Friday, 8 March 2019

SEDIHNYA BILA MAK NGADU MAK SAKIT BADAN NI

Kalau ikutkan hati nak je balik rumah mak. Nak jenguk mak. Mak je tau keadaan anaknya ini. Ada benda yang kita tak terluah nak cerita umum. 

Memadai cite kat mak dia faham segalanya. Walau hati meronta2 nak balik jumpa mak!
Walaupun jauh namun salah satu asbab bisnes juga nak berikan terbaik untuk mak. 

Kadang mak tak minta duit pun. Mak ngadu sakit2 badan dan kaki pun dah rasa risau. Kaki sakit tak boleh solat berdiri. Kena duduk. Nak jalan pun slow2 je.

KakRehan penah tengok mak solat duduk. Sedih rasa😢.

Bila call mak mesti mak akan pesan Vitamin ni

"Siti maknya Ostematrix dah habislah. Nanti poskan sebotol ye. Bila tak makan badan rasa sakit2 tak best"



            INFO TENTANG OSTEMATRIX

Syukur bila mak amalkan dia rasa serasi dan kesihatan bertambah baik. Bukan apa orang tua ni yang dia nak bila solat tu selesa jekan. 

Mungkin kita sebagai anak tak punya banyak duit nak berikan mak ayah. Namun kesihatan mereka yang utama.

Ada yang mak ayah masalah selalu sakit2 kaki,sakit urat,lenguh,kejang2 dan selalu penat. Boleh cuba berikan mereka pil kalsium Ostematrix ni.😘

#VitaminMakAyah
#Ostematrix

Berminat nak dapatkan pil kalsium Ostematrix ni

Hubungi

KakRehan 017-2549388
Pengedar Sah Shaklee Klang dan Port Klang.
Postage seluruh Malaysia.

Cod Shaklee Free Delivery
Teluk Gadong, Teluk Pulai, Sungai Udang, Kampung Delek Klang

Cod area 
Bandar Klang, Port Klang, Pandamaran, Bukit Tinggi, Bandar Puteri, Bandar Putera, Sijangkang, Andalas


Wednesday, 6 March 2019

PERLU KE SUPPLEMENT ZAMAN SEKARANG. INI NASIHAT PENGGUNA SUPPLEMENT SELAMA 30 TAHUN

Tertarik dengan perkongsian Tuan Haji Roslan Ghazali di media sosial Facebook mengenai pengambilan supplement. Jom sama-sama baca.

Tuan Haji Roslan Ghazali

Sharing di facebook beliau



" Masih ada yang tak faham realiti atau hidup dalam vacum atau buku teks yang kata kalau kita sihat tak perlu supplement.

Tahukah kita yang makanan kita yang kita makan seharian tak membekalkn cukup zat yang d perlukan tubuh?

Kita hidup di zaman segalanya tercemar oleh bahan toxic. Udara tercemar,makanan diproses dan diletak bahan pengawet dan pewarna synthetic hatta ikan dan ayam tak seperti dulu lagi. Kita tahu semua ni.Kita selalu mkn di luar. Tau ke restoran guna minyak apa?

Sayur yang ditanam di tanah yang sama berpuluh tahun(depleted soils) tidak sesegar dan berkhasiat seperti dulu lagi. Kita tertipu dengan kehijauan dan daun cantik tanpa sedar yang racun perosak digunakan.

Kehidupan yang serba nak cepat dan mencabar mewarnai gaya hidup yg memberi tekanan. Stress punca kepada banyak penyakit.

Mereka yang terlantar sakit di hospital semuanya dulu sihat. Gaya hidup mereka menentukn tahap kesihatan mereka. Adakah mereka menjaga pemakanan seimbang. Adakah mereka bersenam 3kali seminggu. Adakah mereka mgambil supplement bagi menampung "vitamin gap" seharian yang diperlukn 60 trillion sel?

Tujuan utama supplement adalah untuk membina kesihatan  dan pencegahan. Sekarang sudah ada ujian klinikal bukan sekadar cakap kosong je.

Hari ni soalan yang relevan bukan should I take supplement? Tapi which supplement should I invest??

Saya sendiri pengamal supplemen semulajadi hampir 30tahun. Alhamdulillah kesihatan saya lebih sihat dari masa saya berumur 30 tahun.

Testimoni teebaru semalam saya drive dari KL jam 7malam  dan tiba di Yan jam 12.15 tengah malam.

Walaupun drive seorang saya masih segar bugar sebab sebelum bertolak saya minum segelas cinch energy tea+ 2 Coq trol+5 b complex+4 vitamin C+2 sachet Nutriferon. Kalau dulu masa muda sampai kampung mesti demam kepenatan.

Alhamdulillah saya bsyukur dgn nikmat kesihatan ni menjelang warga emas.

Kesihatan adalah harta sebenar. Please share to those you care!!

Timaksih❤❤

Tuesday, 5 March 2019

TENGAH CARI BISNES PART TIME KE? BOLEH JOIN DESIRE FAMILY

Ya Allah senangnya zaman sekarang nak bisnes. Semua hujung jari je nak dapat ilmu dan info. Kalau dulu kakRehan kena take time nak dapat info. Guna pakcik google je. Masa tu gambar pun takde lah macam sekarang. Edit lelawa.

Channel rujukan dan
info Desire Family


Alhamdulillah guna kemudahan ada sekarang. Suka sangat telegram. Boleh buat channel info, gambar dan paling best kelas2 sebelum ni kakRehan dan sesiap buat channel modul tau. Jadi boleh rujuk kat situ terus. Takdelah diorang terkapai2 nak cari mana dan buat kelas ulangan yang sama je.

Tahun ni pun dan share reward untuk achievement. Moga diorang terus meroket rempuh 2019 ni. Doakan iols ni kaya berjaya dunia akhirat. Bolehlah bagi reward best kevavoom lagi. 😘

Ada nak buat part time bisnes ke? Jemputlah join Desire Family. Ku bentang karpet merah buatmu.

NAK BISNES PART TIME SHAKLEE?

Siapa kat sini yang memang consume Produk Shaklee? Dah jadi ahli ke belum?

GRUP WASAP BISNES

GRUP WASAP INFO DAN
AHLI MAKAN SENDIRI




Jadi ahli untuk makan sendiri pun boleh. Nak bisnes hakak sedia guide awak from zero to hero. Semua kita dah sediakan.

Join team Desire Family jom.

Pengedar Shaklee Klang dan Port Klang,
Puan Raihan 017-2549388
KLIK TERUS


KakRehan,
Leader Desire Family

#DesireFamily
#IncomeGemukDesire

Saturday, 2 March 2019

PROMO PAKEJ FACIAL DESIPA SPA.

DESIRE SPA MAC PROMO!

Alhamdulillah dah 4 bulan Desire Spa beroperasi. KakRehan nak share bulan Mac ni. Jom grab mana nak dapatkan servis facial yang jimat macam ni.

Dibelai manja uols just tadah muka je. Rilekskan diri nak tidur pun boleh. Hehe. Tujuan facial ni nak buang sel kulit mati. Nak bagi kulit berseri2 anjal dengan teknik urutan yang bantu lancarkan peredaran darah.

PROMO DESIRE SPA MAC 2019

PAKEJ NORMAL FACIAL

PAKEJ TREATMENT FACIAL


Paling best untuk treatment facial kami guna mesin khas yang bantu urut otot2 muka jadi anjal toink2 plus dengan lampu led yang pelbagai manfaat. Best yakmat!

Uols kena cuba jom! Servis facial mobile spa area Klang dan Shah Alam boleh roger KakRehan 017-2549388. Available utk lelaki juga facial oleh suami saya.

Klik link wasap 



Friday, 1 March 2019

PROMO SHAKLEE MAC 2019

Yeahh! Promo best2 bulan ni sempena hari wanita bulan ni. Beli mana2 set Promo dan dapatkan e-voucer berminat RM30 dan RM50.

Shaklee Klang dan Port Klang, Shaklee Teluk Gadong, Shaklee Sungai Udang Klang
Promo Shaklee Mac 2019

Shaklee teluk Pulai Klang, Shaklee Bukit Tinggi Klang, Shaklee Pandamaran
Combo Youth Beauty Treatment
dapat e voucer RM50

Shaklee Teluk Gadong Klang, Shaklee Kg Delek Klang,
Belian Ostematrix 5 botol
dapat e voucer RM30

Shaklee Klang, Shaklee port Klang
Belian 4 botol Gla Complex
dapat e voucer RM30



Shaklee Teluk Gadong Klang,Shaklee Sungai Udang Klang
Belian 4 botol
dapat e voucer RM30



Paling best e-voucer tu boleh guna untuk next belian barang terkumpul dalam 1 invois yang bernilai RM100. 

Syarat penggunaan e voucer.

1. Sah digunakan sehingga 15 April 2019 sahaja.
2. E- voucer ni tak boleh redeem untuk produk Shaklee promo dan premium item.

Tu pun dah jimat banyak juga tu tau next belian jimat berganda!

Jom grab item promo lelajusss😘

Hubungi

KakRehan 017-2549388
Pengedar Sah Shaklee Klang dan Port Klang.
Postage seluruh Malaysia.

Cod Shaklee Free Delivery
Teluk Gadong, Teluk Pulai, Sungai Udang, Kampung Delek Klang

Cod area 
Bandar Klang, Port Klang, Pandamaran, Bukit Tinggi, Bandar Puteri, Bandar Putera, Sijangkang, Andalas




Wednesday, 27 February 2019

DERITA KETUAT TUMBUH TAK HILANG-HILANG. KINI GEMBIRA SELEPAS AMALKAN PRODUK INI.

Teruja saya bila baca sharing tentang ketuat kat facebook Puan Norita Idris. Ni sharing yang saya ambil di facebooknya.


Selama ni saya hanya tahu ketuat ni hanya tumbuh di kaki aje. Saya tahu ianya berakar dan perlu ada ubat khas kena selalu sapu supaya ia tanggal dengan sendiri. Doktor kata ia susah nak hilang...sebab ada akar.



Baru ni saya dapat mesej ada orang nak beli Vivix..., kebetulan customer dapat no saya dari ahli keluarganya. So saya tanya la mengapa beliau mencari Vivix.

So ahli keluarga ni pun buka cerita....dia bawa balik Vivix masa menunaikan umrah sebelum ini. Kebetulan dia bawa untuk rasa bertenaga sepanjang di sana. Jadi ada la ahli keluarganya yang diberi rasa Vivix tu. Bukan sekali dua tapi selama ada di sana, sahabat saya ni akan share Vivix dengan ahli keluarganya.

Balik Malaysia salah seorang ahli keluarga sahabat saya ni bukalah cerita. Rupanya beliau ada penyakit macam ketuat yang tumbuh di badan dan kakinya. Bukan sedikit tapi banyak.Puas dah makan ubat doktor dan sapu krim yang disarankan. Ia tetap tumbuh dan makin lama makin banyak. Bertahun beliau menderita akibat penyakit ini.
Oleh sebab tu pesakit ni akan sentiasa memakai pakaian bertangan panjang dan seluar yang tertib kerana tak mahu ahli keluarga dan kawan-kawan melihat penyakitnya.

Namun selepas balik Umrah, benda yang tumbuh itu terhenti seketika. Manakala yang selama ini hidup atas kulit tangan dan kakinya menjadi hitam malah ada yang gugur dengan sendirinya. Allahu akhbar. Rasa nak nangis kerana baru terjumpa yang beliau rasa menjadi penawarnya.

Maka beliau membuat keputusan nak beli Vivix sebotol untuk lihat kesan yang lebih baik. Alhamdulillah, penyakit yang macam ketuat di atas kulitnya dah tidak tumbuh lagi. Yang lama dah mati dan kehitaman. Malah dah banyak yang gugur dengan sendiri.


Vivix minuman botani antioksidan 


NAK TAHU TENTANG VIVIX?

Sebenarnya asbab aje Vivix ni,kerana  Allah juga yang beri keizinan untuk sembuh. Alhamdulillah berkat sabar dia jumpa penawar yang dicari brtahun lamanya. Wallahu alam.

Moga pesakit ini terus sembuh dan sentiasa dalam rahmat Allah selalu. Amin.

Saturday, 26 January 2019

Borong Esp lagi sempena Promo Januari 2019

Alhamdulillah rezki borong stok harini. Tq customer dan Desire Family yang sudi melaburkan duit beli produk Shaklee. Dah kurus balik akaun den😆.

Duta Shaklee cilik

Pengedar Shaklee Klang
dan Port Klang


Tapi shopping ni best dapat kumpul point tukar jadi cash bonus bulan depannya. Siapa taknak. Jual dapat untung runcit pulak. Syok uii bisnes.

Mandi Esp weh kami! Dah bertuan semuanya. Pakat beli time gaji depa ni.Takkan tengok je. Meh join sekali mandi, lulur badan, minum,masker Esp.heheheh.


Nak dapatkan produk Shaklee atau nak jadi ahli untuk bisnes dan guna sendiri pun boleh. Lebih jimat harga lebih murah tau. 

Hubungi

KakRehan 017-2549388
Pengedar Sah Shaklee Klang dan Port Klang.
Postage seluruh Malaysia.

Cod Shaklee Free Delivery
Teluk Gadong, Teluk Pulai, Sungai Udang, Kampung Delek Klang

Cod area 
Bandar Klang, Port Klang, Pandamaran, Bukit Tinggi, Bandar Puteri, Bandar Putera, Sijangkang, Andalas



Sunday, 20 January 2019

Manfaat Facial Muka

4 SEBAB PERLU SERVIS FACIAL MUKA


Manfaat Facial Muka


1.Menjadikan Kulit Wajah Bersih Dan Lembab

Facial muka dapat menjadikan kulit muka kembali bersih dan lembab secara menyeluruh. Servis facial muka dengan langkah penjagaan muka yang lengkap.

Diikuti urutan pada wajah dapat melancarkan aliran darah dan membantu menenangkan otot di bahagian muka dan kepala. Lebih relaks dan kurangkan rasa stress. Paling best boleh anjalkan kulit. Awet muda tau!

2. Membekalkan Nutrisi Pada Kulit

Dengan penggunaan skincare yang formulasi sumber tumbuhabmn yang tinggi antioksidan dan vitamin.  Dari mencuci muka, toner, krim muka, seram yang kaya dengan nutrisi meresap ke dalam kulit.

Ketika facial juga, pori-pori kulit muka akan terbuka semasa proses steamer.  Kulit wajah pun lebih mudah untuk menyerap nutrisi yang terkandung dalam krim rawatan itu.

3. Pengelupasan Kulit Muka Yang Sempurna

Proses pengelupasan atau skrub kulit dapat menanggalkan sel-sel kulit mati agar segera digantikan dengan sel kulit baru yang lebih sihat.

Kulit nampak berseri-seri dan tidak kusam. Bila dah scrub penggunaan skincare akan lebih berkesan. Proses facial muka juga dapat merangsang produktiviti kolagen dan juga elastin sekaligus mengurangkan penghasilan kedutan.



4. Mencantikkan Kulit Wajah

Dengan penggunaan skincare dan bahan-bahan yang digunakan dalam rawatan facial muka mampu menyerap jauh ke dalam kulit dapat melambatkan penuaan,mencerahkan warna kulit,sebagai antioksidan, memperbaharui sel-sel kulit yang mati dan juga merawat kulit yang bermasalah.

Itulah dia kelebihan bila kena facial ni tau. Amacam? Terasa nak dibelai muka dengan servis facial. Nak biuat sendiri alahai lecehnya mau  1 ke 2jam nak ngadap  muka sendiri.

Jangan risau lepas ni kami Desire Spa berikan servis terbaik  terus ke rumah  anda.
Khas untuk warga Klang, dan Shah Alam sahaja.

Wasap KakRehan 017-2549388
Atau klik link 

Boleh pilih nak normal facial ataupun treatment. 😘

Like page kami Desire Spa-Mobile Spa Klang
Ig : kakrehan.gojes http://www.instagram.com/kakrehan.gojes

Tuesday, 15 January 2019

TIPS MEMILIH SKINCARE YANG BETUL



TIPS MEMILIH SKINCARE YANG BETUL


Benda pertama anda WAJIB kena tahu adalah:

1. JENIS KULIT

Sebelum pilih skincare, harus tahu jenis kulit kita sendiri, bukan beli sebab kawan pakai okay. Maybe sesuai untuk dia, but tak sesuai untuk kita.

Tapi, ada je skincare yg dirumus khas supaya sesuai dengan kulit semua orang.

Jenis kulit yg ada:

♦ Kulit Kering
♦ Kulit Berminyak
♦ Kulit Kombinasi ♦ Kulit Sensitif
♦ Kulit Normal (untung kulit siapa macam ni)

Bila dah tahu jenis kulit, senang lah kita nak pilih skincare yg sesuai untuk kulit kita.

So pada yang tak tahu macamana nak kenalpasti kulit kita jenis apa, boleh refer post kakRehan sebelum ni.

JENIS-JENIS KULIT


2. PRODUK SKINCARE

Ni pun penting. Nak pilih produk yg bebetul elok bukan senang. Well, semua brand akan claim produk diorang bagus kan? Tapi macamana nak kenalpasti produk tu betul bagus atau berkesan?

a) 1st rule anda semua kena tahu adalah,

KITARAN KULIT .
Kena tahu, kitaran sel kulit kita adalah kebiasaannya 28 hari. Maksudnya memang ambik masa at least sebulan untuk any product tu berkesan kat kulit kita. .

So memana product yg claim boleh putih melepak-lepak dalam masa 3 hari tu memang nampak benor nipu nye! Memang produk tu banyak chemicals berbahaya yg boleh nipiskan kulit muka kita.😨

Sebab tu kulit nampak tegang macam nak meletup and berkilat and jerawat tak mau tumbuh dah. BAHAYA!

Kulit yg sihat ni dia nampak macam kulit budak-budak. Fresh je. Bersih je. Bukan yg macam patung tu.

b) Lepas tu anda kena check .
✔tempoh product tu di pasaran
✔scientific and dermatologist test
✔kandungan dalam skincare
✔kesesuaian dengan skin problem/condition kita

Seeloknya jangan pilih skincare dari brand yg tangkap muat. Kilang tak tahu kat mana. Pengasas tak ada ilmu pasal skincare and fake.

Satu lagi, tak semestinya kalau kawan kita pakai elok, kita pun pakai akan elok. Paling utama jenalpasti jenis kulit kita sendiri.

Semoga membantu😘

Like page kami Desire Spa-Mobile Spa Klang
Ig : kakrehan.gojes

Friday, 11 January 2019

TIPS CUCI MUKA

TIPS KULIT SIHAT DAN CANTIK



Untuk dapatkan kulit yang sihat pastikan rutin harian cuci muka wajib ada. Cuci muka 2 kali sehari dengan pencuci muka yang sesuai dengan kulit.

Memadai pada waktu pagi dan malam. Boleh gantikan pencuci muka dengan make up remover untuk tanggal mekap terutama di tempat kerja. Biasanya masa nak solat muka kena bebas mekap.

Elakkan dari cuci muka (dengan pencuci muka) terlalu kerap boleh menyebabkan kulit menjadi kering dan hilang kelembapan.

KakRehan,
Salam kulit sihat cantik💖

#DesireSpa
#TipsKulitSihatByKakRehan
#TipsKulitSihat