Wednesday, 18 April 2018

Trip Umrah Istanbul Shaklee 2018 Seronoknya!

Tahniah untuk leader Shaklee yang join Umrah Istanbul. Trip Shaklee memang best sesangat. Antara reward free trip adalah umrah. Pilihan lain boleh pilih trip asia atau luar negara.

Trip Umrah Istanbul Shaklee 2018
Tahniah leader Shaklee!

Trip Umrah Istanbul Shaklee 2018
Wajah gembira sakan jalan di bumi Istanbul


Rindu sangat nak jejak kaki ke Istanbul lagi. Dulu pergi musim sejuk dengan trip Umrah Shaklee tahun 2014. Kami bagi 5 star flight ,hotel,makanan dan tempat ziarah tak mengecewakan.

Now leader Shaklee menuju ke Madinah dan seteruskan fokus ibadah Umrah. Syahdu je bila ingat balik. Kalau tengok kat tv bergenang air mata rindu. Moga Allah jemput kami dan kalian ke Tanah suci. Amin Ya Mujib.

Now fight untuk trip tahun depan lak. Kalini nk ajak team DESIRE sesamaπŸ’ͺπŸ’ͺ



Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi Kakrehan. Details kat bawah tau.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA

Saturday, 14 April 2018

Kelas Shaklee Euphoria April 2018

Alhamdulillah malam tadi kami berpeluang attend kelas Shaklee anjuran mentor kakRehan, Master Norita dan suaminya. Topik best Tips bis online dan offline.

Dan paling best sharing Bis Shaklee boleh diwarisi anak-anak.Bis Shaklee ni bis kami suami isteri dan anak-anak. Sebab tu kalau pergi kelas kami akan bawa mereka bersama.

Mentor bisnes Master Norita

Master Naquib sharing

            Bersama cucu Shaklee KakRehan


             Bersama mentor bisnes
     KakRehan 20 tahun dalam bis Shaklee

Doakan pengorbanan mereka membawa hasil kejayaan untuk kami wahai anak.
Pernah lalui susah senang turun naik dalam bisnes. Masih fight untuk money freedom dan gapai impian. Doakan kami ye πŸ’ͺ

Info Ahli Shaklee




Friday, 13 April 2018

Pengedar Sah Shaklee Seri Manjung

Checklist Badan Perlukan Vitamin

97% Rakyat Malaysia tidak mengambil makanan seimbang. Masalah ini bermula seawal waktu sarapan lagi.

Jom checklist apa yang kalian amalkan

1. Adakah anda minum 3 gelas susu rendah lemak Setiap Hari?

2. Adakah anda makan serat (fiber) setiap hari?

3. Adakah anda makan ikan sekurang-kurangnya 2 kali dlm seminggu?

4. Adakah anda makan 4 hidangan sayur hijau/kuning/merah setiap hari?

5. Adakah anda makan 2 hidangan buah-buahan setiap hari?

6. Adakah anda mengawal pengambilan makanan manis dan berLemak?

7. Adakah anda mengekalkan berat badan yang ideal tanpa berdiet?

Jika jawapan TIDAK pada mana-mana soalan di atas, anda berpotensi untuk mengalami kekurangan vitamin.


Nak konsultansi cadangan vitamin Shaklee yang sesuai.

Boleh hubungi Puan Nor cover area Shaklee Manjung dan postage seluruh Malaysia.

Puan Nor
018-9760754

Monday, 9 April 2018

Keperluan Suplemen Setiap Orang Berbeza

Assalamualaikum dan salam ceria. 

Ada berbagai hujah dan pendapat yang mengatakan supplemen ni tak penting pun. Apapun kena tahu keperluan masing-masing. 

Raikan perbezaan pendapat. Kalau jenis amalkan pemakanan sihat dan berkhasiat mereka tak perlu pun amalkan suplemen. Tapi betul cukup ke nutrisi dari pemakanan kita sehari?

Menurut Doktor Zubaidi di fanpagenya, setiap lapisan masyarakat mungkin memerlukan suplemen yang berbeza.

1. Suplemen untuk lelaki dan wanita. Terutamanya dalam hubungan suami dan isteri dan dalam proses mendapatkan zuriat.

2. Suplemen untuk atlet bagi meningkatkan pencapaian sukan. Jadi pilih suplemen yang organik, bukan "suplemen" yang dicampur dengan dadah atau bahan terlarang.

3. Suplemen untuk meningkatkan daya tahan terutama bagi mereka yang kerap demam dan selsema, ada masalah kulit yang kronik, atau penyakit kronik yang telah menerima rawatan tetapi masih tidak terkawal. Pilih suplemen yang sesuai dan dos yang optima.

 4. Suplemen bagi kanak-kanak terutama yang obes akibat kegemaran mereka mengambil banyak makanan dan minuman bergula, banyak makan makanan berproses dan tidak suka makan sayur. Sebab itu banyak vitamin dan bahan tambahan yang ditambah pada susu tepung yang dijual dan diiklankan di TV.

5. Suplemen bagi wanita yang hamil dan menyusukan anak. Mereka kerap dibekalkan dengan asid folik, zat besi dan omega 3 untuk keperluan ibu dan anak.

6. Suplemen untuk meningkatkan tenaga dan berasa lebih positif dalam hidup. 

Semua suplemen ini akan lebih berkesan dengan mengamalkan pemakanan yang betul dan menjalankan aktiviti fizikal yang secukupnya.

#HealthDrZubaidi

KakRehan sendiri amalkan suplemen since kecik lagi sebenarnya. Dulu mak abah bagi untuk keperluan nutrisi sebab belajar kan.
Then lepas bersalin Qaireen konsisten amalkan since 2011 lagi sampai sekarang.

Nanti KakRehan kongsikan lagi sharing daripada yang pakar. Takdelah korang rasa was-was nak amalkan suplemen lepas nikan. Ok jumpa lagi.




Wednesday, 4 April 2018

Senarai Nama Pengedar Shaklee Aktif Seluruh Malaysia

Dalam bisnes gerak dengan team lagi mudah dari buat sorang-sorang. Harini KakRehan nak kenalkan DESIRE FAMILY. Sebenarnya ramai tapi ni antara yang aktif bisnes.

1. Fb : Ibu Chempaka
Cod Petaling jaya & Shah Alam
http://Www.wasap.my/60122759121/SyNakOrdershaklee

2. Fb : Nurzuharmawati Baharun
Cod Pulau indah , Bukit Tinggi, Port Klang

3. Fb : Nor Fazlina Mokhtar
Cod Seremban & Seremban 2

4. Fb : Fifiadriana Ina
Cod Pasir gudang
Kota masai
Tmn cahaya masai
Kg. Pasir putih
Masai
Rengit
Benut
Senggarang

5. Fb : Norhafizah AbdulShukor
Cod UIA, Gombak, Selayang, Batu Caves, KL

6. Fb : Hidayati Ismail
Cod Johor bahru, larkin, bandar baru uda, kg melayu majidee, pasir gudang

7. Fb : Nurul Nadia
Cod Sepang , nilai , klia , bandar enstek, jijan ,kota seriemas.
0193396486
www.wasap.my/60193396486

8. Fb : Rozan Mian
Cod Masjid Tanah, Lubuk Cina, Kuala Linggi, Tanjung Bidara, Sungai Udang, Alor Gajah
017-7800781

9. Fb : Nur Shahidah
COD: Pantai remis,perak
no. tel: 0162305953

10. Fb : Noor Hidayah
 *Cod sekitar KL*
•Berdekatan Mid valey,
•berdekatan Kg Bharu,
•Berdekatan tasek permaisuri, cheras.
*Cod Penang*
•kepala batas
•sungai dua
*Cod area Kulim kedah*

 0176824855

11.  Fb :Puan Nor (Norhayatie )
Page Nor Syifa D'Beauty
Cod manjung

12. Fb : Misriah Yahaya
Page : secret wellness: tips & beauty
Cod : Tampin, Rembau, Alor Gajah

13.  Fb : Normala Jaip
IG : @normalajaip
Cod : Kg. Jawa, bandar klang, port klang, Andalas, Shah Alam.
No. Tel : 019-6949739

14. Fb: Juniah Ali
     IG: June Ali
     COD: kota kinabalu.,kota belud.,kota marudu
0198951736

15. Fb :  Lela Azmi
Cod area penang island
Www.wasap.my/0125194419

Korang boleh juga dapatkan produk shaklee daripada mereka yang super hot gojes. Servis tip top mantoppp.

Sunday, 1 April 2018

7 tahun Bersama Bisnes Shaklee

Pejam celik pejam celik. Ya Allah kejap je masa. Rasa macam baru je tau. Dah 7 tahun kakRehan terjebak dunia bisnes shaklee dan pengguna tegar since 2011. Masa tu amik Set Menyusu Shaklee. Best memang jatuh cinta terus bila amalkan.

KakRehan nampak bis ni boleh pergi jauh. Yelah sambil makan pun kita boleh sharing bisnes. Dapat bonus sekali. Itupun kena cukup point baru layak dapat bonus tau. Tak fikir panjang. Sebulan lepas consume dah rasa kesan terus sign up ahli Shaklee. KakRehan terus bagitau kat mentor bisnes Master Norita Idris

KakRehan dan mentor
bisnes Kak Norita


Rezki juga jumpa Kak Norita rupanya dia pun orang lama dan orang kuat bisnes Shaklee. Now hampir 20 tahun dia bersama Shaklee. Tengok muka pun fuhh penuh vitamin tu. No make up. Tapi peloles sungguhlah. Seorang yang humble walaupun antara orang terhebat dalam Shaklee.

Asal jumpa dia asyik kena sumpahlah.haha. Yang baik-baiklah. Saje nak ulit kenangan lama. Kunci utama KakRehan pegang sabar, konsisten dan fokus. Yes ada time pasang surut. Turun naik itu adat. Buat sampai jadi.

Ada yang tengah cari part time bisnes? Shaklee bisnes paling mudah risiko pun kurang. Dengan yuran ahli RM79.50 semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak. Takde modal stok takpe. Shaklee sediakan website online untuk buat belian terus penghantaran ke customer.


KakRehan,
Trusted Dealer Shaklee since 2011



Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi Kakrehan. Details kat bawah tau.



HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419



PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA



Thursday, 22 March 2018

Rezki Tiap Anak Berbeza. Jom Usaha Tambah Side Income

Rezki tiap anak tu berbeza. Masa qaireen rezki bertemu bis Shaklee. Then Allah aturkan macam-macam reward malah dapat free trip Umrah Shaklee. Bila dah lama dalam bisnes. 

Tipulah kalau kata takde dugaan. Jatuh bangun  dalam bisnes. Yes KakRehan masih berjuang. Tiap aturan Allah pasti berhikmah.Yakin dengan usaha, doa dan tindakan. 

Jom tambah side income bersama Shaklee
My Shaklee Family

Jom tambah side income bersama Shaklee
Alhamdulillah masih setia
bisnes since 2011


Allah janjikan rezki tak terduga. Bila down tu tengok muka anak-anak dan big why. Terus tak jadi nak down. Siapa macam ni juga?😁

Dan KakRehan nak ajak suri rumah mahupun yang masih bekerja untuk bersama team DESIRE FAMILY. Jana income dengan berkongsi manfaat produk Shaklee. 

KakRehan as a leader in shaa Allah akan guide awak hingga berjaya dapat bonus Shaklee dan reward Shaklee yang lain. In Shaa Allah.


Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi Kakrehan. Details kat bawah tau.



HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA


Sunday, 28 January 2018

Yang Takde Masalah Kulit Kusam Jangan Baca

Siapa yang ada masalah kulit kusam?

KakRehan dulu pun ada masalah kulit kusam tau. Bukan apa, kulit kusam ni kan buat seseorang tu nampak tak bermaya macam tak sihat jekan. 

Dan nak atasinya sebenarnya kena make sure peredaran darah lancar. Dan pengambilan air kosong cukup sesangat penting juga tau.

Macam si cantik ni dia amalkan b complex bagi lancarkan peredaran darah. Kulit pun jadi berseri tau. Plus amik vitamin c untuk bentuk sel kolagen dalam kulit. Kulit lebih cerah dan anjal.

Atasi kulit kusam dengan shaklee
Dulu Kulit Kusam. Sekarang 
berseri tona kulit sekata


Manfaat B Complex bagus untuk kulit sihat dan berseri.

1) Anti stress-
Apabila kite stress urat-urat muka kita akan bekerja lebih kuat berbanding urat-urat ketika kita senyum. Sewaktu stress kita cenderung untuk mengerutkan muka.

Kerutan stress tu boleh menyebabkan kedut-kedut pada wajah. Kan dah cepat tua. Hehe. Makanya b complex bantu untuk kurangkan rasa stress sebagai agen penenang gitu.

2) Membantu melindungi kulit daripada pancaran matahari-
Salah satu punca kulit kusam adalah terlalu banyak terdedah pada sinar uv. Kulit ini kalau dah kusam memang mengambil masa untuk dipulihkan..

Pengambilan B Complex langkah yang bijak. Lebihkan pengambilan B Complex dalam diet anda bagi mengelakkan kerosakan kulit yang serius.

3) Melancarkan perjalanan darah-
Perjalanan darah yang baik menampakkan wajah lebih muda. Ia juga mampu dan menghilangkan tekanan pada badan dan wajah. Seterusnya kita akan kelihatan ceria dan lebih berseri-seri.


Manfaat Vitamin C Penawar Semulajadi bagi Masalah Kulit

Sejak dulu lagi, vitamin C banyak digunakan untuk merawat banyak masalah yang berkaitan dengan kulit. Sekarang ni pun, banyakproduk kecantikan yang gunakan vitamin C seperti pelembap dan masker untuk kembalikan keremajaan kulit dan buatkan kulit kelihatan berseri secara semulajadi. 

Vitamin C sangat membantu untuk kurangkan kedutan dan mengembalikan keanjalan kulit. Selain itu, vitamin C juga melindungi kulit dari bahaya sinar UV.

Okeh dah taukan manfaat B complex dan Vitamin C. Korang yang ada masalah kulit kusam amalkan 2 ni pun okeh. Atau nak tambah protein Esp dan Vitamin E untuk lebih gebu dan glowing gituu. Roger KakRehan tau.


HUBUNGI KAMI

Pengeposan seluruh Malaysia.

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITAR









Sunday, 21 January 2018

SAYA MALU PERGI KERJA TERPAKSA PAKAI TOPENG MUKA

KakRehan nak share ni. Nak bagitau ada sorang customer KakRehan mengadu dia ada masalah jerawat bernanah. Dia punya masalah sampai rasa malu nak jumpa orang.

Pergi kerja pun siap pakai topeng muka.  Stress dan sedih sangat bila orang tegur dan tanya pasal muka. Memang kesianlah kakRehan dengar masalah dia tau.

So untuk masalah dia KakRehan rekemen amalkan set jerawat nanah Shaklee. Mula-mula dia rasa macam tanak beli set sebab dah try macam-macam tak jadi.

Tapi kakRehan kata cuba dan kita ikhtiar sebab nak jaga dalaman. Akhirnya dia beli juga. Lepas 3 minggu wasap balik tanya feedcack. Ya Allah kemain panjang berjela dia wasap KakRehan.

"  Terima kasih sekali lagi yaa akak sbb tolong sayaa . Dulu memang saya sedih sangat hari-ii nak nagih sbb muka teruk mcmnie .

Smpai dh buntu gilaa mcm mne nk ubat , nk pergi pakar kulit saya tk mampu sbb tkada duit smpai sayaa jumpa ig akak untuk cubaa shaklee , so kat sini saya tk rasa rugi langsung rm2×× saya tu akak . 
Hehehe sbb dh sama mcm saya pergi pakar kulit kesan nya tetap baik dan positif . ❤❤❤😊😊😊"

SET JERAWAT RADANG DAN BERNANAH SHAKLEE
Jerawat radang dah kecut
SET JERAWAT RADANG DAN BERNANAH SHAKLEE
3 minggu amalkan dah dapat kesan.


KakRehan feel happy sangat. Bukan nak rekemen nak sales semata. Tapi nak bantu mereka yang ada masalah jerawat nanah ni feel konpiden dan rasa hepi semula. Alhamdulillah.

Eh ada ke yang masalah jerawat nanah macam ni. KakRehan ada ready stok. Siapa yang berminat in shaa Allah consult awak dengan kasih sayang gituu.

TIPS SURUTKAN JERAWAT BERNANAH 



HUBUNGI KAMI


PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITAR




Thursday, 18 January 2018

TIPS MEMILIH SUPLEMEN VITAMIN C

KakRehan pilih Vitamin C dengan teknologi Pelepasan Masa (Sustained Release) iaitu dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu.

Tanpa sifat Time Release ini, vitamin larut air ini akan terus diserap ke dalam aliran darah dengan CEPAT, tanpa mengira berapa besar dos vitamin tersebut, dan akan dilepaskan ke dalam urin (air kencing) dalam masa 2-3 jam sahaja.

Agak membazir jika semua yang kita ambil `terbuang` begitu saja tanpa sempat dimanfaatkan oleh tubuh kita?

Jadi, Sustained Release supplement menawarkan :

πŸ‘ kesan vitamin yang optimum,
πŸ‘ meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan),
πŸ‘ menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.

TIPS MEMILIH SUPLEMEN VITAMIN C
Vitamin C bagus kuatkan imun badan

TIPS MEMILIH SUPLEMEN VITAMIN C
Vitamin C bagus kuatkan imun ibu dan bayi


Sebagai mak menyusu KakRehan kena jaga kesihatan juga. KakRehan pilih Vitamin C Shaklee sebagai antioksidan booster setiap hari dan kuatkan imun badan.

Baby Mikhail pun dapat khasiat untuk imun badan dia juga. Sebab tu apa kita makan mempengaruhi kesihatan baby. Kadang makan merapu juga. So that supplement ni topap nutrisi yang kurang.

Nak cuba Vitamin C Shaklee?


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITAR