesannya terutama bagi kita perempuan dan sudah berumahtangga. Bukan sahaja untuk kecantikan kulit malah kecantikan dalaman. Kat bawah ni info serba sikit vitamin dalam Set D iaitu B Complex,Vitamin C dan Vitamin E..
Khasiat Vitamin C:
  • meningkatkan sistem pertahanan badan
  • stress meningkatkan keperluan vitamin C
  • perokok dan orang sekelilingnya memerlukan vitamin C
  • sejenis kolagen seperti glu yang melekatkan sel-sel
  • mencegah gusi berdarah
  • membantu menyembuhkan luka
  • memerangi kimia toksik
  • menyingkatkan selsema
  • bertindak sebagai antioksida
Khasiat B Complex
Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.
 Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.
Khasiat Vitamin E
  • Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
  • Meningkatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.
  • Anti oksidan.
  • Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
  • Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
  • Menyelesaikan masalah kelesuan.
  • Mengurangkan risiko parut yang besar.
  • Merendahkan kadar kolesterol.
  • Membantu mencegah kanser.
  • Merendahkan risiko katarak.
Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri. Malah wanita hamil, menyusukan anak, mengambil sebarang pil hormon dan melalui fasa menopous memerlukan vitamin E.
Vitamin E boleh didapati dalam Set D (set wajah berseri) dan boleh add on dengan mana2 set trial pack,

Sharing is Caring
Anda berminat dengan set trial pack Shaklee, berminat boleh hubungi saya di 017-2549388 atau emailkan ke ct_nusrat@yahoo.com.

No comments :