Thursday, 7 June 2018

Vitamin Detox Ketika Berpuasa

Sebenarnya kan, tak payah tunggu raya. Bulan puasa ni pun ramai yang makan macam-macam. Lagi la kalau pergi bazar, perut tengah lapar. Semua benda nampak sedap.

Sepatutnya bulan puasa la bulan paling baik untuk detoks. Dengan berpuasa, badan dapat melakukan proses detoks secara semulajadi dan menyingkirkan toksin dari badan.

Toksin ni merupakan racun dalam badan yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit. Ianya juga dapat membantu kita makan dalam kadar yang sepatutnya dan bukan secara berlebihan seperti pada hari-hari biasa. Jadi badan akan mendapat berat badan ideal!

Tapi ramai yang bila berbuka puasa makan tak ingat. Sampai nak tidur tak sudah-sudah lagi makan. Dah masa bila nak detoks tu? Vitamin Shaklee boleh bantu.



Sambil kita buang lelemak tak diperlukan, kita nyahkan toksin dari badan. Badan lebih sihat, bertenaga, perut selim, kulit pun automatik cantik.

Berminat nak dapatkan vitamin untuk detox badan. Boleh dapatkan produk Shaklee area Selayang dan Batu Caves dengan Puan Fieza Shukor


Tuesday, 5 June 2018

IMPIAN NAK KURUS AKHIRNYA TERCAPAI!

Ini kisah Kak Mis. Selain jaga pemakanan sihat dan senaman. Kak Mis pun amalkan set selim Shaklee untuk kesan superb ni. Dan katanya sesambil bagus jaga kesihatan dalaman.

Set Kurus Shaklee
Testimoni Kak Misriah


Apa bestnya lecithin shaklee?  Fungsi lecithin adalah memecahkan lemak dan kolesterol dalam badan. Apa yang bestnya, mana-mana lemak yang tidak diingini akan dibuang oleh lecitin ini.

Macam penyerap lemak gituu. Terutama tang perut yang menyimpan lemak tu, nampak terserlah buncit, sangat sesuai ambil lecitin ini. 

Antara lain  Lecithin
 [✔] Memecah & membakar LEMAK
 [✔] Menurunkan kadar KOLESTEROL
 [✔] Membersih dan melicinkan SALURAN DARAH.

Sambil slimkan badan kulit pun jadi cantik. Toksin dalam badan pun makin berkurang. Hat ni korang tambah Alfalfa dan Herblax pun bagus tau untuk cuci usus dan pelawasan lancar.

Set Kurus Shaklee
Set Kurus Shaklee


Risau raya nanti kebaya sendat sebab makan tak hengat. Must grab set selim Shaklee naa. Hehe.


Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi KakRehan. Details kat bawah tau.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA


Sunday, 3 June 2018

Persediaan Detox Di Hari Raya

Paling tak best bila raya nanti. Makan tak hengat tetiba sembelit pulak. Susah nak uk uk. Perut rasa sebu. Dah tu dah takleh nak melantak banyak-banyak bila perut meragam ni.

Makan kena beringat tau kekawan. Make sure air kosong kena minum banyak. Then makan kena kawal juga. Tapikan raya korang mesti mana nak jaga makan.kan kan. Hihi.

KakRehan ada benda baik nak share. Jom dapatkan perisai set detox ni. Best sangat detox sekali cuci usus tau. Sekali singkir lelemak debush terus masa pembuangan.

Nanti KakRehan guide cara makan sekali dan tips kurus sihat. Sama-sama kita jaga kesihatan okay!

Jom DETOX the Shaklee Way! Nyahkan toksin itu!

Set detox Shaklee
Set detox Shaklee


Konsepnya untuk detox seluruh badan. Kita cuci usus jom!

■ Alfalfa untuk detox darah dan angkut lemak yang dibakar oleh Lecithin.
■ Lecithin bakar dan cairkan lelemak dalam badan dan bantu kawal kolestrol
■ Herblax untuk detox usus dan buang toksin dalam badan. Atasi sembelit.
■ Peppermint untuk buang angin & lancarkan pencernaan.
■ Ostematrix bagus untuk lembutkan najis dan atasi sembelit terutama ibu berpantang dan menyusu.


Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi KakRehan. Details kat bawah tau.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA



Friday, 1 June 2018

Sebab Berat Susah Nak Turun?

9 SEBAB KENAPA BERAT BADAN SUSAH TURUN



1.Minum air kuantiti gula yang tinggi
2.Kurang tidur
3.Selalu skip breakfast kekonon diet 
4.Makan terlalu cepat
5.Kurang minum air masak
6.Makan time stress
7.Pengambilan karbohidrat berlebihan
8.Malas bersenam
9. Tidur lewat malam


Siapa yang nak berat badan unggul  jangan buat benda benda kat atas tu yeh.





Thursday, 24 May 2018

Tak Sangka Keputusan Lepas Periksa Kesihatan Tulang

Ingat tulang KakRehan ni kemain kuatlah. Sebab dah rasa konsisten amalkan pil kalsium. Rupanya result tulang pertengahan dipanggil osteoponia sila klik SINI. Fuhh nama kemain.

Rasa teruja bila tengok mesin canggih untuk tau keadaan tulang kita tu. Tengok sempoi je. Then result tu dia akan print sekalilah nak tengok keadaan tulang macam mana. Kami suami isteri check up bulan lepas 24 April 2018 di Hq Shaklee.

Kuatkan tulang Ostematrix Shaklee
Mesin Pemeriksaan Tulang


Then lepas check up tu. Kami terus dapat resultnya. Check up dan penjelasan oleh Cik Nurul,Pakar Nutrisi Shaklee. Result suami KakRehan tulang dia normal je. Menurut pakar nutrisi yang check kami tu. Rata2 yang alami osteoponia ibu yang menyusukan anak dan pengalaman lahirkan anak.


Faktor risiko tulang rapuh wanita terutama yang pernah mengandung dan menyusu anak. Sebab kalsium kita share dengan baby tau. Baby pun berebut nak. Kita rasa kita sihat. Tapi dalaman tak nampak. Bila check up baru tau.

Kuatkan tulang Ostematrix Shaklee
Ni kaki suami KakRehan tau.
Kena letak salah satu kaki kat situ.


Walaupun result kakRehan Osteoponia namun di paras ok lagi. Cuma kena lebih berhati-hati dan jaga pemakanan cukup kalsium. Keputusan juga tunjukkan tulang kakRehan ni kira sesuailah dengan umur. Nasiblah tak tua uii.

Kuatkan tulang Ostematrix Shaklee
Consultation dengan Pakar
Nutrisi Shaklee


Jadi sape mak menyusu sesamalah kita cukupkan nutrien dalam badan. Supplement kalsium wajib amik gituu. Kalau tak agak mau risiko osteoporosis.uhukkk.


KakRehan,
Jom jaga tulang kita

Friday, 18 May 2018

Vitalea Multivitamin Terbaik Pilihan Rakyat Malaysia

Siapa Yang Memerlukan Multivitamin

- Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
- Individu yang tidak lengkap diet hariannya
- Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
- Remaja yang sedang membesar
- Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
- Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
- Individu yang menopous
- Wanita yang baru bersalin

Apa Kata Doktor Zubaidi tentang pengambilan Multivitamin?

Vitalea Multivitamin Terbaik Pilihan

Apa perbezaan multi-vitamin VITA-LEA Shaklee?

Vitalea Multivitamin Terbaik Pilihan
Vitalea Shaklee


♕ Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia
♕ Setiap tablet Vita-Lea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diesktrak daripada sayur-sayuran dan buah-buahan
♕ Dilengkapi dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA
♕ Diformulasikan secara komprehensif dan seimbang
♕ Diselaputi dengan spirulina
♕ Dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi yang kompleks
♕ Mineral yang terkandung dalam Vita-Lea mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil
♕ Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%
♕ Dipilih oleh Center of Science di US sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN dalam Public Interest tahun 2000

Vitalea Multivitamin Terbaik Pilihan
Manfaat Vitalea


Apa manfaat utama VITA-LEA Shaklee?
✿ Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
✿ Membantu sistem memori dan fokus
✿ Merupakan pelengkap nutrisi
✿ Meningkatkan sistem produktif terutama bagi remaja yang sedang membesar
✿ Membantu dalam stimulasi metabolisma
✿ Membantu melambatkan proses penuaan
✿ Menyediakan nutrisi asas, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru
✿ Membantu proses tumbesaran
✿ Melindungi fungsi buah pinggang, jantung, hati


Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi Kakrehan. Details kat bawah tau.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA


Tuesday, 1 May 2018

Amalkan Polifenol Untuk Kesan Awet Muda

KakRehan jarang cite pasal vivix ni. Dalam banyak item shaklee kami gelar dia premium item. Sebab kandungannya dari tumbahan yang bukan calang-calang. Rasanya ala-ala ribena masam kelat.



Tapi itulah keunikan rasanya. Bila bancuh air sejuk fuhh sejuk tekak rasa. Bancuh air kosong atau jus buah pun boleh. Bila dah minum fefeeling terus rasa awet muda. Hihi. Plus Vivix pun bagus bagi tenaga.

Apa pulak ni POLIFENOL @ POLYPHENOLS ? Ok nilah sebatian tumbuhan yang mempunyai khasiat antioksida tertinggi terhadap kesan penuaan sel. 
Salah satu polifenol yang kuat adalah RESVERATROL terbukti dapat melambatkan proses penuaan di peringkat sel.


Kandungan dalam Vivix kaya polifenol


Siapa yang nak awet muda bergetah Vivix pilihan tepat. Cantik dalaman luaran gituuu. Siapa yang sejenis yang tak suka telan pil banyak vivix pilihan terbaikPengambilan sehari just 1 SUDU VIVIX je bersamaan 15 polyphenols. Fungsi ni polyphenols adalah anti radang. 


Testimoni awet muda dengan Vivix 
-Kak Wan 45 tahun



Vivix pilihan tepat untuk kalian yang tak suka telan pil. Just telan bancuh air kosong sejuk-sejuk atau jus pun memadai. Jom awet muda dengan Vivix.

Lebih info Vivix klik SINI


Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan untuk harga lebih jimat harga ahli atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi Kakrehan. Details kat bawah tau.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA



Thursday, 26 April 2018

Projek Income Gemuk Desire Family

Amboi kemain team KakRehan macam tiap malam je ada kelas. Kalau tengok kakRehan nya team memang tengah giat buat kelas coaching. Kami dan mentor yang lain tengah kukuhkan team perang.

Biar padu dengan ilmu produk dan bisnes. Bisnes kena ada ilmu wehh. Baru lah bis kekal lama dan mudah nak consult orang. Gituu. 

Yes tengah bulan April ni dah mula kelas coaching kami mentor-mentor bisnes Shaklee. Ni antara kelas kami yang dah mula dan special kat channel telegram kami.


Berminat Jadi Ahli Shaklee
Sharing Master Raihan aka KakRehan

Berminat Jadi Ahli Shaklee
Sharing Master Raihan aka KakRehan

Berminat Jadi Ahli Shaklee
Sharing Fieza Shukor

Berminat Jadi Ahli Shaklee
                           Sharing Kak Nor



Berminat Jadi Ahli Shaklee
                     Sharing Rozan Mian


Berminat Jadi Ahli Shaklee
Sharing Nadia


KakRehan alu-alukan yang tengah survey nak cari part time bisnes. Join Desire Family kami curah ilmu kasih sayang dan team yang suportive. Ajomm💪

Klik sini untuk info Ahli Shaklee

Wednesday, 18 April 2018

Trip Umrah Istanbul Shaklee 2018 Seronoknya!

Tahniah untuk leader Shaklee yang join Umrah Istanbul. Trip Shaklee memang best sesangat. Antara reward free trip adalah umrah. Pilihan lain boleh pilih trip asia atau luar negara.

Trip Umrah Istanbul Shaklee 2018
Tahniah leader Shaklee!

Trip Umrah Istanbul Shaklee 2018
Wajah gembira sakan jalan di bumi Istanbul


Rindu sangat nak jejak kaki ke Istanbul lagi. Dulu pergi musim sejuk dengan trip Umrah Shaklee tahun 2014. Kami bagi 5 star flight ,hotel,makanan dan tempat ziarah tak mengecewakan.

Now leader Shaklee menuju ke Madinah dan seteruskan fokus ibadah Umrah. Syahdu je bila ingat balik. Kalau tengok kat tv bergenang air mata rindu. Moga Allah jemput kami dan kalian ke Tanah suci. Amin Ya Mujib.

Now fight untuk trip tahun depan lak. Kalini nk ajak team DESIRE sesama💪💪



Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi Kakrehan. Details kat bawah tau.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA

Saturday, 14 April 2018

Kelas Shaklee Euphoria April 2018

Alhamdulillah malam tadi kami berpeluang attend kelas Shaklee anjuran mentor kakRehan, Master Norita dan suaminya. Topik best Tips bis online dan offline.

Dan paling best sharing Bis Shaklee boleh diwarisi anak-anak.Bis Shaklee ni bis kami suami isteri dan anak-anak. Sebab tu kalau pergi kelas kami akan bawa mereka bersama.

Mentor bisnes Master Norita

Master Naquib sharing

            Bersama cucu Shaklee KakRehan


             Bersama mentor bisnes
     KakRehan 20 tahun dalam bis Shaklee

Doakan pengorbanan mereka membawa hasil kejayaan untuk kami wahai anak.
Pernah lalui susah senang turun naik dalam bisnes. Masih fight untuk money freedom dan gapai impian. Doakan kami ye 💪

Info Ahli Shaklee