Thursday, 27 April 2017

HQ Shaklee Berpindah Ke Menara Sunway Geo

Bermula 25 April 2017 Hq Shaklee dah berpindah ke tempat lain. Kini dengan konsep belian barang pick dan pay. Lebih mesra pengguna, santai dan mudah. Lagi mudah sebab takde security card untuk masuk ke dalam bangunan. 

Kebetulan 25haribulan haritu kami free je dan anak pula masih cuti sekolah. So kami terus zass pergi Hq Shaklee baru ni. Amik feel tengok suasana tempat baru dan memang nak shopping barang shaklee sekali. Teruja gila.haha.

Jom layan gambar untuk tatapan korang.

HQ Shaklee Berpindah Ke Menara Sunway Geo
Pandangan dari luar bangunan. 

HQ Shaklee Berpindah Ke Menara Sunway Geo
Shopping jangan tak shopping.hehe

HQ Shaklee Berpindah Ke Menara Sunway Geo
Produk Shaklee disusun kemas

HQ Shaklee Berpindah Ke Menara Sunway Geo
Ruang duduk untuk bertemu downline atau prospek

HQ Shaklee Berpindah Ke Menara Sunway Geo
Suasana di dalam HQ Shaklee

HQ Shaklee Berpindah Ke Menara Sunway Geo
Happy family yeah!


HQ Shaklee Berpindah Ke Menara Sunway Geo
Special Offer Set Detox

HQ Shaklee Berpindah Ke Menara Sunway Geo
Kaunter bayaran

HQ Shaklee Berpindah Ke Menara Sunway Geo  



Ni dia alamat Hq Shaklee berdepan dengan Hospital Subang Jaya Medical Centre (SJMC)

Level 2, Sunway Geo Tower,
Jalan Lagoon Selatan,
Sunway South Quay,
Bandar Sunway 47500
Subang Jaya, Selangor

So apalagi untuk ahli Shaklee jomlah terjah Hq Shaklee baru yang sangat senang dan mudah ni. Ambil bakul dan shopping barang Shaklee dengan gembiranya.hehe...


Berminat untuk dapatkan produk Shaklee atau menjadi ahli Shaklee?


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA

Wednesday, 26 April 2017

Atasi Masalah Angin Badan Dengan Mudah

Masa pantang raihan ni degil stokin ni kadang kejap pakai kejap tak. Tu pun tengok kalau panas buka. Tulah kalau pantang sendiri suami jaga. Hihi.. Mak memang selalu pesan jangan lupa palai stokin. Tapi ampun mak durhaka dengan pesananmu. Hehe..

Risau juga kalau badan masuk angin. Alhamdulillah mujur takde perkara diingini. Dan sebenarnya sepanjang pantang dan sampai sekarang Raihan duk amalkan daun pudina dan halia ni. 

Bagus buang angin tau. Perut pun rasa lega je. Baby pun kemain kentut je. So far Alhamdulillah baby tak kembung perut juga dan membuang dengan jayanya.

Raihan telan je pepermint ginger ni. Oh ye ada kandungan rempah lain juga. Tapi kalau buat sendiri kelentung kelentang entah apa rasanya pula..haha...

Atasi Masalah Angin Badan Dengan Mudah



ANGIN KUS KUS DALAM BADAN? KEMBUNG PERUT??


Atasinya dengan daun pudina dan halia serta campuran rempah ratus yang lain. Terus telan je atau boleh juga dijadikan air minuman.


Kebaikan Peppermint Ginger Plus


๐Ÿ’ Membantu melegakan otot perut
๐Ÿ’ Membantu mengurangkan simptom-simptom demam
๐Ÿ’ Melancarkan sistem penghadaman
๐Ÿ’ Melegakan cirit-birit, pedih ulu hati dan gastrik
๐Ÿ’ Meningkatkan fokus
๐Ÿ’ Menghalang muntah selepas pembedahan
๐Ÿ’ Mengurangkan dan mencegah masalah kembung perut
๐Ÿ’ Melegakan haba pada musim sejuk / panas
๐Ÿ’ Membantu melegakan / mengurangkan morning sickness
๐Ÿ’ Melegakan senak perut


Mudahkan? Ada Pepermint Ginger ni takdelah nak berlengsung batu bagai nak buang angin punya pasal.hehe. So just standby je telan ni. Nak cuba roger Raihan ye.


Berminat untuk dapatkan produk Shaklee atau menjadi ahli Shaklee?


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358


PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA




Tuesday, 21 March 2017

Hadiah Percutian Percuma Shaklee Lagi

Semalam kat grup heboh pasal invitation shaklee untuk free trip reward. Kakak ketinggalan info ni. Gelabah dah.

Jadi cepat-cepat petang semalam kakak cek email dapat tak invitaion shaklee ni. Alhamdulillah dapat juga syukur sangat merasa lagi trip shaklee. Yeay! Seronoknya. Bila bagitau Qaireen tak sabar betul dia.



So tadi selongkar laci cari pasport masih valid tak. Setahun tak ke luar negara. Last 2015 trip umrah shaklee ziarah abu dhabi dan dubai.

Passport 3 beranak

So kakak tak sabar nak isi form. Mujur passport lambat lagi expired nya tahun 2020. Boleh lah round the world lagi. Ewah..hehe..

Alhamdulillah rezki bershaklee yang kakak sayang nak tinggal. Banyak betul benefit jadi ahli shaklee antaranya trip percuma. Bawak body je. 

Duit belanja bawak sendiri kadang2 shaklee bagi duit kocek pula. Ish..ish..baik betul shaklee ni.

Kakak nak ajak team DESIRE kita pulun reward free trip ni tahun depan pulak tau. Cycle baru dah bermula๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Wednesday, 15 March 2017

Tak Suka Makan Sayur Boleh Amalkan Ni

Tak suka makan sayur?
Nak makan ikut piramid makanan pun tak sempat. Lagilah nak makan berkhasiat kan..kan..Kita geng. Meh sep sikit. Haha..

Raihan pun sama juga. Nak complete makan segala bagai tu memang tak dan lah. So alternatif Raihan jaga kesihatan dalaman dan luaran serta dapatkan nutrien dengan amalkan Set Kesihatan Optimum ni ha.. 

SET KESIHATAN OPTIMUM

Tak Suka Makan Sayur Boleh Amalkan Ni
Set Kesihatan Optimum Shaklee


Vitamin C , B Complex dan Vita Lea adalah vitamin Shaklee yg tersangat baik untuk membantu mengekalkan kesihatan tubuh badan serta baikpulih penyakit.

Fungsi Vita C:- 
Pencegah jangkitan , menghidari kerosakan sel- sel badan. Membantu mencantikan kulit.
.
Fungsi Vita Lea:- 
Multivitamin yg sudah berumur lebih dari  100 tahun , mempunyai 28 jenis vitamin dn mineral yg menyihatkan badan secara keseluruhan .

Fungsi B Complex:- 
Ada 8 jenis family B didalamnya. Anti stress, masalah saraf , kencing Manis , letih kurang tenaga , pelupa dn tak dapat tidur dg baik.

Pastikan tubuh sentiasa sihat dan 3 Vitamin ini jangan tinggal. Jadikan amalan harian dalam diet anda.

JANGAN SAMPAI SAKIT BARU NAK MAKAN


Wasap Raihan 017-2549388

Wednesday, 1 March 2017

Testimoni Alfalfa Complex Shaklee - Payudara Tegang dan Susu Pun Banyak

Awas!! Jangan teruskan bacaan kalau awak memang memang ada susu banyak dan Miss B awak sedia tegang. Ops!!Haha.. 

Oklah testimoni kalini memang pengguna direct wasap Raihan share testimoni lepas amalkan Alfalfa Complex Shaklee. Memang wow! Normallah menyusu anak payudara takdelah macam anak dara dulu. Kan..kan..

Yang best ambil Alfalfa untuk penyusuan anak dapat susu banyak. Alhamdulillah happy sangatlah rezki untuk anak sentiasa ada. Eh eh tup tup dapat bonus miss b tegang pulakan.hihi.. siapa tak suka.

Testimoni Alfalfa Complex Shaklee - Payudara Tegang dan Susu Pun Banyak


Raihan kongsikan kelebihan Alfalfa sedikit. Sebenarnya bukan khusus perempuan aje. Lelaki pun boleh amalkan juga. Jangan risau lelaki or yang tak menyusu anak takkan buat awak ada susu badan pula.hehe...


KELEBIHAN ALFAFA

Jangan tak tahu A L F A L F A Shaklee ini banyak bonus extravaganza! Alfalfa Shaklee ni ada banyak fungsi lain selain 
M I L K B O O S T E R.

Bagus sangat diamalkan wanita terutama yang dah berkahwin. Yang bujang pun boleh, L E  L A K I pun boleh amalkan.

K E B A I K A N Alfalfa Shaklee 

Alfafa Shaklee ni hasil ciptaan Dr. Forest C. Shaklee sendiri pada tahun 1950an lama dah. Siap ada kajian, ujian untuk buktikan keberkesanan dan keselamatannya.

๐ŸŒนBagi yang dah berkahwin, nak suami makin sayangkan? In shaa Allah Alfalfa boleh bantu.
๐ŸŒนNak atasi masalah KEPUTIHAN ambil Alfalfa
๐ŸŒนNak rasa macam PENGANTIN BARU ambil Alfalfa
๐ŸŒนNak bantu B A N Y A K S U S U ambil Alfalfa
๐ŸŒนNak B E R P A N T A N G ambil Alfalfa
๐ŸŒนNak D E T O K S ambil Alfalfa
๐ŸŒนNak S L I M ambil Alfalfa
๐ŸŒนNak kurangkan B A U badan ambil Alfalfa
๐ŸŒนNak nyahkan R E S D U N G ambil Alfalfa
๐ŸŒนNak L A W A S & hilangkan 
S E M B E L I T pun ambil Alfalfa
.
Banyaknye kelebihan Alfalfa si Raja Tumbuhan ni, banyak lagi fungsinya dengan harga yang mampu beli & khasiat yang baik, memang tak rugi ambil Alfalfa
.
Pilihan ditangan awak sama ada nak pilih 330biji atau 700biji

Wasap Raihan 017-2549388 utk Alfalfa hot ni.

Wednesday, 8 February 2017

Nak Shaker Biru Limited Edition Shaklee ni tak?

Biru menawan kegilaan ramai... ewah! 





BERITA GEMBIRA!!
RENEW AHLI DAN DAFTAR AHLI BARU

Tapi ada syartatnya dengan setiap pembelian point 100uv lebih kurang belian barang RM350 ke atas layak utk purchase shaker biru ni.

Renew keahlian masih dibuka lagi RM30 dan dapat e cash voucer RM30. Atau belian 200uv layak dpt FREE renew/keahlian shaklee.

Siapa team DESIRE yang belum renew dan yang nak join ahli shaklee jom amik peluang ni dptkan limited edition shaker shaklee.  

Raihan dah ada koleksi shaker ni untuk kegunaan sendiri. Takde jual loose shaker saje tau. Purchase with purchade gitu.

Raihan 
017-2549388

Tuesday, 7 February 2017

NAK CARI PRODUK ATAU NAK JOIN KEAHLIAN SHAKLEE?

Hai! Assalamualaikum dan salam ceria.

Tercari-cari produk Shaklee area Port Klang dan Klang?? Meh roger Raihan jom....





Saya adalah pengedar SHAKLEE anda yang sah.

๐Ÿš—COD area  Port Klang, Klang, Bukit Tinggi & kawasan berdekatan

Antara set yang ditawarkan :

๐ŸŒผ Set ibu berpantang / menyusu
๐ŸŒผ Set ibu hamil
๐ŸŒผ Set kulit cantik
๐ŸŒผ Set kesuburan
๐ŸŒผ Set diet
๐ŸŒผ Set kanak-kanak
๐ŸŒผ Set kesihatan wanita / lelaki
๐ŸŒผ Set gastrik / migrain / resdung
๐ŸŒผ Set cegah diabetis / kanser / strok / jantung / kolestrol tinggi / gout / penyakit kronik lain
๐ŸŒผ Set kesihatan asas / kesihatan keseluruhan
๐ŸŒผ Skin care
๐ŸŒผ Home care
๐ŸŒผ Penapis air

Berminat nak tahu lebih lanjut, order / keahlian boleh call / whatsapp ๐Ÿ‘‡

Puan Raihan
ID Shaklee : 852419
Hp : 017-2549388
Ig : @raihan_shaklee
Fb: Raihan Idris


Konsultasi cadangan produk yang sesuai diberikan ๐Ÿ˜

Monday, 16 January 2017

Kayap Dah Sembuh Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee


Setelah sekian lama duduk dalam rumah kena kuarantin beberapa hari. Weekend sabtu dan ahad dapat berjalan...heaven!haha.. Raihan nak share korang yang parut kayap tu dah makin hilang.. nak share apa raihan makan..sapu kat luka dan pantang juga tau.

Now masih pantang makan ayam dan telur lagi. Takut gatal lagi kang tak sembuh pula. Walaupun ada sikit-sikit rasa gatal. Geram nak menggaru je. Tak boleh pula sabarkan aje kang luka pula lagi teruk parut u!hehe.. habislah kulit i...hihi..

Ni Raihan nak share gambar contoh tu berair gambar amik kat google bukan gmbar Raihan ye contoh je tapi lebih kurang. Masa ni toksah cakap kemain pedih, sakit dan denyut-denyut sebab libatkan saraf. Tengok pada tempat die kena. Macam Raihan kena kat dahi dan kepala belah kanan. So dia sakit kat saraf bahagian telinga kanan tu.

Kayap Dah Sembuh Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee
Kayap (gambar google)



Masa sakit tu memang bad mood. Rasa nak marah-marah orang je. Stress, malas dan asyik baring ke. Suami kata muka macam nak kena penyepak je..haha..Nasiblah dia penyabar je.. Kalau tak mau den kena sepak dengan muka masam tu. Bukan sengaja tapi bila sakit ni tak boleh nak muka cerialah kan..hehe...


So korang-korang yang pernah kena chicken pox risiko untuk kena sakit kayap ni sebab virus yang sama. Bila imun badan rendah dan masa tu lak terdedah dengan ramai orang so mudah nak kena jangkitan ni. Preggy ni memang imun badan rendah so bila culas makan vitamin dan kena pula masa hantar kakak 1st day sekolah. Memang hari tu penat dari pagi sampai petang kat luar. Semuanya aatas kehendak Allah nak uji kita dengan sakit ni masa mengandung.



Kayap Dah Sembuh Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee
Sebelum ada kuping-kuping luka
Kayap Dah Sembuh Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee
Selepas tinggal parut aje

Kayap Dah Sembuh Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee
Ikhtiar dengan produk Shaklee

                       
Gambar atas ni sebelum dan selepas. Raihan amalkan vitamin c Shaklee ni 2biji siang dan 2biji malam bagus untuk kuatkan imun badan dan bagus untuk kulit juga. Selain tu amalkan b complex dan Ostematrix untuk legakan sakit denyut bahagian saraf. Raihan pun sapu krim herbal blend juga untuk parut. Krim klinik bagi tu dah habis tu guna awal-awal je untuk elak jangkitan merebak. Alhamdulillah comey dah dahi tu..kikiki... Dengan izin Allah jua sakit beransur pulih.

Thursday, 12 January 2017

Sekejapnya Anak Mama Ayah Dah Besar Darjah Satu Tahun Ni

Sekolah Rendah Islam Al Farabi Klang Pilihan Kami


Gelabah sebenarnya mama dan ayah ni sebab tak tahu lagi status sekolah Qaireen. Sebab daftar sekolah kebangsaan tapi list nama takde dalam rekod. Suami pula boleh buat rilek je..haha.. Mama dia ni kerisauan. Al kisah hubby plan nak hantar Qaireen sekolah rendah agama aje. Pernah interview untuk Sekolah Agama Ibnu Khaldun tapi tak lulus pula.

Kemudian jumpa Sekolah Rendah Islam Al Farabi di Kg Delek Kiri ,Klang. Mula-mula suami call katanya dah penuh. Tapi suami tetap juga nak pergi sekolah untuk tanya status. Dapatlah isi borang rayuan. Kemudian dah nak naik sekolah takde panggilan apa-apa. Sekali lagi suami pergi tanya dan Alhamdulillah rezki bila kerani maklumkan ada yang tarik diri. Syukur rezki Qaireen dapat penempatan sekolah akhirnya.

Kemudian barulah gelabah mama dan ayah ni nak beli kelengkapan sekolah cik qaireen. Disebabkan sekolah ni swasta jadi buku teks memang kena beli. Kalau ikut total yuran dan baju sekolah pun kami beli kat sana juga. Kos yuran RM1000 lebih juga. Yuran bulan RM166 macam tu. Yang bagusnya sebab sekolah ni sekali subjek sekolah agama. Jadi sekolah bermula dari 7.30 pagi sampai 3.30 petang.So tak perlu ayah dia nak ulang alik jemput anak untuk sesi sekolah agama sebab dah sekali kan.

Dan sekolah ni pun uniform dia lain kaler hijau baju dan tudung. Kain sekolah kaler hitam. Mujurlah tak beli kasut putih awal-awal sebab kasut sekolah dia pun kaler hitam. Bak kata suami tunggu dulu nak beli baju sekolah dan kasut. Takut warna lainkan. Nasiblah kan.

Hari Pertama Sekolah

Bermulalah rutin bangun pagi awal. Semangat tu malam pun lambat tidur terlalu excited nak pergi sekolah esoknya.hehe.. Raihan pun ikut sekali temankan sebab hari pertama dan seminggu orientasi ni mak ayah boleh datang sekolah lagi. Ada sesi taklimat untuk ibu bapa juga hari pertama. 


Sekejapnya Anak Mama Ayah Dah Besar Darjah Satu Tahun Ni
Dalam kelas cik qaireen

Sekejapnya Anak Mama Ayah Dah Besar Darjah Satu Tahun Ni
Mama pun enterframe sekali..hehe


Perhimpunan sekolah

Sekejapnya Anak Mama Ayah Dah Besar Darjah Satu Tahun Ni
Beratur ikut kelas 


Sebelum sesi sekolah ni sebenarnya ada ujian bertulis juga untuk tentukan kelas mana. Cik Qaireen kelas 1 Cerdik  kalau ikut kelas ke3. Mama ayah tak kisahlah qaireen kelas mana. Kelas budak pandai ke tak ke. Yang penting sama-sama belajar dengan kawan-kawan. Risau part nak beli makan kat kantin sebab qaireen ni jenis pendiam..haha... 

Kira hari pertama ni untuk makan pagi pukul 10 pagi sesi pertama untuk darjah 1 dan 2. Makan tengahari dalam 1.30 tengahari kami temankan dia makan juga tapau beli makan kat luar. Yang bagus sekolah ni pun ada solat berjemaah solat zohor untuk sesi pertama budak darjah 1 dan 2 pukul 1-1.30 tengahari. So budak senior darjah 3- 6 diorang rehat awal.


Teman makan pagi hari pertama sekolah

Pukul 3.30 petang baru habis sesi sekolah. Alhamdulillah tak meragam dan tak menangis. Cuma biasalah mula-mula kan so belum kenal kawan-kawan lagi.
Sekolah Rendah Islam Al Farabi Klang Pilihan Kami
Tengah dengar cikgu bagi taklimat
sambil jeling mama amik gambar.hehe

Sekolah Rendah Islam Al Farabi Klang Pilihan Kami
Beratur nak balik
                                
Hari ke 2 sampai Jumaat minggu pertama sekolah tu memang suami yang hantarkan dan teman makan waktu pagi. Sambil tu suami ajar dia nak beli makan or minum macam mana. In shaa Allah lama-lama pandailah tu. Walaupun duk risau lagi. Semoga cik qaireen dapat belajar dengan baik kat sekolah baru ni.


Wednesday, 11 January 2017

Dugaan Mengandung Kena Sakit Kayap

Assalamualaikum dan salam ceria.

Raihan nak kongsikan pengalaman sendiri alami kena sakit kayap ketika mengandung. Allah sahaja yang tahu sakitnya. Kisahnya minggu lepas selasa Raihan perasan kat bahagian dahi belah kanan timbul merah-merah beberapa tompok pula tu. So rasa mungkin jerawat ngada-ngadalah nak keluar dah hujung-hujung nak bersalin. 

Tapi esoknya makin teruk bila jadi berair dan makin membesar. Tunjuk dekat encik suami. Dia bagitau macam kena gigit semut charlie. Bila google tengok kes kena gigit semut ni teruknya. Ada lagi teruk. Allah seramnya lagi. Ni pun dah rasa lain macam je kepala sakit denyut dan rasa bengkak bahagian tepi dan belakang telinga.

Merah-merah gatal

Raihan decide nak pergi klinik juga walaupun ada yang suggest just pergi farmasi tanya krim untuk gigitan semut charlie. Sebab dah tak boleh tahan sakit denyut-denyut tu. Malam khamis tu pergi ke klinik Wan Elina. Doktor ingat nak scan baby sebab tengok raihan mengandungkan tapi sebenarnya nak tunjuk muka ni teruk benar dah. 

Doktor tengok dan terus kata.. oo..ni shingles. Terkebil-kebil raihan dan suami..amende tu...haha. Bahasa melayunya kayap rupanya. Terkejut mak tak pernah terfikir nak jadi kat diri ni. Allah uji masa mengandung ni. Doktor bgtau memang akan rasa sakit denyut-denyut merenyam. Sebab ia libatkan saraf bengkak. Doktor ni best kalau explain memang panjang lebar. Walaupun lama tak pergi klinik tapi klinik ni antara klinik terbaik dari segi consultation Doktor Wan Elina tu.


Sakit tu kifarah dosa mudah-mudahan. Kalau selama ni sihat jarang jatuh sakit. Allah uji sakit pula masa mengandung ni. Raihan pun tak boleh nak jumpa orang lah ni sebab doktor kata boleh berjangkit. Tak boleh dekat dengan anak dan suami juga. Mudah-mudahan baby pun tak apa. Sistem imun ibu hamil ni rendah. 

Dan mungkin sebab sebelum ni raihan banyak berjalan dan ada waktu penat juga. Mana taknya sibuk uruskan persiapan qaireen nak sekolah dah juga persiapan beli barang baby lagi. Memang ada berapa hari tu berjalan sahaja. So masa tu lah dia nak serang bila badan penat dan tak bertenaga.

Doktor bagitau juga siapa yang pernah kena chicken pox risiko untuk kena kayap ni pun ada. Sebab ia dari virus yang sama. Tapi tak ingat kecik2 ada kena chicken pox ke. Mohon doakan Raihan cepat sembuh ye. Alhamdulillah ni dah seminggu juga makin beransur pulih raihan amalkan supplement Shaklee je. Selain tu krim sapu dan ubat cuci klinik. 

Ubat luaran dan panadol klinik.

Doktor bagi paracetamol juga kata selamat untuk ibu hamil. Tapi sebab raihan sendiri pun tak yakin. So better ambil yang selamat. Vitamin Shaklee yang raihan amalkan sedia ada Raihan upkan dos. Bagus untuk imun badan juga. Moga Allah beri kesembuhan cepat. Bulan depan nak bersalin lak. Risau hati ni.....


Raihan amalkan set hamil Shaklee macam biasa. Vitalea, B Complex, Vitamin  dan Ostematrix. Raihan up dos vitamin c sebab bagus untuk imun badan. Vitalea ni multivitamin bagus untuk bagi tenaga. B complex dan Ostematrix bagus untuk urat saraf yang bengkak tu. Selain bagi tahan sakit juga. 

Makan pun suami yang masak mengandung ni. Menu masakan pantang. Tak pasal-pasal pantang awal.haha.. padahal due bulan depan. Memang elak makan seafood, ayam dan telur. Sayur dan buah pun pantang yang bukan sejuk. Minum air kelapa muda juga. Suami juga tolong sapukan beras tumbuk campur bedak sejuk atas dahi. Alhamdulillah dapat suami yang penyayang..ewah!! 
Ni dah tinggal kuping tapi masih gatal lagi.

Gambar Raihan share kat atas dahi. Sebenarnya ada kat atas kepala kat bawah rambut pun ada. Luka kayap menyorok kat situ. hehe.. Mujurlah tersorok kalau tak jenuh nak hilangkan parut. hihi... Ramai yang suggest pergi ubat tradisional or berubat dengan ustaz.

Paling kelakar petua cari janda kahwin dengan bujang. Suruh kunyah sirih pastu sembur kat tempat kayap. Suami memang tak benarkanlah. Baik ikhtiar lain sebab petua pelik-pelik. Mana petua boleh ikut tu memang ikut. 
Apapun ikhtiar dan doa pada Allah jua. Ni dah nak ok dah. Tinggal gatal-gatal dan parut aje.

Panjang berjela pula. Oklah sekian sharing Raihan. Doakan Raihan cepat sembuh ye.