Tuesday, 20 July 2021

CORETAN HARI RAYA AIDILADHA TAHUN 2021

Assalamualaikum dan Salam Aidiladha semua.



 Hayati hadis ini. Dua hari raya adalah kurniaan Allah kepada hambaNya yang beriman.

حَدَّثَنَا حُمَيْدٌ عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ قَالَ
كَانَ لِأَهْلِ الْجَاهِلِيَّةِ يَوْمَانِ فِي كُلِّ سَنَةٍ يَلْعَبُونَ فِيهِمَا فَلَمَّا قَدِمَ النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ الْمَدِينَةَ قَالَ كَانَ لَكُمْ يَوْمَانِ تَلْعَبُونَ فِيهِمَا وَقَدْ أَبْدَلَكُمْ اللَّهُ بِهِمَا خَيْرًا مِنْهُمَا يَوْمَ الْفِطْرِ وَيَوْمَ الْأَضْحَى. رواه النساءى
Telah menceritakan kepada kami Humaid dari Anas bin Malik dia berkata, "Orang-orang jahiliah mempunyai dua hari dalam setiap tahun untuk bermain-main. Setelah Rasulullah ﷺ datang ke Madinah, Baginda ﷺ bersabda,
'Kamu dahulu mempunyai dua hari untuk bermain-main, sungguh Allah telah menggantinya dengan yang lebih baik dari keduanya, yakni hari (raya) Fitri dan hari (raya) Adha (Kurban) '." HR Nasaie (1538)

Friday, 9 July 2021

ALHAMDULILLAH MENANG CABUTAN BERTUAH CINCH TEA MIX DARIPADA LEADER SHAKLEE




Assalamualaikum dan salam bahagia.

Saya nak share berita gembira dengan pembaca semua. Saya menang cabutan  bertuah.Ho yeah! Alhamdulillah syukur bila bonda shaklee umum dalam grup senarai nama yang menang. Nama saya pun tersenarai sekali. Ni lucky draw team kami untuk bulan Jun 2021. Rezeki kalini menang sekotak cinch tea mix Shaklee.



Nilah hadiah lucky draw dah sampai
dan siap bancuh panas2 sedapnya




Yang bulatkan merah tu lah saya.
Alhamdulillah menang sekotak cinch tea mix Shaklee





Ni pemenang yang lain juga. Bestkan hadiah masing2




Manfaat Cinch tea mix Shaklee
Manfaat Cinch tea mix Shaklee

Alhamdulillah saya dah terima hadiah cinch tea mix. Yeahh! Sesuai dibancuh panas, suam mahupun sejuk. Boleh nak tambah lemon dan madu pun boleh juga tau.



Syukur alhamdulillah kalini wakil team menang lucky draw pula. Bulan ni pun masih ada lucky draw untuk bulan Julai pula. Semoga ada rezeki saya lagi.hihi. Dan rezeki team Desire Family yang lain juga menang. Banyak hadiah-hadiah menarik tau. 

So untung juga team kami berpeluang join hanya dengan buat belian barang Shaklee bernilai RM200 dah layak untuk join. Terima kasih my leader aka bonda Shaklee Master Norita dan suaminya yang sentiasa pemurah selalu bagi hadiah best-best pada team.

Nak juga hadiah best-best macam ni. Mehlah join Shaklee bersama saya Leader Desire Family🥰


Penafian: Produk-produk yang di sarankan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan bagi mereka yang menerima rawatan sebelum menggunakannya



Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍


Nak daftar sendiri boleh terus KLIK SINI

Atau perlukan bantuan saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik sini link wasap

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Free Cod Shaklee Klang - Teluk Gadong, Kg Sungai Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai , Kg Raja Uda dan berdekatan,

Cover area Cod Shaklee - Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.




Thursday, 8 July 2021

ALHAMDULILLAH BERTAMBAH USIA KU. TERIMA KASIH MAK TERSAYANG DAN SUAMI TERCINTA


Birthday KakRehan
Terima kasih suami dan anak-anak
raikan birthday mama



Alhamdulillah bertambah setahun usiaku. Syukur Alhamdulillah Allah masih panjangkan umur. Terima kasih mak Siti Rohani melahirkan diri ini bersama kembarku Mohd Nasrul. Happy birthday mat. Semoga cepat kahwin. Hihi. Dan dalam rahmat kasih sayang Allah. Terima kasih tolong jagakan mak.



Terima kasih suami belikan
kek sedap dari Bakers Cottage


Terima kasih encik suami Mohamad Hafiez belikan kek birthday. Terima kasih anak2 dan suami raikan mama🥰



Berlakon lebih ni hehe. suami tetap
suwit sawit.hihi


Doakan saya Siti Nusrat Raihan Binti Idris diberi kesihatan yang baik, dipanjangkan umur, dikurniakan rezki hebat dan kaya berjaya dunia akhirat serta dalam rahmat kasih sayangNYA. Aminn.

Thursday, 1 July 2021

SELAMAT ULANGTAHUN MAK KE 70 - TAHUN 2021

Tahun lepas rezeki dapat sambut ulangtahun kelahiran mak bersama2. Tahun ni tidak kesampaian nak sambut bersama dah setahun tak balik jumpa mak tersayang.









Namun dari kejauhan ini siti nak ucapkan Selamat Ulangtahun Mak Siti Rohani yang ke 70 tahun.





Kawan2 jom sama2 doakan untuk mak saya,Semoga Allah Beri kesihatan yang baik buat mak. Dapat beribadah dengan baik, sentiasa bahagia selalu dan dalam lindungan Allah. Aminn.
Tunggu anak2 mak balik bila boleh rentas negeri pakat nak cium peluk mak. Semoga cepatlah covid19 ni berakhir. Aminnn.


Wednesday, 16 June 2021

KELAS PRODUK SHAKLEE TENTANG ALFALFA COMPLEX BY MISS ALET

Assalamualaikum dan salam bahagia.

Alhamdulillah sesi kelas harini topik Alfalfa memang best sangatt. Bila join kelas ni refresh balik lah manfaat Alfalfa. Ni vitamin pertama kakRehan consume tahun 2011.😍 

      



Kelas ni sharing oleh leader team bisnes kami Cik Nur Fadzilah atau panggilan manja Cik Alet. Bila ada kelas macam ni kan sebenarnya dapat refresh balik ilmu produk sejarah Alfalfa. Then sharing kelebihan Alfalfa ni  tersangatlah banyak rupanya. 


Kelas online Shaklee
Kelas Online Shaklee by Cik Alet

Ni lah leader Shaklee kakRehan
Master Norita

Yang ayu ni kakRehan lah bakal 
Dealer Shaklee awak. Hehe


Sekarang ni lama tak ambil. Nampaknya kena ambil semulalah. Manfaat ni tersangatlah banyak lelagi wanita ni. Jom kakRehan share manfaat Alfalfa Complex Shaklee ni yang kalian pun patut cuba juga tau.


MANFAAT ALFALFA COMPLEX SHAKLEE



Kalau tengok manfaat dia banyak jugakan. KakRehan suka amalkan ni sebab dia bagus untuk kesihatan dalaman wanita juga tau. Kebaikannya untuk wanita antaranya atasi masalah keputihan.

Selain tu bagus untuk ‘miss v’ wanita lagi2 dah kahwin. Nak cerita details segan pula tapi senang cite ramai share ia bagus untuk hubungan suami isteri juga. 😁


SIAPA YANG PERLUKAN ALFALFA COMPLEX SHAKLEE?


1. Mereka yang ada masalah darah kotor.

2. Mereka yang ada masalah alahan.

3. Mereka yang masalah kaki sembab (edema)

4. Mereka yang ada masalah jerawat.

5. Mereka yang ada masalah bisul.

6. Mereka yang ada masalah usus kotor.

7. Mereka yang ada masalah gout.

8. Mereka yang ada masalah bau badan 

9. Mereka yang ada masalah gastrik dan pedih ulu hati.

10. Wanita yang ada masalah keputihan.



Alhamdulillah bila ada kelas online macam ni sebenarnya membantu sangat buat semua ahli Shaklee samada nak makan sendiri atau bisnes dalami ilmu lroduk.

Mereka yang nak dapatkan Alfalfa complex ni juga ada certain yang tak boleh ambil. Jadi untuk kalian yang nak beli dengan kakRehan or team bisnes Shaklee saya boleh dapatkan consultation sebelum membuat belian ye.

Bagi kalian yang minat nak join ahli Shaklee dengan team kakRehan Desire Family. In shaa Allah akan dapat access join kelas online Shaklee then if terlepas ada recording yang uols boleh dengar sebelum ni. Kita bisnes dengan ilmu tau. 


Penafian: Produk-produk yang di sarankan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan bagi mereka yang menerima rawatan sebelum menggunakannya



Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍


Nak daftar sendiri boleh terus KLIK SINI

Atau perlukan bantuan saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik sini link wasap

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Free Cod Shaklee Klang - Teluk Gadong, Kg Sungai Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai , Kg Raja Uda dan berdekatan,

Cover area Cod Shaklee - Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.


#KakRehanShaklee

#DesireFamily

#BisnesShaklee

Monday, 5 April 2021

TESTIMONI ESP SHAKLEE - ALHAMDULILLAH MASALAH GASTRIK DAPAT DIATASI

Assalamualaikum dan salam bahagia.
Semoga diberi kesihatan buat semua pembaca blog ni. entry kali ni nak share pasal pengalaman kena gastrik tahun lepas.

Tahun lepas kakRehan diserang gastrik yang sangat teruk juga. Tak pernah seumur hidup kena gastrik. Tiba2 perut rasa sakit. Badan berangin. Selain tu kakRehan alami simptom gerd dan kena anxiety juga. Melepek macam orang sakit terlantar.

Pagi2 tak boleh makan lambat. Seawal subuh dah kena isi perut. Nak makan berat lain tak lalu. Sebab kena pantang makan banyak juga masatu. Takde selera makan. Makan sekadar nak bagi tenaga.

So Esp nilah penyelamat kakRehan bancuh Esp minum dan makan dengan Oat. Risau juga puasa tahun lepas tak larat. Eh Alhamdulillah syukur Allah bantu puasa. Takde sakit2 perut. Nak lagi sedap boleh dengan susu,kurma dan oat untuk lebih kenyang.



Esp dan kurma pilihan hati



Bila sihat satu nikmat. Sekarang nak makan apa2 pun bersederhana. Alhamdulillah terima kasih Allah. Asbab ambil Esp no more gastrik. Takde pantang ketat macam sebelum ni di samping usaha lain juga jaga makan juga tau😘



TESTIMONI ESP SHAKLEE UNTUK GASTRIK




TESTIMONI ESP SHAKLEE UNTUK GASTRIK
Alhamdulillah gastrik dah tak bertandang dan kenyang lama.




TESTIMONI ESP SHAKLEE UNTUK GASTRIK
Alhamdulillah Esp membantu atasi masalah gastrik yang dulu.














Yang ada masalah gastrik lepas ni dah tak perlu risau lagi. Kita ikhtiar semoga dengan izin Allah dapat bantu kesihatan lebih baik. Boleh juga cuba Set Gastrik Shaklee ni.




Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍


Nak daftar sendiri boleh terus KLIK SINI

Atau perlukan bantuan saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Free Cod Shaklee Klang - Teluk Gadong, Kg Sungai Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai , Kg Raja Uda dan berdekatan,

Cover area Cod Shaklee - Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.


#BisnesShaklee
#DesireFamily
#ShakleeKlang
#ShakleePortKlang
#FreeAhliShaklee
#FreeKeahlianShaklee







Thursday, 1 April 2021

PROMO SHAKLEE APRIL 2021 - PILIHAN SET KOMBO RAMADHAN LAYAK PERCUMA KEAHLIAN DAN BELI SHAKER SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam ceria.
Alhamdulillah bulan April ni umat islam sedunia raikan bulan ramadhan yang mulia. Dengan itu kakRehan nak share berita gembira buat pengguna tegar Shaklee. Bulan April ni promo istimewa Set Ramadhan Shaklee dengan pembelian produk 100UV (bersamaan belian produk RM340 ke atas dalam mana2 set ramadhan sahaja ye)

Dengan pembelian Set Ramadhan Shaklee ni kalian layak

- PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE
- PERCUMA KOS PENGEPOSAN SELURUH MALAYSIA
- LAYAK DAPATKAN SHAKER SHAKLEE BARU DENGAN HARGA RM8.50 ( Harga asal RM18.75)





PILIHAN SET RAMADHAN SHAKLEE

                                      
                                       

                          
    


                                         



















Banyak pilihan kan set ramadhan Shaklee ni. Cuma ada certain produk yang perlukan consultation siapa yang sesuai ambil atau tidak. Jika anda belum menjadi ahli Shaklee dan membuat pembelian boleh je hubungi saya untuk consultation ye.


Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍


Nak daftar sendiri boleh terus KLIK SINI

Atau perlukan bantuan saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Free Cod Shaklee Klang - Teluk Gadong, Kg Sungai Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai , Kg Raja Uda dan berdekatan,

Cover area Cod Shaklee - Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.


#BisnesShaklee
#DesireFamily
#ShakleeKlang
#ShakleePortKlang
#FreeAhliShaklee
#FreeKeahlianShaklee













Tuesday, 15 December 2020

VITAMIN YANG SURIRUMAH DAN WANITA BEKERJA HARUS AMALKAN

KakRehan pernah bekerja sebelum ni.  Dan sekarang work from home 7 tahun juga. Bekerja dan kerja dari rumah tu memang ada cabarannya. Tipulah tak pernah rasa letih walaupun kerja dari rumah. Faham-fahamlah kat rumah banyak kerja yang takkan setel. Mana nak layan dan besarkan anak2 sekali. 

Namun itu bukanlah alasan. Ni yang nak share vitamin yang best dan bantu untuk kekal bertenaga dan kurangkan rasa letih lesu dan stress even bekerja atau kerja dirumah mahupun surirumah.  Saya sangat sarakan untuk kalian amalkan B complex dan Ostematrix ni😊





Vitamin ni bukan magic tau. Just ambil 1 jenis tu setel semua masalah. Tidak sama sekali. Sebabnya setiap vitamin tu ada fungsi dan manfaat berbeza juga.


Manfaat B complex 



2 vitamin ni kalsium Ostematrix dan vitamin B complex. Dah consume since 2011. Ada masa tu skip makan juga. Bila skip atau tak makan lama tu memang tahu bezalah badan tu macam mana. 
Rasa tak best sah2 kurang nutrisi. Hehe.


Manfaat Ostematrix 



Dah umur dah 30 an ni memang adalah time letih lesu, sakit pingganglah. Then ada masa stress dan sakit kepala. Normal manusia Allah tak bagi sihat sepanjang masa. Ada ujian sakit tu semoga Allah hapuslah dosa2 kita gituu😘

Apa yang best vitamin ni bantu sangat kakRehan dalam 

- Legakan urat saraf seperti masalah letih,  rasa lenguh2,sakit urat, sakit sendi dan tulang
- Legakan sakit kepala pun bila amik sebelum tidur esoknya dah lega. 
- Kurangkan sakit senggugut 
-  Atasi masalah anxiety (ye daku ada sakit ni sebenarnya tapi masih terkawal).
-  Kurangkan rasa stress dan sebagai penenang
-  Mudah tidur lena waktu malam

Alhamdulillah syukur bila Allah bagi nikmat sihat. Sebab bila kita sakit terlantar atau terbaring jekan. Takde selera makan. Kalau sakitpun ambillah vitamin. At least takde lah badan kurang zat atau nutrisi akibat takde selera nak makan tu.

Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍


Nak daftar sendiri boleh terus KLIK SINI

Atau perlukan bantuan saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Free Cod Shaklee Klang - Teluk Gadong, Kg Sungai Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai , Kg Raja Uda dan berdekatan,

Cover area Cod Shaklee - Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.


#BisnesShaklee
#DesireFamily
#ShakleeKlang
#ShakleePortKlang
#FreeAhliShaklee
#FreeKeahlianShaklee











CORETAN HARI RAYA AIDILADHA TAHUN 2021

Assalamualaikum dan Salam Aidiladha semua.   Hayati hadis ini. Dua hari raya adalah kurniaan Allah kepada hambaNya yang beriman. حَدَّثَنَا...