Monday, 18 April 2011

2 Hari Yang Memenatkan Buat Qaireen

Salam semua...........
Rupanya dah berapa hari saya tak tulis dalam blog ni. Ni kes busy ngan keje ofis dan rumah serta melayan puteri kesayangan Qaireen. Sabtu dan Ahad pulak hari yang sibuk untuk kami sekeluarga keluar shopping2. Hari Sabtu ptg si comel berjalan2 kt Jusco Bukit Tinggi dan belah malam pulak kami ke Uptown Shah Alam. Sian tengok anak mama kepenatan coz tak dapat nak tido. Lagipun die pun suka tengok orang ramai kat jusco dan uptown. Bila masuk kete je mesti nak susu dan pastu tido. Nampak sangatla memang die letih bebeno padahal kat jusco atas stroller je pastu kat uptown ayahnye bawak guna baby carrier. Masa tu suke sakan die cm die lak berjalan padahal kaki terjuntai2.
   Tak sangka anak mama ni glemer jugak coz dengan baju yang cute ngan headband reben beso kat ekpala menampakkan die lagi kiut miut(puji anak sendiri lak..haha..eh ramai yang puji camtu..syukur yg penting anak sehat sempurna)...Nape die glemer lak ye.. Mane taknye ade je mata yang memandang dan ada yg puji comelnye die. Maka mama dan ayah merasa kembang kempis idung ni bangga padahal anak mama ni jadi mangsa fesyen...hihi..yelah kalau dah namanya baby girl confirm nak beli dan pakaikan aksesori yang comelkan. Macam tula jugak ngan kami ni. Mama ngan ayah pun kena maintain ensem n lawa(yela tu..pasannye)
   Nak dijadikan cite mlam tu balik rumah cian die kepenatan. Tengah malam susukan die macam biasa sennag je die tido tapi tak lame coz Qaireen mengigau sampai nangis2..risau gak tapi nasib tak lama susukan die terus tido.
   Hari Ahad pulak sambung berjalan lagi p Giant. Kali ni ayah bwk guna baby carrier so tak tido la anak dara mama ni sibuk tengok kami makan KFC dan bershopping. Takpe tunggu Qaireen beso baru boleh makan dan pilih baju sendiri. tak sabar tunggu anak mama besar. Harini cuaca amat2 panas sampai saya, huby dan adik ipar(yg jaga anak kt rumah) kepenatan dan badan ni peluh2. dalam kete ape lagi Qaireen lapo dan penat. Dalam kete menyusu terus tido. Nak balik rumah tu singgah pasar malam. Kejutkan die tido pulak nak beli barang basah. Mata segar je dalam baby carrier ayah dukung.
    Glemer jugak anak mama nih mane taknye ayah die pesang kipas kecik kat baby carrier tu. Die sorang jela tak panas. So die berjalan dengan senang ati. Mama ngan ayah ni jugak yang belengas. Balik tu anak mama kepenatan lagi dan tido dengan syoknye luar biasa dr biasa..(camne tu...hehehe).
   Sebenarnye dengan cara bawak anak kite jalan2 tempat orang ramai die dapat tau dunia luar dan belajar sesuatu yang baru. So takdelah nak takut orang tapi yang penting dalam pengawasan ibu bapa yek.....
 

No comments :