Monday, 5 April 2021

TESTIMONI ESP SHAKLEE - ALHAMDULILLAH MASALAH GASTRIK DAPAT DIATASI

Assalamualaikum dan salam bahagia.
Semoga diberi kesihatan buat semua pembaca blog ni. entry kali ni nak share pasal pengalaman kena gastrik tahun lepas.

Tahun lepas kakRehan diserang gastrik yang sangat teruk juga. Tak pernah seumur hidup kena gastrik. Tiba2 perut rasa sakit. Badan berangin. Selain tu kakRehan alami simptom gerd dan kena anxiety juga. Melepek macam orang sakit terlantar.

Pagi2 tak boleh makan lambat. Seawal subuh dah kena isi perut. Nak makan berat lain tak lalu. Sebab kena pantang makan banyak juga masatu. Takde selera makan. Makan sekadar nak bagi tenaga.

So Esp nilah penyelamat kakRehan bancuh Esp minum dan makan dengan Oat. Risau juga puasa tahun lepas tak larat. Eh Alhamdulillah syukur Allah bantu puasa. Takde sakit2 perut. Nak lagi sedap boleh dengan susu,kurma dan oat untuk lebih kenyang.



Esp dan kurma pilihan hati



Bila sihat satu nikmat. Sekarang nak makan apa2 pun bersederhana. Alhamdulillah terima kasih Allah. Asbab ambil Esp no more gastrik. Takde pantang ketat macam sebelum ni di samping usaha lain juga jaga makan juga tau😘



TESTIMONI ESP SHAKLEE UNTUK GASTRIK




TESTIMONI ESP SHAKLEE UNTUK GASTRIK
Alhamdulillah gastrik dah tak bertandang dan kenyang lama.




TESTIMONI ESP SHAKLEE UNTUK GASTRIK
Alhamdulillah Esp membantu atasi masalah gastrik yang dulu.














Yang ada masalah gastrik lepas ni dah tak perlu risau lagi. Kita ikhtiar semoga dengan izin Allah dapat bantu kesihatan lebih baik. Boleh juga cuba Set Gastrik Shaklee ni.




Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍


Nak daftar sendiri boleh terus KLIK SINI

Atau perlukan bantuan saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Free Cod Shaklee Klang - Teluk Gadong, Kg Sungai Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai , Kg Raja Uda dan berdekatan,

Cover area Cod Shaklee - Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.


#BisnesShaklee
#DesireFamily
#ShakleeKlang
#ShakleePortKlang
#FreeAhliShaklee
#FreeKeahlianShaklee







Thursday, 1 April 2021

PROMO SHAKLEE APRIL 2021 - PILIHAN SET KOMBO RAMADHAN LAYAK PERCUMA KEAHLIAN DAN BELI SHAKER SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam ceria.
Alhamdulillah bulan April ni umat islam sedunia raikan bulan ramadhan yang mulia. Dengan itu kakRehan nak share berita gembira buat pengguna tegar Shaklee. Bulan April ni promo istimewa Set Ramadhan Shaklee dengan pembelian produk 100UV (bersamaan belian produk RM340 ke atas dalam mana2 set ramadhan sahaja ye)

Dengan pembelian Set Ramadhan Shaklee ni kalian layak

- PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE
- PERCUMA KOS PENGEPOSAN SELURUH MALAYSIA
- LAYAK DAPATKAN SHAKER SHAKLEE BARU DENGAN HARGA RM8.50 ( Harga asal RM18.75)





PILIHAN SET RAMADHAN SHAKLEE

                                      
                                       

                          
    


                                         



















Banyak pilihan kan set ramadhan Shaklee ni. Cuma ada certain produk yang perlukan consultation siapa yang sesuai ambil atau tidak. Jika anda belum menjadi ahli Shaklee dan membuat pembelian boleh je hubungi saya untuk consultation ye.


Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍


Nak daftar sendiri boleh terus KLIK SINI

Atau perlukan bantuan saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Free Cod Shaklee Klang - Teluk Gadong, Kg Sungai Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai , Kg Raja Uda dan berdekatan,

Cover area Cod Shaklee - Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.


#BisnesShaklee
#DesireFamily
#ShakleeKlang
#ShakleePortKlang
#FreeAhliShaklee
#FreeKeahlianShaklee













Tuesday, 15 December 2020

VITAMIN YANG SURIRUMAH DAN WANITA BEKERJA HARUS AMALKAN

KakRehan pernah bekerja sebelum ni.  Dan sekarang work from home 7 tahun juga. Bekerja dan kerja dari rumah tu memang ada cabarannya. Tipulah tak pernah rasa letih walaupun kerja dari rumah. Faham-fahamlah kat rumah banyak kerja yang takkan setel. Mana nak layan dan besarkan anak2 sekali. 

Namun itu bukanlah alasan. Ni yang nak share vitamin yang best dan bantu untuk kekal bertenaga dan kurangkan rasa letih lesu dan stress even bekerja atau kerja dirumah mahupun surirumah.  Saya sangat sarakan untuk kalian amalkan B complex dan Ostematrix ni😊





Vitamin ni bukan magic tau. Just ambil 1 jenis tu setel semua masalah. Tidak sama sekali. Sebabnya setiap vitamin tu ada fungsi dan manfaat berbeza juga.


Manfaat B complex 



2 vitamin ni kalsium Ostematrix dan vitamin B complex. Dah consume since 2011. Ada masa tu skip makan juga. Bila skip atau tak makan lama tu memang tahu bezalah badan tu macam mana. 
Rasa tak best sah2 kurang nutrisi. Hehe.


Manfaat Ostematrix 



Dah umur dah 30 an ni memang adalah time letih lesu, sakit pingganglah. Then ada masa stress dan sakit kepala. Normal manusia Allah tak bagi sihat sepanjang masa. Ada ujian sakit tu semoga Allah hapuslah dosa2 kita gituu😘

Apa yang best vitamin ni bantu sangat kakRehan dalam 

- Legakan urat saraf seperti masalah letih,  rasa lenguh2,sakit urat, sakit sendi dan tulang
- Legakan sakit kepala pun bila amik sebelum tidur esoknya dah lega. 
- Kurangkan sakit senggugut 
-  Atasi masalah anxiety (ye daku ada sakit ni sebenarnya tapi masih terkawal).
-  Kurangkan rasa stress dan sebagai penenang
-  Mudah tidur lena waktu malam

Alhamdulillah syukur bila Allah bagi nikmat sihat. Sebab bila kita sakit terlantar atau terbaring jekan. Takde selera makan. Kalau sakitpun ambillah vitamin. At least takde lah badan kurang zat atau nutrisi akibat takde selera nak makan tu.

Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍


Nak daftar sendiri boleh terus KLIK SINI

Atau perlukan bantuan saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Free Cod Shaklee Klang - Teluk Gadong, Kg Sungai Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai , Kg Raja Uda dan berdekatan,

Cover area Cod Shaklee - Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.


#BisnesShaklee
#DesireFamily
#ShakleeKlang
#ShakleePortKlang
#FreeAhliShaklee
#FreeKeahlianShaklee











Friday, 11 December 2020

TESTIMONI HERBLAX - PUAS HATI BILA PEMBUANGAN LANCAR DAN TAK SEMBELIT LAGI

Assalamualaikum dan hai semua. Semoga diberi kesihatan yang baik.😊

Sebelum ni saya dah share tentang vitamin Herblax dan kebaikannya yang tersangatlah bagus untuk mereka yang alami masalah penghadaman, susah membuanglah dan masalah sembelit. 




Uii seksa tau kalau sembelit kena duduk lama-lama menunggu. Pakej siap keluar air mata sebab bahan buangan tu susah nak keluar dan besar pulak. Sudahnya luka pula dah. Hihi. Yang pernah alami je tau seksanya rasa sembelit ni.

So kalini saya nak kongsikan testimoni Herblax Shaklee yang dah ramai amalkan dah puas hati. Kesan dia pun seawal sehari dah nampak tau😘



TESTIMONI HERBLAX


Best bila membuang



Pelawasan lancar dan berat dah



Senang betul nak membuang


Bagus buang toksin dalam badan



Sistem detox bertambah baik


Okay yang ni sebahagian je testimoni Herblax actually banyak lagi tau yang tersangat puas hati lepas amalkan Herblax. Bukan je takat untuk sembelit bagus juga untuk ikhtiar turunkan berat badan. Next time saya kongsikan testimoni yang lain ye😘


INFO HERBLAX

KANDUNGAN HERBA DALAM HERBLAX



Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍

Hubungi saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Free Cod Shaklee Klang - Teluk Gadong, Kg Sungai Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai , Kg Raja Uda dan berdekatan,

Cover area Cod Shaklee - Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.

#BisnesShaklee
#DesireFamily
#ShakleeKlang
#ShakleePortKlang
#FreeAhliShaklee
#FreeKeahlianShaklee
#HerblaxShaklee



Tuesday, 8 December 2020

AMALKAN DOA TASBIH MALAIKAT AGAR REZKI LANCAR DAN HEBAT

BERUNTUNG..!! Jika kamu mampu amalkan doa ini Tasbih malaikat agar rezeki lancar melimpah dengan cepat




Diriwayatkan dalam ''shahih bukhari'' bahwa suatu ketika datang seorang lelaki mengeluhkan keadaannya kepada Rasulullah SAW, ia berkata, "Dunia ini telah berpaling dariku dan yang telah kuperoleh dari tanganku sangatlah sedikit" 

Rasulullah SAW Bertanya kepadanya,
"Apakah engkau tidak pernah membaca doanya para malaikat dan tasbihnya seluruh makhluk yang dengan itu mereka mendapat limpahan rezeki"

Lelaki itu bertanya,
 "Doa Apakah itu wahai Rasulullah"

Rasulullah SAW menjawab 
" SUBHANALLAH WABIHAMDIHI  SUBHANALLAHIL ADZIM ASTAGHFIRULLAH”




Baca sebanyak 100 kali di antara waktu terbitnya fajar hingga menjelang waktu shalatmu, dengan itu dunia akan tunduk dan merangkak mendatangimu, dan Allah menciptakan dari setiap kalimat tersebut malaikat yang selalu Bertasbih kepada Allah SWT hingga hari kiamat dan untukmu pahalanya"

Jom semoga kita dapat beramal bersama2.

Tuesday, 1 December 2020

PROMO SHAKLEE DISEMBER 2020 - CADANGAN COMBO SKINCARE YOUTH

Assalamualaikum dan salam ceria pembaca semua😊

Alhamdulillah bulan Disember ni saya nak share berita gembira buat peminat skincare Youth Shaklee. Yeahh! 

Ada BEST OFFER pembelian combo Pencuci muka Youth Luminous Gel Oil Cleanser dan 1 produk Youth yang lain layak dapat FREE GIFT beg comel ekslusif Shaklee ni. 



Promo Shaklee Disember 2020

Free canvas pouch yang comel


Okey saya nak share cadangan combo set yang kalian boleh grab sempena promo ni. Yang pasti syaratnya kena beli Youth Luminous Gel Oil Cleanser dan salah satu produk Shaklee yang lain tau. 


Pilihan 1

Luminous Gel Oil Cleanser
dan Radiance C+E



Pilihan 2

Luminous Gel Oil Cleanser dan
Activating Serum


Pilihan 3

Luminous Gel Oil Cleanser dan
Moisture Lock Day Cream

Pilihan 4

Luminous Gel Oil Cleanser dan 
Advance Renewal Night Cream Light


Pilihan 5

Luminous Gel Oil Cleanser dan 
Advance Renewal Night Cream Rich


Pilihan 6


Luminous Gel Oil Cleanser dan Age 
Defence Moiturizer PSF50


Pilihan 7

Luminous Gel Oil Cleanser dan
Restoring Eye Treatment

Pilihan 8

Luminous Gel Oil Cleanser dan
Perfecting Skin Toner


Dah fikir nak dapatkan set combo yang mana? Hihi.
So jangan tunggu lagi nak dapatkan boleh roger saya ye. Nak jimat banyak jom jadi ahli Shaklee😘


Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍

Hubungi saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.


#SkincareYouthShaklee
#PromoShakleeDisember2020
#JoinAhliShaklee






Sunday, 29 November 2020

9 BAHAN HERBA DI DALAM HERBLAX DAN MANFAATNYA

Assalamualaikum dan salam bahagia.😊
Semoga diberi kesihatan yang baik buat kita semua. Amin.

Sebelum ni dah kongsikan tentang herblax dan bagaimana ia atasi masalah sembelit dan membantu dapatkan usus yang sihat. Ni salah satu hot supplement Shaklee dan vitamin kegemaran saya juga😘

Bila sembelit sangat seksa hanya tuhan yang tahukan kena duk bertapa lama dalam toilet. Kadang pakej berendam air mata sekali. Ni pengalaman sendirilah. Hihi. 

Then bila dah consume Herblax punyalah rasa bestnya mudah nak membuang dan badan rasa ringan je. Okey kalini saya nak share kandungan herba dalam herbalax yang bantu usus kita lebih sihat. 

Herb-Lax Shaklee terdiri daripada 9 herba semulajadi iaitu alfalfa leaves, senna leaves, anise seeds, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver’s root.


MANFAAT HERBA DALAM HERBLAX


Herba di dalam Herblax



Senna Leaves - Merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi, dan mengurangkan penyerapan lemak.

Buckthorn Bark  - Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus

Licorice Root - Membantu proses detoksifikasi.

Fennel Seeds - Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan, berkesan untuk masalah sembelit, dan kembung perut atau usus.

Anise Seeds - Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

Rhubarb Root - Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik.

Blue Malva Flower - Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.

Culver's Root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.

Alfalfa Leaves - Membersihkan usus, darah, dan hati.


KEBAIKAN HERBLAX

  • Pembersihan najis yang tersekat
  • Meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
  • Membantu masalah sembelit
  • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
  • Mengempiskan perut
  • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebaai minuman teh herba.

Manfaat Herblax Yang lain



SIAPAKAH YANG PERLU AMALKAN HERB LAX ? 

·         Pengamal tegar ubat tahan sakit. 
·       ✔ Mereka yang ada masalah pembuangan, perkumuhan kurang lancar dan sembelit.
·        Mereka yang banyak jerawat.
·         Pesakit gout.
·         Mereka yang ingin membersihkan usus terutama sekali mereka yang baru nak consume supplement 


   Tamadun Islam – Perubatan Islam

MMenurut hadis nabi, ada tiga pengubatan didalamnya mengandungi penyembuh segala penyakit kecuali kematian, iaitu Sanna dan sannut ( Shahih Al Jami’ Ash-Shaghir).

   Dari Asmaa Binti Umais, Rasulullah berkata “dengan apa yang kamu gunakan bagi melegakan sembelit?” 

A Asmaa berkata: dengan shubrum. Rasullullah berkata (yaitu) yang panas dan kuat”, Asmaa kemudian berkata: Saya juga melegakan ia dengan Senna, Rasullullah berkata “jika terdapat satu perkara (yang) menyembuhkan dari kematian sesungguhnya ia akan menjadi Senna.” 

I. Ibn Majah 3461; Syaikh Al-Albani digredkan ia daeef. Dua Arnaoots menyebut hadits ini dikuatkan oleh riwayat berikut.] …

N Nabi bersabda “Pada kamu ada Senna dan Sanoot kerana sesungguhnya dalam kedua-dua mereka adalah ubat bagi setiap penyakit kecuali Saam”

 DDia bertanya “Ya Rasulullah, Apakah Saam?” Beliau berkata, “Kematian” [Ibn Maajah 3457; Syaikh Al-Albani digredkan ia shahih]



INHERBLAX ATASI SEMBELIT 

T. TESTIMONI HERBLAX
    





 ji   Namun jika anda atau mereka yang ada masalah  kesihatan yang kronik dicadangkan untuk dapatkan nasihat doktor samada sesuai atau tidak untuk consume mana-mana produk Shaklee.

     Berminat nak cuba?

Dapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat dengan mendaftar ahli Shaklee serendah RM35 atau belian point 100UV ( RM380 ke atas) layak dapat Free Keahlian Shaklee😍

Hubungi saya
Puan Raihan 017-2549388 atau terus klik link

Pos Shaklee seluruh Malaysia.

Free Cod Shaklee Klang - Teluk Gadong, Kg Sungai Delek, Kg Sg Udang, Teluk Pulai , Kg Raja Uda dan berdekatan,

Cover area Cod Shaklee - Bukit Tinggi, Pandamaran, Bandar Botanic, Rantau Panjang, Port Klang dan Klang
( certain area kami tak cover).
Caj cod dikenakan mengikut jarak.

#BisnesShaklee
#DesireFamily
#ShakleeKlang
#ShakleePortKlang
#FreeAhliShaklee
#FreeKeahlianShaklee
#HerblaxShaklee