Wednesday, 16 August 2017

B Complex Bagus Untuk Kulit Cantik

Paling suka happy vitamin B Complex. Bagus sangat untuk kulit sihat dan cantik. Vitamin B membantu melancarkan peredaran darah, so tak ada la wajah nampak pucat atau kusam macam tak bermaya. Nampak berseri je tau.




Bagi yang selalu rasa stress, 'moody' , nak marah, takut meroyan dalam pantang juga boleh ambil B-Complex. Kalau taknak rasa cepat tua marah je tu amalkan vitamin happy ni. Kan biasa orang kata jangan marah-marah nanti cepat tua. Hehe.

Nak cuba??Boleh roger KakRehan je sebotol ada 120biji RM58.75 tahan 4 bulan juga.


Berminat untuk dapatkan produk Shaklee atau menjadi ahli Shaklee?

HUBUNGI KAMI
PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358
Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS, JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, 




Tuesday, 15 August 2017

Reward Trip Star Cruise Shaklee

Dapat email Shaklee tunda tarikh cruise. Jatuh pada hari anniversary pulak tu 22hb November. Fuhh! Alhamdulillah kami layak 3 tiket cuma tengah fikir adik baby. Lahaii macam mana lah dia kena tinggal. Sedih hatiku gundah gulana jadinya mama ni.



KakRehan is hepi bila Shaklee reward trip cruise ni. Ya Allah dulu kami keje kastam duk pandang cruise besar gedabak dari ofis je tau. Berangan nak naik. Teringin sangat. Sungguh KakRehan syukur sangat Shaklee sponsor trip cruise ni. 

Semua shaklee belanja tau. Bawak body lenggang kangkung dengan beg baju and bawa duit belanja je. Alhamdulillah sujud syukur. Mujur dari Port Klang je dekat dengan rumah sejengkal.hihi.

Ni yang kakRehan lebiu so much sangatlah kat Shaklee bagi free trip tiap tahun. Moga KakRehan dapat pergi sekali dengan team DESIRE tahun depan. Amin.


Berminat untuk dapatkan produk Shaklee atau menjadi ahli Shaklee?

HUBUNGI KAMI
PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358
Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS, JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, 

Sunday, 13 August 2017

Nak Kulit Cantik Kena Jaga Pemakanan


Nak kulit cantik dan sihat kena jaga makan tau. KakRehan kemain makan sedap uii bila suami masak tu.haha. Sesekali je. Korang tak tau betapa kakRehan struggle bakar kalori balik. Kat rumah memang banyak minum air kosong dan greentea je.




Sumber makanan kaya Vitamin C bagus untuk kulit dan kesihatan


KakRehan nak share diet yang tidak sihat"You are what you eat". Kesihatan kulit mencerminkan apa yang kita makan. Nak kulit cantik berseri kenalah jaga makan. Tak boleh la hari-hari makan KFC je. Makanan proses, makanan dalam tin dan makanan segera merupakan makanan yang tinggi gula dan lemak. 

Makanan ni semua sangatlah tidak baik bukan untuk kulit je tapi untuk kesihatan juga. Ramai yang tahu tapi susah nak elak. Betul tak? Nak kulit cantik dan sihat kenalah control nafsu makan. Gitewww. Eh KakRehan perati je orang yang dulu badan bam bam dulunya. Bila dah kurus awet muda.kan kan.

Siapa setuju??

Thursday, 10 August 2017

Kelas Nutrisi Shaklee Online

Alhamdulillah gembira sangat Allah permudahkan urusan KakRehan organize satu grup telegram khas untuk tambah ilmu nutrisi. KakRehan jemput Pakar Nutrisi Shaklee Puan Sarah untuk sharing di grup kami. Semuanya berjalan lancar kelas harini Khamis bermula 10 pagi tadi

Asalnya nak buat untuk team sendiri je. Namun grup banyak kekosongan so KakRehan open untuk team lain juga. Konsep KakRehan mudah je sama-sama kita berkongsi manfaat dan berjaya bersama-sama. So tak perlu nak kedekut buat hal sendiri. Benda baik so wajib kongsi sama-sama. 

Sama-sama kami semua dapat tambah ilmu produk. Jadi pengedar Shaklee berilmu. Kelas ni topik info kesihatan asid lemak Omega 3. In shaa Allah next time akan ada kelas sharing lagi untuk kesihatan. So nanti KakRehan war-warkan dalam blog atau facebook. KakRehan open untuk semua. Namun ada syaratnya.






KakRehan alu-alukan bagi yang berminat nak jadi ahli Shaklee bersama team KakRehan DESIRE FAMILY. In shaa Allah KakRehan dan suami as bis partner akan guide awak untuk bersama-sama jana income dalam Shaklee. Banyak sangat benefit tau bukan je untung runcit. Ada cash bonus dan peluang car bonus dan trip percuma lagi. Eh yang tu KakRehan share lain hari ye.



Berminat untuk dapatkan produk Shaklee atau menjadi ahli Shaklee?

HUBUNGI KAMI
PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358
Shaklee ID 852419





PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS, JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, 

Wednesday, 9 August 2017

Resepi Smoothies Esp Dengan Buah Naga

Nak rasai kelainan sarapan atau makan malam yang kenyang dan bertenaga? Bolehlah cuba buat smoothies Esp dengan buah naga. Pergh! Dengan kaler merah menggiurkan itu. Tekak rasa sejuk bila guk guk smoothies ni. Ya Allah! sedap yakmat. Sajekan nak bagi idea kat korang.

Resepi Smoothies Esp Dengan Buah Naga
Buat pengganti sarapan atau makan malam pun boleh


Eh ni gambar throwback je. KakRehan share idea korang boleh buat smoothies camni. Yang ni resepinya

2 sudu besar Esp
1 cawan buah naga
1biji buah pisang
1 gelas freshmilk farm fresh sedap yakmat
Kiub ais sesejuk sonata musim salju ikut suka nak banyak ke sikit

Then blendkan semua hingga puas hati. Bolehlah minum dengan suka hati. Yeay!Yang penting badan rasa segar dan bertenaga. Kenyang pun ye.

Saje letak Esp ni kan tinggi protein juga. Manfaat Esp ni kakRehan suka best sesangat untuk kulit. Antaranya ESP
- Membantu menghilangkan parut
- Membantu memperbaiki tisu-tisu sel kulit yg rosak
- Mencerahkan kulit

- Memberi tenaga dan rasa kenyang yang lama.

Jom cuba. Tapi kalau takde esp pun takpe. Kalau ada lebih afdhal gitu.hihi.






Berminat untuk dapatkan produk Shaklee atau menjadi ahli Shaklee?


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358
Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA

Thursday, 3 August 2017

Tips Atasi Mata Lebam dan Kulit Yang Cantik Dengan Timun

Guna timun je. Tips ni ramai orang tahu tapi tak ramai rajin buatkan. Termasuklah KakRehan. Hihi. Pernah buat dulu tapi kalini nak buat sebab rasa mata panda dah. Timun ni bagus tau untuk hilangkan lingkaran mata panda tu, mata bengkak (sebab kurang tidur bukan bengkak sebab banyak nangis eh).Bagus juga nak kecilkan lubang pori kat muka dan merawat sunburn. 



Dah lah murah jekan guna timun ni. Cara guna pula hiris nipis timun dan letakkan di atas mata. Atau kat muka tu kena parut halus. Sejuk je rasa. Buat dalam 20-30minit pun ok.

Ok ni KakRehan share info yang kak baca manfaat timun as masker ni kan.

1. Kecutkan jerawat
2. Kecilkan liang pori
3. Atasi masalah sunburn
4. Awet muda
5. Kurangkan bintik hitam
6. Kurangkan lingkaran gelap mata
7. Kurangkan bengkak mata.

Wah best tu!! Ok nanti malam kang boleh buat. Sila rajin. Hihi. Nak cantik luaran gak. KakRehan is jarang guna skincare kat rumah. Makan vitamin rajin. Timun habis nak kena beli ni. Nak cantik untuk suamilah katakan.

Sunday, 30 July 2017

Rahsia Rezeki Untuk Renungan Bersama


- Ada yang mengetuk pintu langit dengan cara setiap pagi memberi 40 nasi bungkus untuk dhuafa/orang miskin. Rutin dia lakukan.

- Ada yang mengundang rezeki dengan cara mencium  tangan ibunya lalu minta didoakan.

- Ada yang mengundang rezeki, setiap minggu dia mendatangi anak-anak yatim, mengusap kepala mereka, membelikan sesuatu untuk keperluan mereka sebagaimana diajarkan Nabi SAW.

- Ada yang mengundang rezeki, setiap pagi keluar ke tempat kerja dia rutin bersedekah kepada siapa saja.

- Ada yang mengundang rezeki, tiap malam jumaat dia membahagi makanan kepada orang² yang tidur di jalanan. Doanya tembus ke langit!

- Ada yang mengundang rezeki, setiap kali setelah solat subuh dia tidak tidur. Dia beristighfar 100 kali dan bertadarrus Al-quran hingga terbit fajar, lalu menatap langit langsung dan mengangkat tangan. Doanya tembus langsung kepada Tuhannya.

- Ada yang mengundang rezeki, setiap Jumaat profit hasil jualannya 100% disedekahkan.

- Ada yang mengundang rezeki, tiap bulan 20% dari total pendapatannya disedekahkan. Dia yakin Tuhan-nya MAHA KAYA.

- Ada yang mengundang rezeki, seminggu sekali tengah malam didatangi rumah dhuafa. Dia angkat/pikul sendiri makanan untuk mereka.

- Ada yang mengundang rezeki, tiap Jumaat dia tidak mau dibayar upah untuk khidmatnya yang diberikan ke orang lain. Tiap titik keringatnya penuh pahala.

- Ada yang mengundang rezeki dengan memperbaiki jadual solat 5 waktunya berjamaah di masjid dan Allah pun memudahkan segala urusannya.

- Ada yang mengundang rezeki, tiap pagi dia solat dhuha & berdoa, ketika orang lain sudah sibuk dia memilih menghadap langsung ke Penciptanya.

- Ada yang mengundang rezeki tiap 1/4 malam bangun solat tahajud berbisik pada bumi dan terdengar di langit. Allah redha, hidupnya pun berkat.

- Ada yg mengundang rezeki dengan cara MENANAM POHON agar semua MAKHLUK BUMI boleh menikmati OKSIGEN dan mengurangi CO². 🌿🌿

Rezekimu bukan dari Bossmu atau pelangganmu.
Tapi dari Allah swt.

Jemputlah rezeki datang dengan cara-cara yang Allah Redhai.

Limpahkan kami  rezeki yg halal lg baek Ya Razak Ya Wahhab💖

Tuesday, 25 July 2017

Seminar New Distributror Training (NDT) Julai 2017

Alhamdulillah sabtu lepas 22 Julai 2017 berkesempatan menimba ilmu berbakul-bakul. Seminar dari pagi sampailan ke petang. Pagi-pagi lagi kami dan diberi sarapan  ilmu nutrisi daripada Pakar Nutrisi Shaklee Puan Sarah.



Alhamdulillah Allah permudahkan dapat serap ilmu nutrisi untuk kakRehan kongsi kepada team dan bolehlah consult pada customer tersayang.

Ada beberapa speaker Master dan key leader yang berjaya pun turut berkongsi tips dan rahsia kejayaan mereka. Tak lokek ilmu langsung walau dari team yang berlainan. 







Macam biasa lepas kelas selfie ramai petang tadi. Meriah giler. Yang penting kepala penuh dengan ilmu emas bertimba-timba. Cross sharing daripada HQ dan kawan Master. Best best best. 



Balik kelas dalam kete sakan duk plan dengan hubby merangkap bisnes partner KakRehan. Tu yang best bisnes Shaklee ni suami isteri berganding bahu sama-sama .

Moga Allah permudahkan urusan kami untuk team kami. Amin. In shaa Allah.Tak kisah bujang, suri rumah atau yang masih bekerja. KakRehan sedia guide untuk awak yang nak sama-sama bisnes bersama team DESIRE FAMILY.


Berminat untuk dapatkan produk Shaklee atau menjadi ahli Shaklee?



HUBUNGI KAMI



PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358
Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA

Tuesday, 4 July 2017

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin

Di kesempatan ini KakRehan sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin untuk semua ahli keluarga, sahabat, para pelanggan yang kami kasihi. Semoga ukhwah kita berkekalan.


Saturday, 3 June 2017

SAYA TAK PERLUKAN MILKBOOSTER??

Ramai ibu-ibu yang mengaku memang semulajadi banyak susu tanpa bantuan sebarang milkbooster. Alhamdulillah rezeki anak mommies kan. Ada yang memang kena berusaha ambil milkbooster untuk banyakkan susu, ada juga yang bermacam milkbooster dah dicuba tapi masih tak berhasil.

KakJah tak nak sentuh mengenai milkbooster lain. Cuma nak cerita tentang nutrisi.
Walaupun mommies tak rasa memerlukan milkbooster, mommies sebenarnya perlu lengkapkan nutrisi.

Sebab apa? Ya, keperluan nutrisi la penyumbang utama kepada penghasilan susu ibu. Seperti yang ibu ibu sedia maklum, bila ibu menyusukan anak, ibu-ibu akan berkongsi zat dengan bayi.

Jadi, bila ibu-ibu tak top up balik, ibu-ibu sendiri yang akan kekurangan nutrisi.
Ini yang akan menyebabkan ibu mudah jatuh sakit, sakit atau lenguh-lenguh badan dan sebagainya. Mungkin bukan sekarang tapi pada masa akan datang.

Jadi ibu-ibu mungkin tak perlukan sebarang milkbooster, tapi ibu-ibu perlu lengkapkan nutrisi untuk kesihatan bersama ibu dan bayi. Bagaimana nak dapatkan nutrisi yang lengkap? 

Makan lah makanan yang lengkap dan berkhasiat dan boleh juga add on set menyusu Shaklee 😉😍

Sharing oleh
Norhafiezah Shukor
019-7293577

Nak tahu tentang Set Menyusu Shaklee KLIK SINI