Saturday, 23 April 2011

Vitamin Untuk Suami Isteri – Cinta Bukan Sekadar Lafaz

Assalamualaikum semua...harapnye semua sihat2 yek..pagi ni awal betul saya berblogging. Saya dah jatuh cinta nak berblog nak share sesuatu kebaikan nagn semua orang. Sharing is Caring right??huhu..Pagi ni nak cite pasal vitamin untuk suami isteri. Alhamdulillah mulanya saya amalkan vitamin untuk tambah susu dan hasilnye memang memuaskan. Baru2 ini saya dah berjaya pujuk en huby utnuk turut makan vitamin Set B jugak coz sejak akhir2 ni die asyik penat dan sakit2 badan. Setelah makan bape hari dah nampak perubahan die pun makin bertenaga dan saya sukakannya. Kalau tak asyik ngadu sakitla suruh urut badan la. Dan sekarang makin BERTENAGA dan Kuat (yg da berkahwin tu faham2 la yek..hehe)...Saya pun rasa makin sihat dan bertenaga tiap kali bersama. So jom baca kat bawah ni nak kopngsi ngan anda. Credit Mommy Lyna..


Rutin hidup hari ini adalah sangat memenatkan, lebih-lebih lagi jika hidup di ibu kota. Pagi-pagi dah terpaksa keluar rumah, lambat sikit, alamat terperangkap dalam traffik jam. Kalau yang dah berkeluarga dan memiliki anak, perlu pula menghantar anak ke rumah pengasuh/nursery/taska dan sebagainya. Pulang dari pejabat, kadang-kadang malam baru sampai rumah. Bagi yang memiliki pembantu rumah, mungkin agak lega sedikit, namun bagi yang tidak memiliki pembantu, semua kerja rumah perlu dibereskan sendiri, maka ia memang memenatkan.

Kadangkala bila dah penat, hubungan kekeluargaan pun jadi hambar. Anak buat perangai pun cepat saja nak marah. Baby menangis pun dah stress. Nak berbual sesama pasangan pun takde mood, asyik gaduh saja jadinya.

Kadang-kadang sampai rumah saja semua dah flat, terus tidur sampai pagi.

Lama-lama rumahtangga pun jadi kusam, akibat kepenatan… mungkin menjurus kepada kurangnya komunikasi, lebih-lebih lagi antara suami isteri.

Cinta itu bukan sekadar lafaz “I love you” dan bukan semata-mata dalam bilik tidur.

Bagi isteri, kadangkala mahu juga suami membantu dalam urusan rumahtangga. Sesekali mahu bercakap-cakap dan berbual-bual dengan suami. Begitu juga dengan suami, siapa lagi yang menjadi teman terbaiknya jika bukan isteri sendiri. Tapi bagaimana jika setiap hati diselimuti stress, penat, lesu, mengantuk… dan sebagainya… Bilakah masa hendak berbual-bual tentang perkara yang ringan namun merangsang kemesraan seperti hobi dan filem terbaru… dan sebagainya.

Inilah benda-benda kecil pengikat kasih sayang yang kadangkala ‘terpaksa’ diabaikan kerana tuntutan tenaga seharian.

Apakah penyelesaiannya?

Dapatkan 
EUPHORIA BREASTFEEDING SET B
Mengandungi
Multivitamin
B complex
Alfalfa
Vitamin C

Berminat? Boleh email, sms kepada saya :
ct_nusrat@yahoo.com atau 017-2549388

No comments :