Thursday, 18 October 2018

JENIS-JENIS KULIT

Sekarang KakRehan sangat pentingkan penjagaan kesihatan muka. Alhamdulillah dapat belajar tentang facial dan join bengkel kecantikan kulit sebelum ni. Jadi taulah serba sikit tentang penjagaan kulit luaran.

Namun penggunaan skincare tu perlu mengikut jenis kulit juga. So jom kenali jenis-jenis kulit. Kulit korang kategori yang mana?



1. Kulit normal

Jenis kulit normal, bekas minyak tidak akan kelihatan di kertas tisu. Selain itu, kulit normal biasanya memiliki tekstur anjal, kenyal, dan jarang memiliki masalah kulit. Jenis kulit ini juga merupakan jenis kulit yang bersih dan halus.

2. Kulit kering

Jenis kulit kering, kertas tisu tidak akan berminyak, tapi wajah akan terasa bersisik dan kering. Kulit kering menyebabkan warna kulit yang pucat, kedut, dan sangat mudah nampak penuaan. Kena selalu pakai pelembap muka dan rutin masker untuk melembapkan kulit.

3. Kulit berminyak

Bagi kulit berminyak, pada kertas tisu kelihatan bintik-bintik minyak di beberapa tempat, terutama bahagian pipi, hidung, dan dahi. Kulit berminyak ini memiliki tekstur tebal, kasar, berkilat dan mudah berjerawat.

Tapi kulit berminyak tidak mudah berlaku proses penuaan dan kedutan sebab sentiasa lembap. Hindari krim dan segala produk yang memakai banyak minyak agar kulit tidak makin berminyak.

4. Kulit kombinasi

Bagi kulit kombinasi, biasanya  kelihatan berminyak pada beberapa bahagian muka. Biasanya di hidung dan dahi. Kulit kombinasi ini merupakan jenis kulit kering dan berminyak.

Cara rawatan, bahagian sekitar pipi dan mata yang kering, pakai produk yang mengandungi pelembap. Manakala area berminyak pada dahi dan hidung, lakukan pembersihan secara rutin dan hindari produk yang banyak mengandungi minyak.

5. Kulit sensitif

Jenis kulit sensitif biasanya sangat kering dan sering meradang serta iritasi. Kulit sensitif juga mudah kemerahan dan bersisik. Selain itu, kulit ini sering merasa gatal dan kemerahan kesan memakai sesetengah produk.

#DesireSpa
#JenisKulitMuka

Monday, 15 October 2018

Set Kanak-kanak Shaklee

"Yang, cuba share set kanak-kanak pula"

Haaa..tu dia. Selalu KakJah share untuk makpak je, incik suami minta share untuk kesihatan anak-anak.

Yela, ramai di kalangan kenalan kami yang anaknya selalu tak sihat, demam selsema, asthma, eczema dll.

Bukan nak kata anak kami sihat selalu. Ada juga demam selsema bebudak ni. Normal la, sebab kami bukan robot. Huk3~

Tapi Alhamdulillah jarang sangat-sangat.

Takut KakJah nak cakap macam ni tau, sebab manusia selalu diuji dengan kata-katanya sendiri. Nauzubillah. Harap anak-anak KakJah sihat-sihat selalu dan harapnya dapat bantu anak awak sihat juga. InshaaAllah.

Ni set untuk anak-anak sihat, cergas, bijak dan ceria.

Set Kanak-kanak Shaklee
Set Kanak-kanak Shaklee


Antara manfaat set kanak-kanak ini:

🍭Mealshakes - sumber multivitamin dan mineral untuk melengkapkan nutrisi anak-anak juga menambah selera makan, kesihatan asas kanak-kanak.

🍭Omega Guard (fish oil) - sumber omega3 boleh meningkatkan imun dan pertahanan tubuh untuk mengelakkan demam selsema serta asthma. Ia juga kaya dengan kandungan EPA & DHA untuk IQ anak

🍭Vitalea for Children - juga merupakan sumber multivitamin dan mineral untuk kesihatan asas kanak-kanak, rasa anggur yg sedap

🍭Chewable C - vitamin paling asas untuk meningkatkan kesihatan dan baik untuk kulit. Boleh dikunyah dan sedap rasanya.

Kalau rasa anak awak selalu tak sihat, mudah terkena jangkitan atau nak tingkatkan kesihatan, boleh la cuba amalkan vitamin ini untuk anak-anak.

Semuanya sesuai untuk anak-anak, selamat dan semulajadi. InshaaAllah.


Nak dapatkan produk Shaklee area Selayang dan Batu Caves

Hubungi
Puan Fieza Shukor
019-7293577

Monday, 1 October 2018

Promosi Shaklee Bulan Oktober 2018

Assalamualaikum dan salam ceria semua. Welcome Oktober😊

KakRehan nak share Promo Shaklee bulan ni

1. Vitamin C Buy 3 Diskaun 5%. Jimat sesangat bulan ni.



2. Beli set Youth dapat free Carry All Travel Bag. Comelnya!



3. Produk baru Eye Treatment. Babai mata pandai dan eye bag.



4. Beli Radiace Set Youth dapat diskaun 20% pembelian Eye Treatment. Jimat uii!



5. Zinc Plus. Yeah ! Dah kembali selepas 2 tahun lebih menghilang.


6. Beli Real Men Set dapat 2 keping paperbeg ekslusif Shaklee. Laki pun kena amalkan Supplement tau. Baru gagah perkasa. Ehh!



Boleh dapatkan dengan kami 

KakRehan 017-2549388
Pengedar Sah Shaklee Klang dan Port Klang.
Postage seluruh Malaysia.


Saturday, 22 September 2018

SIAPA FOUNDER SHAKLEE NI?

Pengasas Shaklee bukan lah akak yang cantik meletop. Mekap lelawa tu. Tak tak. Ni KakRehan nak kenalkan founder Shaklee. Namanya Doktor Forest C Shaklee. 

Doktor Forest C Shaklee


Yes seorang doktor perubatan tetapi memilih bidang nutrisi dengan makanan tambahan berasaskan tumbuhan. Dah takde dah orangnya. Produk Shaklee siap ada kajian dan ujian klinikal terbukti selamat. Alhamdulillah. 

Kalau hidup mau ratus tahun umurnya. Namun jasa beliau ramai dah nikmati kesan baik amalkan Supplement Shaklee. Kalau tak bagus takkan ia bertahan since 1915 produk pertama dicipta. Tua kemain lah Shaklee ni. Ehehe. 

Produk pertama Shaklee
Vitalezed Minerals kini dikenali Vitalea



KakRehan,
Shaklee yang tualah kakRehan pilih. Tapi somi kakRehan tetap di hati.😘

#KakRehanGojes
#DesireFamily

Thursday, 20 September 2018

Personal Coaching bersama Mentor Shaklee Part 3 September 2018

Sesi Personal Coaching dengan bisnes mentor Shaklee kami semalam. Master Norita Idris dan Master Naquib. Mereka baru balik dari trip Mediterranean Cruise. Sambil berkongsi pengalaman dan strategi bisnes.

Ingat dalam bisnes wajib ada mentor. Kami always rujuk mentor proven kami yang dah lebih 20 tahun dalam bisnes Shaklee. Kami nak bantu lebih ramai insan yang sedang tercari part time bisnes.

Join Ahli Shaklee bersama Desire Family
Coaching bersama upline Shaklee
Master Norita dan Naquib serta Pakar
Nutrisi Shaklee Puan Sarah 


Shaklee proven bisnes bertahan lama di dunia lebih 60 tahun dan dalam Malaysia je dah 30 tahun. Sempat juga kakRehan dapatkan consult dan coaching dari Nutritionist Shaklee Puan Sarah.

Yes! Kami ada pakar nutrisi yang kami boleh rujuk tentang info produk dan kesihatan.

Boleh hubungi kami KakRehan untuk peluang bisnes bersama Shaklee.

Raihan 017-2549388

#DesireFamily
#IncomeGemukDesire

Tuesday, 11 September 2018

Salam Maal Hijrah 1440H

Salam Kejayaan. Teruskan perjuangan untuk mendapatkan redha Ilahi.



Assalamualaikum dan Salam Maal Hijrah buat semua😘

#KakRehanGojes
#DesireFamily
#IncomeGemukDesire

Sunday, 9 September 2018

Ikhtiar Kuatkan Badan Baby

Kepentingan yang tidak penting tetapi amat penting di saat yang penting itu tiba.

Al-kisah di suatu hari bamboy ni menempek manja dekat ayahnya. Ayahnye sedar akan kelainan suhu tapak kaki & tangan bamboy. Rupanya tanda tanda nak demam.


Ikhtiar Kuatkan Badan Baby

Dengan pantas ayahnye ikhtiarkan Nutriferon Shaklee untuk menggerakkan sistem pertahanan badan bamboy supaya lebih aktif. Di tambah dengan Vitalea kids shaklee untuk bamboy kekal bertenaga. Serta tidak lupa vitamin c chew untuk meningkatkan imune badan bamboy.

Alhamdulillah bamboy kembali sihat ceria sehari cubaan untuk demam tidak berhasil. Kita ikhtiar & usaha, Allah jualah yang menyembuhkan. Nampak vitamin itu tidak penting di mata sesetengah orang, tetapi amat penting bagi sesetengah orang.

#DesireFamily
#IncomeGemukDesire

Tuesday, 4 September 2018

Krim Pelembap Spf 50 Melindungi Kulit Dari Sinar UV Matahari

Siapa yang ada masalah kulit kusam dan kering? Antara faktor sebab sering terdedah cahaya matahari tau. Bahaya sebab kesan sinar UV tu.

Krim Pelindung Uv
Gunakan krim pelembap
mengandungi Spf


Penyelesaianya kenalah sentiasa memakai pelindung UV . Dengan memakai krim UV untuk kulit yang lebih sihat. Terutama korang yang kerja luar dan terdedah kena cahaya matahari.

Tapikan tak kira duk rumah ke nak keluar KakRehan mesti apply Age Moituriser Spf50 Youth Skincare ni. Dalam rumah pun panas juga tau. Sinar matahari masuk rumah. Yang masak pun kena haba jugakan.

Krim Pelindung Uv Shaklee Age Defense Moiturizer Spf50
Kebaikan Krim Pelembap Youth
Age Defense Moiturizer 


Krim Pelindung Uv Shaklee Age Defense Moiturizer Spf50
Krim Pelembap Youth
Age Defense Moiturizer SPF 50
melembap dan melindungi


Kata nak skin cantikkan. Jangan abaikan penggunaan krim pelembap siap pelindung Uv lagi. KakRehan pilih ni. Effect kulit lembap glowing. Bila blend pondesen tu cantik je 😘

#KakRehanGojes
#YouthSkincare

Kelas Facial Cikgu Aiza Ajar Step Penjagaan Muka Dengan Betul

Sabtu lepas pada 1 September 2018. KakRehan attend kelas ilmu facial di Teluk Panglima Garang oleh Cikgu Aiza founder ZaaClass.

Menuntut ilmu facial harini dengan cikgu Noraiza Azmi. Best sangatlah tadah muka harini kena facial. Melentoklah KakRehan uii kena urut muka. Hehe.

Cikgu Aiza demo cara nak facial

KakRehan sedang tidur tu.hehe


Yeah! Alhamdulillah. Dapat belajar step facial basic yang betul. Padahal baru je daftar beberapa lepas. Bolehlah den facial muka encik somi nanti. Of cos dengan Skincare Youth lah.😘

Sesi pagi belajar kelas facial basic. Sesi petang kelas marketing oleh Tuan Haizul ajar facial hati pulak. Dialah yang share tentang apa yang buat kita bengang dan jadikan faktor bengang tu untuk kita buat lebih baik dan buang rasa malu.

Encik Haizul ajar tentang marketing


Bergambar dengan semua peserta


Petang semalam diberi kesempatan untuk share pengalaman bisnes dalam kelas. Alhamdulillah dapat buang tembok rasa malu tu. KakRehan bukanlah seorang yang reti tercakap depan orang ramai tau. Ai is pemalu.hihi. Tapi semalam tolak tepi dah.

KakRehan,
Bis Shaklee since 2011.

#DesireFamily
#IncomeGemukDesire


Thursday, 7 June 2018

Vitamin Detox Ketika Berpuasa

Sebenarnya kan, tak payah tunggu raya. Bulan puasa ni pun ramai yang makan macam-macam. Lagi la kalau pergi bazar, perut tengah lapar. Semua benda nampak sedap.

Sepatutnya bulan puasa la bulan paling baik untuk detoks. Dengan berpuasa, badan dapat melakukan proses detoks secara semulajadi dan menyingkirkan toksin dari badan.

Toksin ni merupakan racun dalam badan yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit. Ianya juga dapat membantu kita makan dalam kadar yang sepatutnya dan bukan secara berlebihan seperti pada hari-hari biasa. Jadi badan akan mendapat berat badan ideal!

Tapi ramai yang bila berbuka puasa makan tak ingat. Sampai nak tidur tak sudah-sudah lagi makan. Dah masa bila nak detoks tu? Vitamin Shaklee boleh bantu.



Sambil kita buang lelemak tak diperlukan, kita nyahkan toksin dari badan. Badan lebih sihat, bertenaga, perut selim, kulit pun automatik cantik.

Berminat nak dapatkan vitamin untuk detox badan. Boleh dapatkan produk Shaklee area Selayang dan Batu Caves dengan Puan Fieza Shukor