Sunday, 20 January 2019

Manfaat Facial Muka

4 SEBAB PERLU SERVIS FACIAL MUKA


Manfaat Facial Muka


1.Menjadikan Kulit Wajah Bersih Dan Lembab

Facial muka dapat menjadikan kulit muka kembali bersih dan lembab secara menyeluruh. Servis facial muka dengan langkah penjagaan muka yang lengkap.

Diikuti urutan pada wajah dapat melancarkan aliran darah dan membantu menenangkan otot di bahagian muka dan kepala. Lebih relaks dan kurangkan rasa stress. Paling best boleh anjalkan kulit. Awet muda tau!

2. Membekalkan Nutrisi Pada Kulit

Dengan penggunaan skincare yang formulasi sumber tumbuhabmn yang tinggi antioksidan dan vitamin.  Dari mencuci muka, toner, krim muka, seram yang kaya dengan nutrisi meresap ke dalam kulit.

Ketika facial juga, pori-pori kulit muka akan terbuka semasa proses steamer.  Kulit wajah pun lebih mudah untuk menyerap nutrisi yang terkandung dalam krim rawatan itu.

3. Pengelupasan Kulit Muka Yang Sempurna

Proses pengelupasan atau skrub kulit dapat menanggalkan sel-sel kulit mati agar segera digantikan dengan sel kulit baru yang lebih sihat.

Kulit nampak berseri-seri dan tidak kusam. Bila dah scrub penggunaan skincare akan lebih berkesan. Proses facial muka juga dapat merangsang produktiviti kolagen dan juga elastin sekaligus mengurangkan penghasilan kedutan.



4. Mencantikkan Kulit Wajah

Dengan penggunaan skincare dan bahan-bahan yang digunakan dalam rawatan facial muka mampu menyerap jauh ke dalam kulit dapat melambatkan penuaan,mencerahkan warna kulit,sebagai antioksidan, memperbaharui sel-sel kulit yang mati dan juga merawat kulit yang bermasalah.

Itulah dia kelebihan bila kena facial ni tau. Amacam? Terasa nak dibelai muka dengan servis facial. Nak biuat sendiri alahai lecehnya mau  1 ke 2jam nak ngadap  muka sendiri.

Jangan risau lepas ni kami Desire Spa berikan servis terbaik  terus ke rumah  anda.
Khas untuk warga Klang, dan Shah Alam sahaja.

Wasap KakRehan 017-2549388
Atau klik link 

Boleh pilih nak normal facial ataupun treatment. 😘

Like page kami Desire Spa-Mobile Spa Klang
Ig : kakrehan.gojes

Tuesday, 15 January 2019

TIPS MEMILIH SKINCARE YANG BETUL



TIPS MEMILIH SKINCARE YANG BETUL


Benda pertama anda WAJIB kena tahu adalah:

1. JENIS KULIT

Sebelum pilih skincare, harus tahu jenis kulit kita sendiri, bukan beli sebab kawan pakai okay. Maybe sesuai untuk dia, but tak sesuai untuk kita.

Tapi, ada je skincare yg dirumus khas supaya sesuai dengan kulit semua orang.

Jenis kulit yg ada:

♦ Kulit Kering
♦ Kulit Berminyak
♦ Kulit Kombinasi ♦ Kulit Sensitif
♦ Kulit Normal (untung kulit siapa macam ni)

Bila dah tahu jenis kulit, senang lah kita nak pilih skincare yg sesuai untuk kulit kita.

So pada yang tak tahu macamana nak kenalpasti kulit kita jenis apa, boleh refer post kakRehan sebelum ni.

JENIS-JENIS KULIT


2. PRODUK SKINCARE

Ni pun penting. Nak pilih produk yg bebetul elok bukan senang. Well, semua brand akan claim produk diorang bagus kan? Tapi macamana nak kenalpasti produk tu betul bagus atau berkesan?

a) 1st rule anda semua kena tahu adalah,

KITARAN KULIT .
Kena tahu, kitaran sel kulit kita adalah kebiasaannya 28 hari. Maksudnya memang ambik masa at least sebulan untuk any product tu berkesan kat kulit kita. .

So memana product yg claim boleh putih melepak-lepak dalam masa 3 hari tu memang nampak benor nipu nye! Memang produk tu banyak chemicals berbahaya yg boleh nipiskan kulit muka kita.😨

Sebab tu kulit nampak tegang macam nak meletup and berkilat and jerawat tak mau tumbuh dah. BAHAYA!

Kulit yg sihat ni dia nampak macam kulit budak-budak. Fresh je. Bersih je. Bukan yg macam patung tu.

b) Lepas tu anda kena check .
✔tempoh product tu di pasaran
✔scientific and dermatologist test
✔kandungan dalam skincare
✔kesesuaian dengan skin problem/condition kita

Seeloknya jangan pilih skincare dari brand yg tangkap muat. Kilang tak tahu kat mana. Pengasas tak ada ilmu pasal skincare and fake.

Satu lagi, tak semestinya kalau kawan kita pakai elok, kita pun pakai akan elok. Paling utama jenalpasti jenis kulit kita sendiri.

Semoga membantu😘

Like page kami Desire Spa-Mobile Spa Klang
Ig : kakrehan.gojes

Friday, 11 January 2019

TIPS CUCI MUKA

TIPS KULIT SIHAT DAN CANTIK



Untuk dapatkan kulit yang sihat pastikan rutin harian cuci muka wajib ada. Cuci muka 2 kali sehari dengan pencuci muka yang sesuai dengan kulit.

Memadai pada waktu pagi dan malam. Boleh gantikan pencuci muka dengan make up remover untuk tanggal mekap terutama di tempat kerja. Biasanya masa nak solat muka kena bebas mekap.

Elakkan dari cuci muka (dengan pencuci muka) terlalu kerap boleh menyebabkan kulit menjadi kering dan hilang kelembapan.

KakRehan,
Salam kulit sihat cantik💖

#DesireSpa
#TipsKulitSihatByKakRehan
#TipsKulitSihat

Tuesday, 8 January 2019

KAKI MEKAP ELAKKAN INI JIKA NAK KULIT SIHAT

TIPS KULIT SIHAT

KAKI MEKAP ELAKKAN INI JIKA NAK KULIT SIHAT


Uols yang kaki mekap tu. Nak kena jaga kesihatan kulit bebetul tau. Yelah bila dah selalu guna berus mekap. Make sure berus tu kenalah rajin cuci.

Jangan biarkan berbulan-bulan tak cuci ye. Lepas tu biarkan bakteria beranak pinak melekat pada berus. Makanya terjadilah jerawat degil kat muka. Rosak muka tau.

If sayangkan kulit. Pastikan cuci berus mekap seminggu sekali ye kekawan. Terbaik guna sabun mandian baby atau guna Basic H yang sabun serbaguna sesuai untuk pelbagai cucian.

BASIC H SHAKLEE

Berus mekap pun gebus dan bakteria pun tak bermaharajalela. Orang kata nak kulit sihat dan cantik kenalah rajin.

Jom sayangi kulit kita❤

Berminat nak dapatkan servis facial spa secare bergerak area Klang dan Shah Alam. Boleh hubungi KakRehan 017-2549388

Boleh pilih nak normal facial ataupun treatment. Han 😘

Like page kami Desire Spa-Mobile Spa Klang
Ig : kakrehan.gojes

#DesireSpa

Saturday, 15 December 2018

KESAN PENGGUNAAN ALAT SOLEK YANG TEBAL

Siapa kat sini kaki mekap? Tak salah nak mekap sebab salah satunya sebab nak lebih confiden, nampak cantik dan pastinya nak tutup cela kat muka. Betul kan?

Ok ni kakRehan share effect kalau guna mekap tetebal. Lebih banyak keburukan pula. So macam mana? Sebaiknya jika ada masalah kulit rawat dulu masalah then bila dah pulih. Boleh tepek make up nipis dah. Haa kan best. Kulit pun dapat bernafas dan sihat.

KESAN PENGGUNAAN ALAT SOLEK YANG TEBAL
Kesan Guna Mekap Tebal


Nak jaga kulit bermula dari dalam jaga pemakanan dan luaran skincare yang selamat dan bebas bahan kimia terlarang. Boleh?


Like page kami Desire Spa-Mobile Spa Klang
Ig : kakrehan.gojes

#TipsKulitSihatByKakRehan
#DesireSpa

Thursday, 18 October 2018

JENIS-JENIS KULIT

Sekarang KakRehan sangat pentingkan penjagaan kesihatan muka. Alhamdulillah dapat belajar tentang facial dan join bengkel kecantikan kulit sebelum ni. Jadi taulah serba sikit tentang penjagaan kulit luaran.

Namun penggunaan skincare tu perlu mengikut jenis kulit juga. So jom kenali jenis-jenis kulit. Kulit korang kategori yang mana?



1. Kulit normal

Jenis kulit normal, bekas minyak tidak akan kelihatan di kertas tisu. Selain itu, kulit normal biasanya memiliki tekstur anjal, kenyal, dan jarang memiliki masalah kulit. Jenis kulit ini juga merupakan jenis kulit yang bersih dan halus.

2. Kulit kering

Jenis kulit kering, kertas tisu tidak akan berminyak, tapi wajah akan terasa bersisik dan kering. Kulit kering menyebabkan warna kulit yang pucat, kedut, dan sangat mudah nampak penuaan. Kena selalu pakai pelembap muka dan rutin masker untuk melembapkan kulit.

3. Kulit berminyak

Bagi kulit berminyak, pada kertas tisu kelihatan bintik-bintik minyak di beberapa tempat, terutama bahagian pipi, hidung, dan dahi. Kulit berminyak ini memiliki tekstur tebal, kasar, berkilat dan mudah berjerawat.

Tapi kulit berminyak tidak mudah berlaku proses penuaan dan kedutan sebab sentiasa lembap. Hindari krim dan segala produk yang memakai banyak minyak agar kulit tidak makin berminyak.

4. Kulit kombinasi

Bagi kulit kombinasi, biasanya  kelihatan berminyak pada beberapa bahagian muka. Biasanya di hidung dan dahi. Kulit kombinasi ini merupakan jenis kulit kering dan berminyak.

Cara rawatan, bahagian sekitar pipi dan mata yang kering, pakai produk yang mengandungi pelembap. Manakala area berminyak pada dahi dan hidung, lakukan pembersihan secara rutin dan hindari produk yang banyak mengandungi minyak.

5. Kulit sensitif

Jenis kulit sensitif biasanya sangat kering dan sering meradang serta iritasi. Kulit sensitif juga mudah kemerahan dan bersisik. Selain itu, kulit ini sering merasa gatal dan kemerahan kesan memakai sesetengah produk.

#DesireSpa
#JenisKulitMuka

Monday, 15 October 2018

Set Kanak-kanak Shaklee

"Yang, cuba share set kanak-kanak pula"

Haaa..tu dia. Selalu KakJah share untuk makpak je, incik suami minta share untuk kesihatan anak-anak.

Yela, ramai di kalangan kenalan kami yang anaknya selalu tak sihat, demam selsema, asthma, eczema dll.

Bukan nak kata anak kami sihat selalu. Ada juga demam selsema bebudak ni. Normal la, sebab kami bukan robot. Huk3~

Tapi Alhamdulillah jarang sangat-sangat.

Takut KakJah nak cakap macam ni tau, sebab manusia selalu diuji dengan kata-katanya sendiri. Nauzubillah. Harap anak-anak KakJah sihat-sihat selalu dan harapnya dapat bantu anak awak sihat juga. InshaaAllah.

Ni set untuk anak-anak sihat, cergas, bijak dan ceria.

Set Kanak-kanak Shaklee
Set Kanak-kanak Shaklee


Antara manfaat set kanak-kanak ini:

🍭Mealshakes - sumber multivitamin dan mineral untuk melengkapkan nutrisi anak-anak juga menambah selera makan, kesihatan asas kanak-kanak.

🍭Omega Guard (fish oil) - sumber omega3 boleh meningkatkan imun dan pertahanan tubuh untuk mengelakkan demam selsema serta asthma. Ia juga kaya dengan kandungan EPA & DHA untuk IQ anak

🍭Vitalea for Children - juga merupakan sumber multivitamin dan mineral untuk kesihatan asas kanak-kanak, rasa anggur yg sedap

🍭Chewable C - vitamin paling asas untuk meningkatkan kesihatan dan baik untuk kulit. Boleh dikunyah dan sedap rasanya.

Kalau rasa anak awak selalu tak sihat, mudah terkena jangkitan atau nak tingkatkan kesihatan, boleh la cuba amalkan vitamin ini untuk anak-anak.

Semuanya sesuai untuk anak-anak, selamat dan semulajadi. InshaaAllah.


Nak dapatkan produk Shaklee area Selayang dan Batu Caves

Hubungi
Puan Fieza Shukor
019-7293577

Monday, 1 October 2018

Promosi Shaklee Bulan Oktober 2018

Assalamualaikum dan salam ceria semua. Welcome Oktober😊

KakRehan nak share Promo Shaklee bulan ni

1. Vitamin C Buy 3 Diskaun 5%. Jimat sesangat bulan ni.



2. Beli set Youth dapat free Carry All Travel Bag. Comelnya!



3. Produk baru Eye Treatment. Babai mata pandai dan eye bag.



4. Beli Radiace Set Youth dapat diskaun 20% pembelian Eye Treatment. Jimat uii!



5. Zinc Plus. Yeah ! Dah kembali selepas 2 tahun lebih menghilang.


6. Beli Real Men Set dapat 2 keping paperbeg ekslusif Shaklee. Laki pun kena amalkan Supplement tau. Baru gagah perkasa. Ehh!



Boleh dapatkan dengan kami 

KakRehan 017-2549388
Pengedar Sah Shaklee Klang dan Port Klang.
Postage seluruh Malaysia.


Saturday, 22 September 2018

SIAPA FOUNDER SHAKLEE NI?

Pengasas Shaklee bukan lah akak yang cantik meletop. Mekap lelawa tu. Tak tak. Ni KakRehan nak kenalkan founder Shaklee. Namanya Doktor Forest C Shaklee. 

Doktor Forest C Shaklee


Yes seorang doktor perubatan tetapi memilih bidang nutrisi dengan makanan tambahan berasaskan tumbuhan. Dah takde dah orangnya. Produk Shaklee siap ada kajian dan ujian klinikal terbukti selamat. Alhamdulillah. 

Kalau hidup mau ratus tahun umurnya. Namun jasa beliau ramai dah nikmati kesan baik amalkan Supplement Shaklee. Kalau tak bagus takkan ia bertahan since 1915 produk pertama dicipta. Tua kemain lah Shaklee ni. Ehehe. 

Produk pertama Shaklee
Vitalezed Minerals kini dikenali Vitalea



KakRehan,
Shaklee yang tualah kakRehan pilih. Tapi somi kakRehan tetap di hati.😘

#KakRehanGojes
#DesireFamily

Thursday, 20 September 2018

Personal Coaching bersama Mentor Shaklee Part 3 September 2018

Sesi Personal Coaching dengan bisnes mentor Shaklee kami semalam. Master Norita Idris dan Master Naquib. Mereka baru balik dari trip Mediterranean Cruise. Sambil berkongsi pengalaman dan strategi bisnes.

Ingat dalam bisnes wajib ada mentor. Kami always rujuk mentor proven kami yang dah lebih 20 tahun dalam bisnes Shaklee. Kami nak bantu lebih ramai insan yang sedang tercari part time bisnes.

Join Ahli Shaklee bersama Desire Family
Coaching bersama upline Shaklee
Master Norita dan Naquib serta Pakar
Nutrisi Shaklee Puan Sarah 


Shaklee proven bisnes bertahan lama di dunia lebih 60 tahun dan dalam Malaysia je dah 30 tahun. Sempat juga kakRehan dapatkan consult dan coaching dari Nutritionist Shaklee Puan Sarah.

Yes! Kami ada pakar nutrisi yang kami boleh rujuk tentang info produk dan kesihatan.

Boleh hubungi kami KakRehan untuk peluang bisnes bersama Shaklee.

Raihan 017-2549388

#DesireFamily
#IncomeGemukDesire