Thursday, 18 January 2018

TIPS MEMILIH SUPLEMEN VITAMIN C

KakRehan pilih Vitamin C dengan teknologi Pelepasan Masa (Sustained Release) iaitu dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu.

Tanpa sifat Time Release ini, vitamin larut air ini akan terus diserap ke dalam aliran darah dengan CEPAT, tanpa mengira berapa besar dos vitamin tersebut, dan akan dilepaskan ke dalam urin (air kencing) dalam masa 2-3 jam sahaja.

Agak membazir jika semua yang kita ambil `terbuang` begitu saja tanpa sempat dimanfaatkan oleh tubuh kita?

Jadi, Sustained Release supplement menawarkan :

👍 kesan vitamin yang optimum,
👍 meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan),
👍 menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.

TIPS MEMILIH SUPLEMEN VITAMIN C
Vitamin C bagus kuatkan imun badan

TIPS MEMILIH SUPLEMEN VITAMIN C
Vitamin C bagus kuatkan imun ibu dan bayi


Sebagai mak menyusu KakRehan kena jaga kesihatan juga. KakRehan pilih Vitamin C Shaklee sebagai antioksidan booster setiap hari dan kuatkan imun badan.

Baby Mikhail pun dapat khasiat untuk imun badan dia juga. Sebab tu apa kita makan mempengaruhi kesihatan baby. Kadang makan merapu juga. So that supplement ni topap nutrisi yang kurang.

Nak cuba Vitamin C Shaklee?


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITAR


Monday, 15 January 2018

SEKARANG BANGUN PAGI DAH TAK BERSIN

Ada tak kawan KakRehan yang alami resdung? Kadang pagi-pagi dah hacumm hacumm bersin. Alah dengan habuk, bulu dan macam lagilahkan. Makan pun kena pantang nak nak jenis seafood.

Fuhhh stressnya kan. Dah dah toksah stress. KakRehan suggest amalkan Vitamin C Shaklee ni. Amalkan 2 ke 4biji seharim In shaa Allah bantu kurangkan rasa gatal dan resdung tu.

Selain dari sudut kecantikan. vitamin C Shaklee juga bagus untuk:

1.Meningkatkan sistem imunisasi badan.
2.Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
3.Mengatasi masalah gusi berdarah.

KakRehan share testimoni customer yang dah amalkan dan dapat kesan baik. Manatau membantu.


TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE RESDUNG
Alhamdulillah resdung dah kurang

TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE RESDUNG
Bsngun pagi dah tak bersih



Berminat untuk dapatkan produk Shaklee atau menjadi ahli Shaklee?


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA



Wednesday, 10 January 2018

KALAU MARAH CEPAT TUA

Mengikut Dr. Bruce Miller, “The more you stress, the more you need vitamin C”. Ya, vitamin C mainkan peranan penting dalam melindungi otak dan sistem saraf daripada kesan akibat tekanan yang dialami.

Oleh sebab stress boleh memusnahkan vitamin C dan kesan kekurangan vitamin C dalam badan menyebabkan sistem pertahanan badan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.




Kalau taknak cepat tua asyik stress marah jer moh ler telan Vitamin C shaklee nakk. Hehe. Gandingan mantap amik sekali dengan B complex tau. Tup tup awet muda terus. Yeah!

Dah lunch ke semua?KakRehan is belum. Nanti lepas makan telan Vitamin C reramai ek. Barulah awet muda gojes mojes gituuu.





Saturday, 6 January 2018

Tips Surutkan Jerawat Radang dan Bernanah

Haritu follow up customer beli Set jerawat bengkak bernanah bulan lepas. After seminggu follow up katanya jerawat berkurangan. Takde sangat perubahan. Then minggu ke 3 follow up lagi tau. Kali ni sharing testimoni panjang berjela nak ungkap rasa happynya dia tu. Agaknya rasa nak lompat awan tu.hehe.

Mana taknya jerawat bengkak besar-besar kat muka. Nak pergi kerja rasa malu siap pakai mask. Sebab stress orang selalu tegur dan tanya je. Hilang konpiden level. Dia dah cba macam-macam tak menjadi. Givap. Dan terjumpa ig KakRehan dan nak try supplement Shaklee pulak.


Jerawat radang sumber gambar google

Ni KakRehan kongsikan tips berguna untuk mereka yang ada masalah jerawat radang dan bernanah ni.

TIPS NAK SURUTKAN JERAWAT BERNANAH

✔Kurangkan makanan bergula terutama sekali gula putih,seafood dan pantang daripada makan ayam hormon dan ikan keli
✔Minum air putih yang cukup
✔Rehatkan muka tanpa sebarang alat make up even bedak pun jangan pakai
✔Jangan gatal tangan pegang2 muka,yang ni ramai yang suka buat! 
✔Jangan picit jerawat yang tgh aktif walaupun rasa gerrram sangat! biar pecah sendiri sebab kalau kita picit tu yang akan tinggal parut lubang2
✔Jangan URUT muka ketika jerawat bernanah
✔Lakukan rutin wajib mcm biasa, 3x cuci muka adalah maksima, muka yang berjerawat tak boleh terlebih cuci
✔Pakai pelembab yang boleh mengawal kelembapan kulit.
✔Jangan SCRUB muka dengan kasar bila jerawat tengah aktif dan bernanah.
✔Pakai sunscreen bila nak  keluar rumah sebab muka yang berjerawat sangat sensitif. Bila terlalu terdedah dengan cahaya matahari akan menyebabkan muka nampak sangat kemerahan.
✔Jaga kebersihan tangan dan guna kain khas untuk lap muka selepas cuci. Basuh tangan sebelum nak apply apa2 kat muka.
✔Jangan terlalu mendedahkan diri pada habuk atau kotoran.
✔Jauhi produk skincare yang tinggi chemical dan merkuri. Ia akan menyebabkan kulit anda bertambah teruk. Jumpa pakar kulit sekiranya perlu.


Nanti KakRehan share testimoni dia tau. Best giler. Sebab nilah testimoni paling panjang abad ini. Haha. Now jerawat kecut mecut terus. Tinggal parut je. Katanya tak pakai topeng dah. Alhamdulillah.

Thursday, 4 January 2018

Tak Sempat Sediakan Sarapan? Menu Sarapan Mudah dan Berkhasiat.

Holaa! KakRehan teringat masa zaman belajar dan kerja dulu.  Kalut sungguhlah kalau lambat. Takdan nak beli makan. Makanya kruk kruklah pagi perut tahan lapar.haha.

Okeh ni KakRehan share contoh menu yang mudah dan berkhasiat alas perut pepagi. Semuanya peberet kakRehan.

1. Semangkuk bijirin (oat/muesli) dan susu
2. Segelas susu atau minuman malt coklat,
3. 2 keping roti mil penuh disapu mentega;
4. ‎Sebiji epal/ pisang untuk dimakan dalam perjalanan
5. Sandwich
6. Biskut oat/ biskut keju
7. Last sekali boleh amalkan protein Esp. Bancuh 2 ke 3 sudu besar mix air kosong sejuk. Then shake shake je. Taraa siap. Standby aje kat rumah atau kat ofis. Senang.



Kenyang dapat, bertenaga dan Esp pun menggebukan kulit korang tanpa sengaja. Yeah! Jom pekena Esp.



Tuesday, 2 January 2018

Selamat Tahun Baru 2018!

New chapter begin. Tahun 2017 banyak kenangan suka dan duka. Dah simpan ketat siap kunci mati dalam peti besi ingatan. Babai kenangan.

Semoga tahun 2018 Allah permudahkan urusan dan impian tercapai. Amin Ya Allah Ya Mujib.



Salam Tahun Baru 2018!


Thursday, 14 December 2017

Petua Hilangkan Ketumbit Mata

Assalamualaikum dan salam ceria.

Harini KakRehan nak sharelah petua untuk mata ketumbit. Tak pasal-pasal orang kata ngintai orang mandi ke.hahaha. Jom sape yang tengah ketumbit ni boleh try lah 2 petua ni okey.

Petua Hilangkan Ketumbit Mata



▫Cara 1.
Parut sebiji ubi kentang dan bungkus dalam sehelai kain yang nipis. Sapukan bunjut kain itu pada bahagian mata yang terkena ketumbit dalam keadaan berbaring.

▫Cara 2.
Gesel 2 batang sudu besi sehingga panas. Sapukan bahagian sudu yang bergesel itu pada bahagian mata yang terkena ketumbit. Lakukan sekali sehari sehingga ketumbit hilang.

Semoga bermanfaat pada yang ada masalah ketumbit.


Saturday, 2 December 2017

Vitamin Terbaik Untuk Si Tukang Jahit

Nak cerita ni. Bulan lepas hantar baju cik qaireen nak jahit dan oter (betul ke eja dia.haha) sekali. Kak Shida ni kebetulan memang regular customer KakRehan. Ostematrix memang selalulah dia repeat order dan Vitamin C.


Ostematrix Legakan
Sakit Badan dan lenguh


Sesambil duk ukur badan cik qaireen sembang-sembanglah tanya macam mana rasa lepas amik vitamin. Haa. Terus stat cite tak berhenti kakak ni. Syok woih dengar. Faham jelah tukang jahit ni cara kerja dia. Katanya kena duduk lama. Duduk tegak pulak tu masa menjahit. Apalagi sakit pinggang kaki semua ada.

Katanya lagi umur dah meningkat ni memang kena topap vitaminlah. Akak ni tak minum susu. So dia amik Ostematrix. Katanya bila amal rasa lega kurang dah sakit-sakit tu. Haritu beli terus 2 botol. Stok 2 bulan terus. Katanya takut habis stok 1 Malaysia macam haritu. Tak sanggup!

Ada ke geng tukang jahit macam kakak ni? Boleh torai Ostematrix pil kalsium paling ohsem abad ni. Konpem tak nyesal jatuh cintan terus. Yang kebas lenguh tu setel. Ajomm Ostematrix😘

Nak lebih info tentang Ostematrix meh klik SINI


Berminat untuk dapatkan produk Shaklee atau menjadi ahli Shaklee?


HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358

Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS
JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI, BANDAR PUTERA, SG UDANG DAN SEKITARNYA

Monday, 27 November 2017

Ketahui 10 Makanan Penyebab Kanser

Assalamualaikum dan salam ceria semua.
Semalam gempar 1 Malaysia bila penyanyi dan pelakon terkenal Malaysia Elyana umumkan beliau menghidap kanser tahap 4. Allahu! Terkejut sangat tau. 

Di sebalik wajah ceria dia ada penderitaan yang dia sorokkan. Patutlah tengok badan dia kurus je. Sama-sama kita doakan semoga Elyana kuat melawan sakitnya dan dipermudahkan urusan.

Baiklah. KakRehan sebenarnya nak kongsikan untuk info kita bersama makanab penyebab kanser.Jom baca.

MAKANAN PENYEBAB KANSER

Sedar ke kita makanan harian kita yang mungkin menjadi penyebab kepada risiko kanser?

Kadang bukan salah sendiri, tapi persekitaran dan sumber bahan mentah itu sendiri menyebabkan kita terpaksa memilih makanan yang ada.

Apa pun jom kita ambil tahu antara makanan yang meningkatkan risiko penyebab kepada kanser.

Sumber gambar google


1. Microwave Popcorn
Snek yang mudah, cepat dan lazat memang pilihan kita apatah lagi dijadikan hidangan untuk  bersantai-santai untuk menonton tv. Tapi tahukah anda beg popcorn tersebut mengandungi bahan karsinogen iaitu asid perfluorooctanoik (PFOA) yang boleh menyebabkan kanser. Bahan kimia yang mewujudkan rasa mentega yang terdapat dalam popcorn itu juga boleh menyebabkan kanser.

2. Produk Bukan Organik
Sayur-sayuran dan juga buah-buahan sekarang kebanyakannya disembur dengan racun perosak yang dikaitkan dengan kanser. Penanaman yang tidak menggunakan kaedah organik akan menggunakan baja toksik dan disuntik hormon untuk membuatkan buah-buahan dan sayur-sayuran menjadi lebih besar. Walaupun buah-buahan dan sayur-sayuran tersebut dicuci dengan bersih sebelum dimakan, tetapi risiko tetap ada kerana tidak semua bahan-bahan kimia tersebut dapat dikeluarkan.

3. Tomato dalam Tin
Lycopene iaitu nutrien yang ada dalam tomato dapat mengurangkan risiko kanser, tetapi manfaat daripada nutrien tersebut tidak dapat diperolehi kerana lapisan tin tomato tersebut mengandungi bahan kimia yang mengganggu aktiviti hormon dalam badan dan boleh menyebabkan risiko kepada kanser. Jadi, cari tomato yang diletakkan dalam balang kaca atau buatlah sendiri supaya lagi segar dan selamat.

4. Daging Proses
Daging yang diproses  mengandungi bahan pengawet untuk membantu daging tersebut agar kekal segar. Tetapi, bahan tersebut boleh menyebabkan kanser. Jadi, dapatkan daging yang segar yang tidak diproses demi kesihatan anda.

5. Salmon yang diternak
Menurut Dr David Carpenter, Pengarah Institute for Health and Environment di University Albany, ikan salmon yang diternak bukan sahaja kekurangan Vitamin D, tetapi juga tercemar dengan bahan karsinogen, PCB (polychlorinated biphenyls), racun serangga dan juga antibiotik.

6. Potato Chips / Kerepek Kentang
Makanan ringan seperti potato chips ni memang sedap dimakan. Tetapi, aditif makanan boleh mendatangkan penyakit dan boleh menaikkan berat badan seseorang kerana tahap kandungan natrium yang tinggi, asid lemak trans yang berbahaya kepada kesihatan juga bahan pengawet dan perasa tiruan. Satu lagi risikonya ialah kehadiran acrymalide, iaitu karsinogen yang diketahui terdapat dalam rokok yang boleh menyebabkan risiko kepada kanser

7. Minyak Hydrogenated
Minyak ini digunakan sebagai bahan pengawet supaya makanan tahan lebih lama. Namun kehadiran minyak ini sebenarnya mengubah struktur sel membran dalam badan, sekaligus membuka peluang kepada pelbagai jenis penyakit untuk singgah termasuklah penyakit kanser.

8. Tepung Putih
Tepung putih ni telah diletakkan bahan kimia iaitu bahan peluntur untuk menghasilkan tepung yang bewarna putih. Jika diambil secara berterusan akan menyebabkan risiko keapada kanser.

9. GMO (Genetically Modified Organisms)
Makanan ubahsuai genetik GMO boleh mendatangkan bahaya pada kesihatan. Banyak produk sekarang seperti soya, jagung dan sebagainya dipercayai hampir 98% adalah terdiri daripada hasil GMO. Jadi, elakkan daripada makanan GMO dan carilah makanan organik dan non-GMO.

10. Gula
Gula halus adalah penyumbang kepada peningkatan bahan karsinogen dalam badan. Pengambilan gula halus dapat meningkatkan penghasilan insulin dalam badan sekaligus boleh menjadi penjana kepada pertumbuhan sel-sel kanser. Makanan sel kanser adalah gula. Jadi, kurangkan pengambilan gula yang berlebihan. Carilah alternatif yang lebih selamat untuk kesihatan.

11. Minuman Ringan
Minuman ringan atau soda boleh memudaratkan kesihatan. Soda penuh dengan kalori, gula dan bahan-bahan tiruan, dan mempunyai SIFAR manfaat pemakanan. Satu tin soda mengandungi kira-kira sepuluh paket gula. Kajian telah menunjukkan bahawa hanya minum dua soda seminggu hampir dua kali ganda boleh menyebabkan risiko kanser pankreas. 

12. Makanan atau Minuman "Diet"
Satu kajian saintifik yang dilakukan oleh European Food Safety Authority (EFSA) mendapati bahawa terdapat lebih daripada 20 kajian yang berasingan telah mengesahkan bahawa aspartame, pemanis tiruan boleh mengakibatkan penyakit seperti kecacatan kelahiran dan juga kanser. Sacharin, Suklarose (Splenda) dan pemanis tiruan yang lain juga dikatakan boleh menyebabkan kanser.

13. Alkohol
Penggunaan alkohol adalah punca kedua terjadinya kanser selepas rokok. Walaupun penggunaan sederhana atau rendah alkohol yang diamalkan oleh sesetengah golongan untuk menjadi sihat dan membawa kepada penurunan risiko penyakit jantung. 

Minum dengan kadar yang berlebihan boleh menyebabkan kegagalan jantung, strok, dan kematian secara tiba-tiba. 
Penggunaan alkohol yang berlebihan adalah punca terbesar kanser mulut, esofagus, hati, kolon, mulut, rektum dan payudara.


Banyak jugakan makanan penyebab kanser. So that makan berpada-pada. Makan makanan seimbang nak mudah ikut pinggan sihat ala suku-suku separuh tu. Mencegah lebih baik dari mengubati okay.

Saturday, 4 November 2017

ESP Shaklee Bagus Untuk Ibu Hamil

Boleh ke makyong minum ESP? 
Ni sharing ikhlas daripada Norhafiezah Shukor.

Jawapannya boleh sangat sayang-sayang KakJah. Malah sangat digalakkan. 

KakJah sendiri pun minum ESP tau!




Jom check it out 👇

KEPENTINGAN PROTIEN BERKUALITI TINGGI UNTUK IBU HAMIL 👩👶

🌹Protein penting untuk perkembangan otak bayi. 

Untuk pengetahuan korang Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi!
Seperti yang kita tahu, otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada PROTEIN.
Jadi penting untuk ibu mendapatkan protein berkualti tinggi.
Bermula dari saat ibu tahu telah berbadan dua atau ingin merancang dapatkan anak lagi. 
Bagi memastikan perkembangan otak bayi berlaku dgn baik sekali.

🌹Protein sangat penting untuk pembentukan otot. 

Selain membantu dalam proses kelahiran, protein juga diperlukan untuk membina otot bayi. 
Tanpa disedari, ibu hamil biasanya kehilangan otot akibat kurang senaman dan pergerakan. 
Dengan pengambilan protein yang mencukupi, ibu dapat mengurangkan kehilangan otot ini.
🌹Protein membantu meningkatkan sistem imun badan si ibu.

Ramai yang tidak tahu, selain vitamin C, protein juga sangat bagus untuk menguatkan imuniti kita. 
Malah, protein lebih mudah dicerna oleh ibu hamil dan bayi yang dikandung.
Energizing Soy Protein (ESP) ini membekalkan  14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi.
Yang mengandungi semua Asid Amino Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.

🌹Mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh.

🌹Membantu meningkatkan fungsi jantung,dan  tulang

🌹Membantu penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah 

🌹Membantu Memberi tenaga berpanjangan kepada si ibu

🌹Membantu Memastikan kesihatan ibu di tahap optimum

🌹Membantu perkembangan fetus

🌹Membantu mengatasi masalah loya atau angin kerana dapat memberi rasa kenyang lebih lama

🌹Membantu menjadikan kulit bayi yang bakal dilahirkan halus, cantik dan kurang sensitif.

Best kan ESP? 

Yang sedang merancang menambah ahli dalam keluarga mulakan dari sekarang pengambilan ESP secara konsistan 😉💖

Malah ESP sangat sesuai dan boleh diambil seisi keluarga juga tau.

Jom ESP jom!!

Berminat nak cuba ESP Shaklee?

HUBUNGI KAMI

PUAN RAIHAN 017-2549388
ENCIK HAFIEZ 017-2549358
Shaklee ID 852419

PENGEDAR SAH SHAKLEE KLANG,PORT KLANG, PANDAMARAN, BUKIT TINGGI, BANDAR BOTANIC, SIJANGKANG, ANDALAS, JOHAN SETIA, KG JAWA, BANDAR PUTERI,