Tuesday, 11 September 2018

Salam Maal Hijrah 1440H

Salam Kejayaan. Teruskan perjuangan untuk mendapatkan redha Ilahi.



Assalamualaikum dan Salam Maal Hijrah buat semua😘

#KakRehanGojes
#DesireFamily
#IncomeGemukDesire

Sunday, 9 September 2018

Ikhtiar Kuatkan Badan Baby

Kepentingan yang tidak penting tetapi amat penting di saat yang penting itu tiba.

Al-kisah di suatu hari bamboy ni menempek manja dekat ayahnya. Ayahnye sedar akan kelainan suhu tapak kaki & tangan bamboy. Rupanya tanda tanda nak demam.


Ikhtiar Kuatkan Badan Baby

Dengan pantas ayahnye ikhtiarkan Nutriferon Shaklee untuk menggerakkan sistem pertahanan badan bamboy supaya lebih aktif. Di tambah dengan Vitalea kids shaklee untuk bamboy kekal bertenaga. Serta tidak lupa vitamin c chew untuk meningkatkan imune badan bamboy.

Alhamdulillah bamboy kembali sihat ceria sehari cubaan untuk demam tidak berhasil. Kita ikhtiar & usaha, Allah jualah yang menyembuhkan. Nampak vitamin itu tidak penting di mata sesetengah orang, tetapi amat penting bagi sesetengah orang.

#DesireFamily
#IncomeGemukDesire

Tuesday, 4 September 2018

Krim Pelembap Spf 50 Melindungi Kulit Dari Sinar UV Matahari

Siapa yang ada masalah kulit kusam dan kering? Antara faktor sebab sering terdedah cahaya matahari tau. Bahaya sebab kesan sinar UV tu.

Krim Pelindung Uv
Gunakan krim pelembap
mengandungi Spf


Penyelesaianya kenalah sentiasa memakai pelindung UV . Dengan memakai krim UV untuk kulit yang lebih sihat. Terutama korang yang kerja luar dan terdedah kena cahaya matahari.

Tapikan tak kira duk rumah ke nak keluar KakRehan mesti apply Age Moituriser Spf50 Youth Skincare ni. Dalam rumah pun panas juga tau. Sinar matahari masuk rumah. Yang masak pun kena haba jugakan.

Krim Pelindung Uv Shaklee Age Defense Moiturizer Spf50
Kebaikan Krim Pelembap Youth
Age Defense Moiturizer 


Krim Pelindung Uv Shaklee Age Defense Moiturizer Spf50
Krim Pelembap Youth
Age Defense Moiturizer SPF 50
melembap dan melindungi


Kata nak skin cantikkan. Jangan abaikan penggunaan krim pelembap siap pelindung Uv lagi. KakRehan pilih ni. Effect kulit lembap glowing. Bila blend pondesen tu cantik je 😘

#KakRehanGojes
#YouthSkincare

Kelas Facial Cikgu Aiza Ajar Step Penjagaan Muka Dengan Betul

Sabtu lepas pada 1 September 2018. KakRehan attend kelas ilmu facial di Teluk Panglima Garang oleh Cikgu Aiza founder ZaaClass.

Menuntut ilmu facial harini dengan cikgu Noraiza Azmi. Best sangatlah tadah muka harini kena facial. Melentoklah KakRehan uii kena urut muka. Hehe.

Cikgu Aiza demo cara nak facial

KakRehan sedang tidur tu.hehe


Yeah! Alhamdulillah. Dapat belajar step facial basic yang betul. Padahal baru je daftar beberapa lepas. Bolehlah den facial muka encik somi nanti. Of cos dengan Skincare Youth lah.😘

Sesi pagi belajar kelas facial basic. Sesi petang kelas marketing oleh Tuan Haizul ajar facial hati pulak. Dialah yang share tentang apa yang buat kita bengang dan jadikan faktor bengang tu untuk kita buat lebih baik dan buang rasa malu.

Encik Haizul ajar tentang marketing


Bergambar dengan semua peserta


Petang semalam diberi kesempatan untuk share pengalaman bisnes dalam kelas. Alhamdulillah dapat buang tembok rasa malu tu. KakRehan bukanlah seorang yang reti tercakap depan orang ramai tau. Ai is pemalu.hihi. Tapi semalam tolak tepi dah.

KakRehan,
Bis Shaklee since 2011.

#DesireFamily
#IncomeGemukDesire


Thursday, 7 June 2018

Vitamin Detox Ketika Berpuasa

Sebenarnya kan, tak payah tunggu raya. Bulan puasa ni pun ramai yang makan macam-macam. Lagi la kalau pergi bazar, perut tengah lapar. Semua benda nampak sedap.

Sepatutnya bulan puasa la bulan paling baik untuk detoks. Dengan berpuasa, badan dapat melakukan proses detoks secara semulajadi dan menyingkirkan toksin dari badan.

Toksin ni merupakan racun dalam badan yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit. Ianya juga dapat membantu kita makan dalam kadar yang sepatutnya dan bukan secara berlebihan seperti pada hari-hari biasa. Jadi badan akan mendapat berat badan ideal!

Tapi ramai yang bila berbuka puasa makan tak ingat. Sampai nak tidur tak sudah-sudah lagi makan. Dah masa bila nak detoks tu? Vitamin Shaklee boleh bantu.



Sambil kita buang lelemak tak diperlukan, kita nyahkan toksin dari badan. Badan lebih sihat, bertenaga, perut selim, kulit pun automatik cantik.

Berminat nak dapatkan vitamin untuk detox badan. Boleh dapatkan produk Shaklee area Selayang dan Batu Caves dengan Puan Fieza Shukor


Tuesday, 5 June 2018

IMPIAN NAK KURUS AKHIRNYA TERCAPAI!

Ini kisah Kak Mis. Selain jaga pemakanan sihat dan senaman. Kak Mis pun amalkan set selim Shaklee untuk kesan superb ni. Dan katanya sesambil bagus jaga kesihatan dalaman.

Set Kurus Shaklee
Testimoni Kak Misriah


Apa bestnya lecithin shaklee?  Fungsi lecithin adalah memecahkan lemak dan kolesterol dalam badan. Apa yang bestnya, mana-mana lemak yang tidak diingini akan dibuang oleh lecitin ini.

Macam penyerap lemak gituu. Terutama tang perut yang menyimpan lemak tu, nampak terserlah buncit, sangat sesuai ambil lecitin ini. 

Antara lain  Lecithin
 [✔] Memecah & membakar LEMAK
 [✔] Menurunkan kadar KOLESTEROL
 [✔] Membersih dan melicinkan SALURAN DARAH.

Sambil slimkan badan kulit pun jadi cantik. Toksin dalam badan pun makin berkurang. Hat ni korang tambah Alfalfa dan Herblax pun bagus tau untuk cuci usus dan pelawasan lancar.

Set Kurus Shaklee
Set Kurus Shaklee


Risau raya nanti kebaya sendat sebab makan tak hengat. Must grab set selim Shaklee naa. Hehe.


Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi KakRehan. Details kat bawah tau.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA


Sunday, 3 June 2018

Persediaan Detox Di Hari Raya

Paling tak best bila raya nanti. Makan tak hengat tetiba sembelit pulak. Susah nak uk uk. Perut rasa sebu. Dah tu dah takleh nak melantak banyak-banyak bila perut meragam ni.

Makan kena beringat tau kekawan. Make sure air kosong kena minum banyak. Then makan kena kawal juga. Tapikan raya korang mesti mana nak jaga makan.kan kan. Hihi.

KakRehan ada benda baik nak share. Jom dapatkan perisai set detox ni. Best sangat detox sekali cuci usus tau. Sekali singkir lelemak debush terus masa pembuangan.

Nanti KakRehan guide cara makan sekali dan tips kurus sihat. Sama-sama kita jaga kesihatan okay!

Jom DETOX the Shaklee Way! Nyahkan toksin itu!

Set detox Shaklee
Set detox Shaklee


Konsepnya untuk detox seluruh badan. Kita cuci usus jom!

■ Alfalfa untuk detox darah dan angkut lemak yang dibakar oleh Lecithin.
■ Lecithin bakar dan cairkan lelemak dalam badan dan bantu kawal kolestrol
■ Herblax untuk detox usus dan buang toksin dalam badan. Atasi sembelit.
■ Peppermint untuk buang angin & lancarkan pencernaan.
■ Ostematrix bagus untuk lembutkan najis dan atasi sembelit terutama ibu berpantang dan menyusu.


Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi KakRehan. Details kat bawah tau.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA



Friday, 1 June 2018

Sebab Berat Susah Nak Turun?

9 SEBAB KENAPA BERAT BADAN SUSAH TURUN



1.Minum air kuantiti gula yang tinggi
2.Kurang tidur
3.Selalu skip breakfast kekonon diet 
4.Makan terlalu cepat
5.Kurang minum air masak
6.Makan time stress
7.Pengambilan karbohidrat berlebihan
8.Malas bersenam
9. Tidur lewat malam


Siapa yang nak berat badan unggul  jangan buat benda benda kat atas tu yeh.





Thursday, 24 May 2018

Tak Sangka Keputusan Lepas Periksa Kesihatan Tulang

Ingat tulang KakRehan ni kemain kuatlah. Sebab dah rasa konsisten amalkan pil kalsium. Rupanya result tulang pertengahan dipanggil osteoponia sila klik SINI. Fuhh nama kemain.

Rasa teruja bila tengok mesin canggih untuk tau keadaan tulang kita tu. Tengok sempoi je. Then result tu dia akan print sekalilah nak tengok keadaan tulang macam mana. Kami suami isteri check up bulan lepas 24 April 2018 di Hq Shaklee.

Kuatkan tulang Ostematrix Shaklee
Mesin Pemeriksaan Tulang


Then lepas check up tu. Kami terus dapat resultnya. Check up dan penjelasan oleh Cik Nurul,Pakar Nutrisi Shaklee. Result suami KakRehan tulang dia normal je. Menurut pakar nutrisi yang check kami tu. Rata2 yang alami osteoponia ibu yang menyusukan anak dan pengalaman lahirkan anak.


Faktor risiko tulang rapuh wanita terutama yang pernah mengandung dan menyusu anak. Sebab kalsium kita share dengan baby tau. Baby pun berebut nak. Kita rasa kita sihat. Tapi dalaman tak nampak. Bila check up baru tau.

Kuatkan tulang Ostematrix Shaklee
Ni kaki suami KakRehan tau.
Kena letak salah satu kaki kat situ.


Walaupun result kakRehan Osteoponia namun di paras ok lagi. Cuma kena lebih berhati-hati dan jaga pemakanan cukup kalsium. Keputusan juga tunjukkan tulang kakRehan ni kira sesuailah dengan umur. Nasiblah tak tua uii.

Kuatkan tulang Ostematrix Shaklee
Consultation dengan Pakar
Nutrisi Shaklee


Jadi sape mak menyusu sesamalah kita cukupkan nutrien dalam badan. Supplement kalsium wajib amik gituu. Kalau tak agak mau risiko osteoporosis.uhukkk.


KakRehan,
Jom jaga tulang kita

Friday, 18 May 2018

Vitalea Multivitamin Terbaik Pilihan Rakyat Malaysia

Siapa Yang Memerlukan Multivitamin

- Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
- Individu yang tidak lengkap diet hariannya
- Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
- Remaja yang sedang membesar
- Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
- Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
- Individu yang menopous
- Wanita yang baru bersalin

Apa Kata Doktor Zubaidi tentang pengambilan Multivitamin?

Vitalea Multivitamin Terbaik Pilihan

Apa perbezaan multi-vitamin VITA-LEA Shaklee?

Vitalea Multivitamin Terbaik Pilihan
Vitalea Shaklee


♕ Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia
♕ Setiap tablet Vita-Lea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diesktrak daripada sayur-sayuran dan buah-buahan
♕ Dilengkapi dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA
♕ Diformulasikan secara komprehensif dan seimbang
♕ Diselaputi dengan spirulina
♕ Dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi yang kompleks
♕ Mineral yang terkandung dalam Vita-Lea mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil
♕ Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%
♕ Dipilih oleh Center of Science di US sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN dalam Public Interest tahun 2000

Vitalea Multivitamin Terbaik Pilihan
Manfaat Vitalea


Apa manfaat utama VITA-LEA Shaklee?
✿ Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
✿ Membantu sistem memori dan fokus
✿ Merupakan pelengkap nutrisi
✿ Meningkatkan sistem produktif terutama bagi remaja yang sedang membesar
✿ Membantu dalam stimulasi metabolisma
✿ Membantu melambatkan proses penuaan
✿ Menyediakan nutrisi asas, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru
✿ Membantu proses tumbesaran
✿ Melindungi fungsi buah pinggang, jantung, hati


Berminat untuk sertai team Shaklee KakRehan atau nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi Kakrehan. Details kat bawah tau.


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA