Wednesday, 8 February 2017

Nak Shaker Biru Limited Edition Shaklee ni tak?

Biru menawan kegilaan ramai... ewah! 





BERITA GEMBIRA!!
RENEW AHLI DAN DAFTAR AHLI BARU

Tapi ada syartatnya dengan setiap pembelian point 100uv lebih kurang belian barang RM350 ke atas layak utk purchase shaker biru ni.

Renew keahlian masih dibuka lagi RM30 dan dapat e cash voucer RM30. Atau belian 200uv layak dpt FREE renew/keahlian shaklee.

Siapa team DESIRE yang belum renew dan yang nak join ahli shaklee jom amik peluang ni dptkan limited edition shaker shaklee.  

Raihan dah ada koleksi shaker ni untuk kegunaan sendiri. Takde jual loose shaker saje tau. Purchase with purchade gitu.

Raihan 
017-2549388

Tuesday, 7 February 2017

NAK CARI PRODUK ATAU NAK JOIN KEAHLIAN SHAKLEE?

Hai! Assalamualaikum dan salam ceria.

Tercari-cari produk Shaklee area Port Klang dan Klang?? Meh roger Raihan jom....





Saya adalah pengedar SHAKLEE anda yang sah.

🚗COD area  Port Klang, Klang, Bukit Tinggi & kawasan berdekatan

Antara set yang ditawarkan :

🌼 Set ibu berpantang / menyusu
🌼 Set ibu hamil
🌼 Set kulit cantik
🌼 Set kesuburan
🌼 Set diet
🌼 Set kanak-kanak
🌼 Set kesihatan wanita / lelaki
🌼 Set gastrik / migrain / resdung
🌼 Set cegah diabetis / kanser / strok / jantung / kolestrol tinggi / gout / penyakit kronik lain
🌼 Set kesihatan asas / kesihatan keseluruhan
🌼 Skin care
🌼 Home care
🌼 Penapis air

Berminat nak tahu lebih lanjut, order / keahlian boleh call / whatsapp 👇

Puan Raihan
ID Shaklee : 852419
Hp : 017-2549388
Ig : @raihan_shaklee
Fb: Raihan Idris


Konsultasi cadangan produk yang sesuai diberikan 😍

Monday, 16 January 2017

Kayap Dah Sembuh Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee


Setelah sekian lama duduk dalam rumah kena kuarantin beberapa hari. Weekend sabtu dan ahad dapat berjalan...heaven!haha.. Raihan nak share korang yang parut kayap tu dah makin hilang.. nak share apa raihan makan..sapu kat luka dan pantang juga tau.

Now masih pantang makan ayam dan telur lagi. Takut gatal lagi kang tak sembuh pula. Walaupun ada sikit-sikit rasa gatal. Geram nak menggaru je. Tak boleh pula sabarkan aje kang luka pula lagi teruk parut u!hehe.. habislah kulit i...hihi..

Ni Raihan nak share gambar contoh tu berair gambar amik kat google bukan gmbar Raihan ye contoh je tapi lebih kurang. Masa ni toksah cakap kemain pedih, sakit dan denyut-denyut sebab libatkan saraf. Tengok pada tempat die kena. Macam Raihan kena kat dahi dan kepala belah kanan. So dia sakit kat saraf bahagian telinga kanan tu.

Kayap Dah Sembuh Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee
Kayap (gambar google)



Masa sakit tu memang bad mood. Rasa nak marah-marah orang je. Stress, malas dan asyik baring ke. Suami kata muka macam nak kena penyepak je..haha..Nasiblah dia penyabar je.. Kalau tak mau den kena sepak dengan muka masam tu. Bukan sengaja tapi bila sakit ni tak boleh nak muka cerialah kan..hehe...


So korang-korang yang pernah kena chicken pox risiko untuk kena sakit kayap ni sebab virus yang sama. Bila imun badan rendah dan masa tu lak terdedah dengan ramai orang so mudah nak kena jangkitan ni. Preggy ni memang imun badan rendah so bila culas makan vitamin dan kena pula masa hantar kakak 1st day sekolah. Memang hari tu penat dari pagi sampai petang kat luar. Semuanya aatas kehendak Allah nak uji kita dengan sakit ni masa mengandung.



Kayap Dah Sembuh Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee
Sebelum ada kuping-kuping luka
Kayap Dah Sembuh Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee
Selepas tinggal parut aje

Kayap Dah Sembuh Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee
Ikhtiar dengan produk Shaklee

                       
Gambar atas ni sebelum dan selepas. Raihan amalkan vitamin c Shaklee ni 2biji siang dan 2biji malam bagus untuk kuatkan imun badan dan bagus untuk kulit juga. Selain tu amalkan b complex dan Ostematrix untuk legakan sakit denyut bahagian saraf. Raihan pun sapu krim herbal blend juga untuk parut. Krim klinik bagi tu dah habis tu guna awal-awal je untuk elak jangkitan merebak. Alhamdulillah comey dah dahi tu..kikiki... Dengan izin Allah jua sakit beransur pulih.

Thursday, 12 January 2017

Sekejapnya Anak Mama Ayah Dah Besar Darjah Satu Tahun Ni

Sekolah Rendah Islam Al Farabi Klang Pilihan Kami


Gelabah sebenarnya mama dan ayah ni sebab tak tahu lagi status sekolah Qaireen. Sebab daftar sekolah kebangsaan tapi list nama takde dalam rekod. Suami pula boleh buat rilek je..haha.. Mama dia ni kerisauan. Al kisah hubby plan nak hantar Qaireen sekolah rendah agama aje. Pernah interview untuk Sekolah Agama Ibnu Khaldun tapi tak lulus pula.

Kemudian jumpa Sekolah Rendah Islam Al Farabi di Kg Delek Kiri ,Klang. Mula-mula suami call katanya dah penuh. Tapi suami tetap juga nak pergi sekolah untuk tanya status. Dapatlah isi borang rayuan. Kemudian dah nak naik sekolah takde panggilan apa-apa. Sekali lagi suami pergi tanya dan Alhamdulillah rezki bila kerani maklumkan ada yang tarik diri. Syukur rezki Qaireen dapat penempatan sekolah akhirnya.

Kemudian barulah gelabah mama dan ayah ni nak beli kelengkapan sekolah cik qaireen. Disebabkan sekolah ni swasta jadi buku teks memang kena beli. Kalau ikut total yuran dan baju sekolah pun kami beli kat sana juga. Kos yuran RM1000 lebih juga. Yuran bulan RM166 macam tu. Yang bagusnya sebab sekolah ni sekali subjek sekolah agama. Jadi sekolah bermula dari 7.30 pagi sampai 3.30 petang.So tak perlu ayah dia nak ulang alik jemput anak untuk sesi sekolah agama sebab dah sekali kan.

Dan sekolah ni pun uniform dia lain kaler hijau baju dan tudung. Kain sekolah kaler hitam. Mujurlah tak beli kasut putih awal-awal sebab kasut sekolah dia pun kaler hitam. Bak kata suami tunggu dulu nak beli baju sekolah dan kasut. Takut warna lainkan. Nasiblah kan.

Hari Pertama Sekolah

Bermulalah rutin bangun pagi awal. Semangat tu malam pun lambat tidur terlalu excited nak pergi sekolah esoknya.hehe.. Raihan pun ikut sekali temankan sebab hari pertama dan seminggu orientasi ni mak ayah boleh datang sekolah lagi. Ada sesi taklimat untuk ibu bapa juga hari pertama. 


Sekejapnya Anak Mama Ayah Dah Besar Darjah Satu Tahun Ni
Dalam kelas cik qaireen

Sekejapnya Anak Mama Ayah Dah Besar Darjah Satu Tahun Ni
Mama pun enterframe sekali..hehe


Perhimpunan sekolah

Sekejapnya Anak Mama Ayah Dah Besar Darjah Satu Tahun Ni
Beratur ikut kelas 


Sebelum sesi sekolah ni sebenarnya ada ujian bertulis juga untuk tentukan kelas mana. Cik Qaireen kelas 1 Cerdik  kalau ikut kelas ke3. Mama ayah tak kisahlah qaireen kelas mana. Kelas budak pandai ke tak ke. Yang penting sama-sama belajar dengan kawan-kawan. Risau part nak beli makan kat kantin sebab qaireen ni jenis pendiam..haha... 

Kira hari pertama ni untuk makan pagi pukul 10 pagi sesi pertama untuk darjah 1 dan 2. Makan tengahari dalam 1.30 tengahari kami temankan dia makan juga tapau beli makan kat luar. Yang bagus sekolah ni pun ada solat berjemaah solat zohor untuk sesi pertama budak darjah 1 dan 2 pukul 1-1.30 tengahari. So budak senior darjah 3- 6 diorang rehat awal.


Teman makan pagi hari pertama sekolah

Pukul 3.30 petang baru habis sesi sekolah. Alhamdulillah tak meragam dan tak menangis. Cuma biasalah mula-mula kan so belum kenal kawan-kawan lagi.
Sekolah Rendah Islam Al Farabi Klang Pilihan Kami
Tengah dengar cikgu bagi taklimat
sambil jeling mama amik gambar.hehe

Sekolah Rendah Islam Al Farabi Klang Pilihan Kami
Beratur nak balik
                                
Hari ke 2 sampai Jumaat minggu pertama sekolah tu memang suami yang hantarkan dan teman makan waktu pagi. Sambil tu suami ajar dia nak beli makan or minum macam mana. In shaa Allah lama-lama pandailah tu. Walaupun duk risau lagi. Semoga cik qaireen dapat belajar dengan baik kat sekolah baru ni.


Wednesday, 11 January 2017

Dugaan Mengandung Kena Sakit Kayap

Assalamualaikum dan salam ceria.

Raihan nak kongsikan pengalaman sendiri alami kena sakit kayap ketika mengandung. Allah sahaja yang tahu sakitnya. Kisahnya minggu lepas selasa Raihan perasan kat bahagian dahi belah kanan timbul merah-merah beberapa tompok pula tu. So rasa mungkin jerawat ngada-ngadalah nak keluar dah hujung-hujung nak bersalin. 

Tapi esoknya makin teruk bila jadi berair dan makin membesar. Tunjuk dekat encik suami. Dia bagitau macam kena gigit semut charlie. Bila google tengok kes kena gigit semut ni teruknya. Ada lagi teruk. Allah seramnya lagi. Ni pun dah rasa lain macam je kepala sakit denyut dan rasa bengkak bahagian tepi dan belakang telinga.

Merah-merah gatal

Raihan decide nak pergi klinik juga walaupun ada yang suggest just pergi farmasi tanya krim untuk gigitan semut charlie. Sebab dah tak boleh tahan sakit denyut-denyut tu. Malam khamis tu pergi ke klinik Wan Elina. Doktor ingat nak scan baby sebab tengok raihan mengandungkan tapi sebenarnya nak tunjuk muka ni teruk benar dah. 

Doktor tengok dan terus kata.. oo..ni shingles. Terkebil-kebil raihan dan suami..amende tu...haha. Bahasa melayunya kayap rupanya. Terkejut mak tak pernah terfikir nak jadi kat diri ni. Allah uji masa mengandung ni. Doktor bgtau memang akan rasa sakit denyut-denyut merenyam. Sebab ia libatkan saraf bengkak. Doktor ni best kalau explain memang panjang lebar. Walaupun lama tak pergi klinik tapi klinik ni antara klinik terbaik dari segi consultation Doktor Wan Elina tu.


Sakit tu kifarah dosa mudah-mudahan. Kalau selama ni sihat jarang jatuh sakit. Allah uji sakit pula masa mengandung ni. Raihan pun tak boleh nak jumpa orang lah ni sebab doktor kata boleh berjangkit. Tak boleh dekat dengan anak dan suami juga. Mudah-mudahan baby pun tak apa. Sistem imun ibu hamil ni rendah. 

Dan mungkin sebab sebelum ni raihan banyak berjalan dan ada waktu penat juga. Mana taknya sibuk uruskan persiapan qaireen nak sekolah dah juga persiapan beli barang baby lagi. Memang ada berapa hari tu berjalan sahaja. So masa tu lah dia nak serang bila badan penat dan tak bertenaga.

Doktor bagitau juga siapa yang pernah kena chicken pox risiko untuk kena kayap ni pun ada. Sebab ia dari virus yang sama. Tapi tak ingat kecik2 ada kena chicken pox ke. Mohon doakan Raihan cepat sembuh ye. Alhamdulillah ni dah seminggu juga makin beransur pulih raihan amalkan supplement Shaklee je. Selain tu krim sapu dan ubat cuci klinik. 

Ubat luaran dan panadol klinik.

Doktor bagi paracetamol juga kata selamat untuk ibu hamil. Tapi sebab raihan sendiri pun tak yakin. So better ambil yang selamat. Vitamin Shaklee yang raihan amalkan sedia ada Raihan upkan dos. Bagus untuk imun badan juga. Moga Allah beri kesembuhan cepat. Bulan depan nak bersalin lak. Risau hati ni.....


Raihan amalkan set hamil Shaklee macam biasa. Vitalea, B Complex, Vitamin  dan Ostematrix. Raihan up dos vitamin c sebab bagus untuk imun badan. Vitalea ni multivitamin bagus untuk bagi tenaga. B complex dan Ostematrix bagus untuk urat saraf yang bengkak tu. Selain bagi tahan sakit juga. 

Makan pun suami yang masak mengandung ni. Menu masakan pantang. Tak pasal-pasal pantang awal.haha.. padahal due bulan depan. Memang elak makan seafood, ayam dan telur. Sayur dan buah pun pantang yang bukan sejuk. Minum air kelapa muda juga. Suami juga tolong sapukan beras tumbuk campur bedak sejuk atas dahi. Alhamdulillah dapat suami yang penyayang..ewah!! 
Ni dah tinggal kuping tapi masih gatal lagi.

Gambar Raihan share kat atas dahi. Sebenarnya ada kat atas kepala kat bawah rambut pun ada. Luka kayap menyorok kat situ. hehe.. Mujurlah tersorok kalau tak jenuh nak hilangkan parut. hihi... Ramai yang suggest pergi ubat tradisional or berubat dengan ustaz.

Paling kelakar petua cari janda kahwin dengan bujang. Suruh kunyah sirih pastu sembur kat tempat kayap. Suami memang tak benarkanlah. Baik ikhtiar lain sebab petua pelik-pelik. Mana petua boleh ikut tu memang ikut. 
Apapun ikhtiar dan doa pada Allah jua. Ni dah nak ok dah. Tinggal gatal-gatal dan parut aje.

Panjang berjela pula. Oklah sekian sharing Raihan. Doakan Raihan cepat sembuh ye.

Saturday, 7 January 2017

7 Kalimah Penghapus Dosa

Barang siapa hafal tujuh kalimah, ia terpandang mulia di sisi Allah dan Malaikat serta diampuni dosa- dosanya walau sebesar lautan:
①. Mengucap Bismillah pada tiap-tiap hendak melakukan sesuatu.
②. Mengucap Alhamdulillah pada tiap-tiap selesai melakukan sesuatu.
③. Mengucap Astagfirullah jika lidah terselip perkataan yang tidak patut.
④. Mengucap Insya Allah jika . merencanakan berbuat sesuatu dihari esok.
⑤. Mengucap La haula wala kuwwata illa billah jika menghadapi sesuatu tak disukai dan tak diingini.
⑥. Mengucap Inna lillahi wa inna ilaihi rajiun jika menghadapi dan menerima musibah.
⑦. Mengucap La ilaha illa Allah Muhammad Rasulullah sepanjang siang malam sehingga tak terpisah dari lidahnya.
″Semoga Allah melapangkan rezeki dan kebahagiaan yang melimpah buat sahabat yang mengucapkan ″

Friday, 6 January 2017

Dah Tak Sakit Pinggang Mengandung Anak Kedua

Assalamualaikum dan salam ceria.

Cerita pasal sakit pinggang ni teringat masa mengandung anak pertama cik qaireen dulu. Allah terasa sakit betullah pinggang ni. Nak duduk serba tak kena. Dengan masa tu Raihan masih bekerja lagi. Pergi jalan-jalan mana dalam kereta mesti ada sendal bantal kat belakang pinggang. Nak travel jauh toksah cakaplah memang sakit terasa.

Malam-malam pun penuh bantal saje duk sendal pinggang nak tidur. Ingat balik memang tak tahan dibuatnya. Sekarang Raihan tengah mengandung anak kedua. Alhamdulillah dah masuk 34 minggu dah. Allah kejapnya. Bulan depan dah due...hii..lupa cara meneran.

Ok Raihan nak share pengalaman mengandung kalini Alhamdulillah rasa relax je. Derita sakit pinggang tu takde rasa lah macam dulu. Tapi ada masa sakit pinggang menjelma gak bila tak sedar diri. Dah tau mengandungkan jalan tak hengat dunia.haha.. Nak-nak bila masuk trimester ni badan dah sarat jalan pun macam penguin pulak...hihi.... Bila aktif sangat memang terasa juga sakit pinggang. Tapi bila tidur tak terasa pun sakit. Lena aje.

Ni mengandung 7bulan lebih trip Shaklee Langkawi.
Banyak berjalan..hehe


Sebenarnya raihan nak kongsikan rahsia Raihan atasi masalah sakit pinggang ni. Masa qaireen dulu memang akui sangat Raihan part nutrisi dalam badan culas. Minum susu pun ikut rajin. Selebihnya malas. Alhamdulillah preggy kalini Raihan jaga betul-betul part amalkan makan supplement masa preggy. 

Untuk masalah sakit pinggang Raihan atasi dengan amalkan pil kalsium Shaklee Ostematrix namanya. Sebenarnya sakit pinggang ni antara simptom kurang kalsium dalam badan tau. Fungsi kalsium tu sendiri bagus untuk melegakan urat saraf termasuklah sakit pinggang tu. 


                               


Dah Tak Sakit Pinggang Mengandung Anak Kedua
Ostematrix Shaklee




Ada tak mommy yang rasa sakit pinggang masa hamil ni bolehlah cuba Ostematrix ni. Sebab rata-rata ramai yang tak suka minum susu masa mengandung. Rasa loyalah. Tak suka minum kan.. haa.. Ostematrix pil memang sesuai sangat untuk yang tak suka telan susu..


Dah Tak Sakit Pinggang Mengandung Anak Kedua
Ostematrix bantu legakan sakit pinggang ketika hamil
           


Ok dah panjang Raihan bebel ni. Bolehlah mommy cuba Ostematrix pula lepas ni. Apa Raihan consume dan amalkan beri kesan baik mestilah nak kongsi pada semuakan. Semoga bermanfaat.


Boleh jenguk entry ni


Sedang Mencari Sumber Kalsium Terbaik? Ostematrix Pilihan Yang Tepat





                          





Wednesday, 4 January 2017

Sedang Mencari Sumber Kalsium Terbaik? Ostematrix Pilihan Yang Tepat

Kelebihan dan Manfaat Ostematrix Shaklee


Assalamualaikum dan salam ceria. 
Entry kali ni Raihan nak kongsikan manfaat Ostematrix Shaklee yang menjadi kegilaan ramai. Alhamdulillah Ostematrix ni antara hot item belian dengan Raihan juga tau. Jom kalini nak kongsikan supaya ramai merasa manfaat bersama. Raihan pun pengguna tegar Ostematrix ni dari tahun 2011 lagi.

Apa tu Ostematrix? 




Ostematrix ni sebenarnya kalsium lengkap dengan magnesium. Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen, sementara magnesium perlu untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang, dengan mencegah pembentukan kalsium di dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang-tulang, tetapi juga membantu mengurangkan gejala-gejala osteoarthritis.

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia. Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas. Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima yang menyeluruh. 





Apa pula Kandungan dalam Ostematrix:

Kalsium (1000mg) - Sumber semulajadi yang berkonsentrasi dan mudah diserap

Magnesium (400mg) - Bantu meng asimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya

Vitamin D (400IU) - Merangsangkan penyerapan kalsium

Boron - Bantu dalam metabolisme tulang

Mangan, tembaga & zink - Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang  



Manfaat Ostematrix

  • Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
  • Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)
  • Memulihkan kekejangan dan kebas-kebas
  • Meringankan stress
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Melegakan sakit ketika haid
  • Membantu dalam masalah gastrik
  • Penting untuk pembekuan darah, menstabilkan transmisi impuls saraf & merehatkan otot sewaktu kontraksi
  • Mengurangkan risiko praeklampsia
  • Membantu mengurangkan sakit belakang
  • Mengurangkan risiko osteoporosis
  • Membantu mengurangkan kebas dan sesemut
  • Membantu melegakan sembelit
  • Membantu dalam masalah tumit kaki sakit/pecah-pecah
  • Membantu masalah kolestrol
  • Menggalakkan kulit yang cantik
  • Melegakan sakit-sakit sendi
  • Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Membantu melembutkan najis
  • Membantu mengatasi migrain
  • Membantu masalah buasir

Perkara menarik mengenai OSTEMATRIX

  • Ianya sangat mudah ditelan kerana bersaiz kecil dan disalut licin , dan ia juga memberi alternatif kepada mereka yang tidak menyukai susu sebagai sumber kalsium.
  • Tidak berbau
  • Tidak mempunyai rasa
  • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
          



Tanda-tanda Kekurangan Kalsium

  • Kerap sakit gigi
  • Gusi Berdarah
  • Kejang Otot
  • Rambut kasar
  • Tumit pecah/ kasar
  • Kuku rapuh
  • Kebas kaki dan tangan
  • Kulit kering

Siapa yang sesuai mengambil Ostematrix

  • Mereka yang mengamalkan gaya hidup sihat
  • Mereka yang tidak suka minum susu, jadi boleh ambil ostematrix
  • Ibu menyusu untuk meningkatkan lagi pengeluaran susu
  • Ibu Mengandung
  • Mereka yang mengalami masalah sembelit
  • Mereka yang mengalami masalah tulang/sendi
  • Mereka yang kerap lesu/letih
  • Mereka yang selalu kekejangan otot

Terlebih Kalsium, Apa Kesannya??


Kalsium berlebihan boleh memberi kesan kepada buah pinggang seperti terjadinya batu karang / batu dalam hempedu. Ini terjadi apabila jurang nisbah kalsium-magnesium sangat besar dimana kekurangan magnesium akan menyebabkan kalsium tidak dapat diserap sepenuhnya oleh tubuh, lalu buah pinggang menjadi toksik.

Sebab itu apabila membeli supplemen kalsium, anda wajib meneliti kandungan magnesium dan vitamin D ada bersama kerana kedua-dua perlu untuk membantu penyerapan maksimum kalsium.


Sebotol Ostematrix 120biji hanya RM61. 
Harga lebih jimat jika anda mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran RM80 WM/ RM90 EM untuk menikmati penjimatan harga ahli sehingga 30% dan layak untuk menikmati bonus Shaklee setiap bulan.


Berminat untuk dapatkan produk Shaklee atau menjadi ahli Shaklee?


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA



Monday, 2 January 2017

Promo Shaklee Januari 2017

Selamat Tahun Baru 2017! Belum terlambat nak wish kan..hehe.. So tahun baru semangat baru juga lah kan. Ok macam biasa setiap bulan Raihan akan update Promo Shaklee. Jom tengok promo best-best Shaklee bulan ni.


1) VIVIX
-BUY 6 FREE 1
-BUY 2 DISKAUN 5%


2) VITALEA KIDS
BUY 3 FREE 1

Promo Shaklee Januari 2017
Promo Vivix dan Vitalea Kids
               

3) PURCHASE WITH PURCHASE
Belian 150UV (ahli Shaklee) dalam 1 resit boleh beli 
- Carotomax BUY 1 FREE 1 Retail price RM74
- Premium item Shaklee Multi stack Dispenser bernilai RM26.50 less RM13.78. Ala-ala mangkuk tingkat comel kecil je. Boleh je nak isi vitamin or nak guna untuk isi benda lain.

                                               
Promo Shaklee Januari 2017
Carotomax Buy 1 Free 1
                            

Promo Shaklee Januari 2017
Multi Stack Dispenser
                               


4) RENEW KEAHLIAN (SUBCRIPTION)/
AHLI BARU DAFTAR (YURAN ATAU FREE KEAHLIAN)
**PROMO HINGGA 31 MAC 2017
- belian 100UV dalam 1 resit boleh purchase shaker shaklee 600ml bernilai RM33.90 less RM19.08
- Ahli baru Shaklee juga boleh buat belian promo Carotomax dan dapat Multistack Dispenser tapi dengan mengikut syarat tambahan point uv. Boleh rujuk penaja Shaklee u all nanti.


Promo Shaklee Januari 2017
Shaker Shaklee 600ml


Best ke best Promo bulan ni. Best sebab banyak Offer Shaklee bagi. Paling best jadi ahli Shaklee memang banyak yang korang jimat tau.
So apa lagi jom grab promo bulan ni Vivix premium item boleh KLIK SINI untuk info vivix.


Berminat untuk dapatkan produk Shaklee atau menjadi ahli Shaklee?

HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA


Wednesday, 28 December 2016

Pam Susu Autumz Passion Pilihanku

Review Pam Susu Autumz Passion


Yeay! Isnin lepas akhirnya tercapai hasrat nak beli pam susu baru standby untuk bersalin nanti takut kena bengkak susu. Konon-konon nak beli Lacte Duet tau. Raihan tengok mana yang mesra pengguna. Banyak raihan survey pam susu ni antaranya pam Lacte Duet, Malish Aria, Cimilre F1 dan Autumz Passion ni. 

Survey punya survey terberkenan pam Autumz Passion ni. Tengok review kat blog dan Raihan pun ada baca pakar laktasi cadangkan pam ni juga. Pam ni mesra pengguna sebab ada rechargeable betri sekali. So boleh guna kat mana-mana tanpa bekalan letrik gitu.

                      Review Pam Susu Autumz Passion

Review Pam Susu Autumz Passion
Pam Susu Autumz beserta botol susu.
Percuma bateri dan charger serta USB


Raihan pun duk tengok ramai kata ok guna pam ni. So Raihan ajak hubby pergi kedai baby Mom's House Babyshop area Padang Jawa tu nak beli pam terus..haha.. dahsyatkan bape harini ni keluar cari barang baby aje sebenarnya. Harga pam ni Raihan beli RM359 ada free manual pam sekali tau.mTempat lain tak tahulah katanya ada offer. Ni tambah lagi RM50 untuk cooler bag, ice brick dan milk storage.

Review Pam Susu Autumz Passion
Percuma Pam Manual Autumz

Review Pam Susu Autumz Passion
Pakej tambahan RM50

Ni pun sebab raihan tengok kat fanpage Fb Mom's House Babyshop tu. Mujur dekatlah kan. Kalau jauh malas juga nak pergi. Tapi suka pergi sendiri dari order online. Staff dia pun wat demo cara guna.Puas hati! Raihan ni duduk rumah pun nak beli pam ek. 

Work at home mom kan. Yelah standby incase apa-apa jadi kena travel ke pergi kursus or kelas if tak bawa baby susu dah standby dah. Raihan ni memang target susu badan sepenuhnya untuk baby tau. Masa qaireen pun memang fully breastfeeding alhamdulillah tapi ada part susu kurang terpaksa topap susu formula. Benhenti menyusu masa umur qaireen 3 tahun.

Siapa yang tengah cari pam susu dan nak test sekali. Boleh lah pergi kedai ni jika tinggal berdekatan. Oh ye beli pam susu ada warranty setahun ye. Kot kalau rosak boleh hantar kedai ni atau direct supplier. Kedai ni macam-macam barang baby ada, keperluan berpantang, menyusu. 

Review Pam Susu Autumz Passion
Warranty Card


Pam susu pun banyak jenis ada. Asal nak beli Malish Aria tapi stok habis. Pam ni pun jenis caj bateri juga dan harga lagi murah. Boleh beli ikut bajet korang dan kesesuaian. Boleh test sekali kat sana. 

Ni alamat kedainya
Mom's House Babyshop
BLOK G-37-G, ALAM AVENUE 2,
JALAN SERAI WANGI L16/L,
SEKSYEN 16, 40200 SHAH ALAM, SELANGOR
 03-5523 2592 (Call Only)
(berdekatan dengan JPJ & PUSPAKOM seksyen 7 shah alam & padang jawa, SEDERET dengan mee tarik warisan & GIO FABRIC)

Ok sekian sharing. Selamat survey pam susu mommies.